Προς το περιεχόμενο

Ζητούνται συμβουλές για recording κιθάρας.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν ξεκινήσω, να πω ότι διάβασα πολλά threads εδώ σχετικά με αυτό το θέμα και έχω ήδη πάρει κάποιες ιδέες. Ιδού πιο ειδικά το θέμα μου:

 

Ηχογραφώ ερασιτεχνικά, κομμάτια με ηλεκτρική κιθάρα εδώ και αρκετά χρόνια. Η κάρτα ήχου που χρησιμοποιώ είναι μια Sounblaster X-Fi Elite Pro και το μικρόφωνο ένα SM57. Oi κιθάρες είναι σχεδόν πάντοτε stratocaster πάνω σε έναν από τους δύο μου ενισχυτές (Fender Super 60, Fender '65 Deluxe Reverb Reissue) ενώ παρεμβάλλονται το πολύ 2 πετάλια (wah, overdrive). Μου αρέσει ο ήχος μου να είναι όσο λιγότερο "πειραγμένος" γίνεται. Το sequencer είναι το SONAR 4 της Cakewalk.

 

Η ηχογράφηση γίνεται απλούστατα ως εξής. Το SM57 κοντά στο ηχείο του ενισχυτή, συνδέεται στο input του εξωτερικού panel της κάρτας που έχει την προενίσχυση (υπάρχει και δεύτερο input για το οποίο το manual αναφέρει ότι είναι για απευθείας σύνδεση ηλεκτρικών εγχόρδων). Κατ' αυτόν τον τρόπο ηχογραφώ την κιθάρα σε ένα stereo κανάλι του sonar. Το αποτέλεσμα, κάθε φορά, είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεκτό για τα δικά μου τα αυτιά. Εν ολίγοις, ο ήχος του recording είναι άνευρος, μου δείνει την εντύπωση ότι έχουν φαγωθεί πολλές συχνότητες και γενικά δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με τον ήχο που ακούω από τον ενισχυτή μου όταν παίζω. Συχνά επεμβαίνω με διάφορα effects στο recording, αλλά όσο περισσότερο επεμβαίνω, τόσο πιο άσχημα αισθάνομαι που απομακρύνομαι από τον original ήχο μου και το αποτέλεσμα είναι μέτριο.

 

Θα εκτιμούσα όποιες συμβουλές για να βελτιώσω το αποτέλεσμα. Αν χρειάζεστε διευκρινίσεις ρωτήστε και θα απαντήσω το σαυντομότερο.

 

 

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αυτόν τον τρόπο ηχογραφώ την κιθάρα σε ένα stereo κανάλι του sonar.

 

???

 

γιατι γραφεις...stereo με ΕΝΑ μικορφωνο? :o

 

ξεκινα ηχογραφωντας σε ενα mono καναλι,η βελτιωση θα ειναι εντυτπωσιακη μονο και μονο απο αυτο.

 

επισης διαβασε αυτο

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=66

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To μόνο που θα μπορούσα να συμπληρώσω είναι ότι θα μπορούσες να πειραματιστείς λίγο και με τη θέση του μικροφώνου, αν και απ' ότι φαίνεται μάλλον λύθηκε το πρόβλημά σου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου