Προς το περιεχόμενο

Solo 610 Mic preamp..?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός προενισχυτή μικροφώνου για το home-studio.

Ο έως τώρα εξοπλισμός : Emu 1820m

                                  Rode K2 Mic (Λάμπα)

                                  AKG 414c

                                  Κιθάρες ηλ. και ακουστικές

                                  Πολλά plugins (saturators εκτός των λοιπών)

 

α)Πιστεύετε πως θα κάνει την διαφορά ένας προενισχυτής αυτού του budget;

β)Σε σχέση με τον υπάρχοντα εξοπλισμό θ'αποτελέσει ταιριαστή αγορά ή μήπως όχι;(Προτάσεις δεκτές)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τι ηχογραφείς περισσότερο? Υπάρχουν σκέψεις και σχέδια για επέκταση στο μέλλον?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;)

Γεια χαρά.

 

 

Με την αγορά ενός τέτοιου προενισχυτή θα δεις τεράστια διαφορά, θα αρχίσεις να χαμογελάς με ικανοποίηση μόλις κάνεις την πρώτη εγγραφή. Την διαφορά την γνωρίζω γιατί έχω τον συγκεκριμένο και είχα στο παρελθόν μια 1820 και μια 1212m.

 

Ο solo θα σου δώσει ένα "ζεστό" και vintage ήχο που σε πολλές περιπτώσεις είναι αξεπέραστος. Μην περιμένεις όμως να σου δώσει διαφάνεια (αν την αναζητάς βεβαίως).

 

Έχε υπόψιν σου ότι τα σημερινά μοντέλα έχουν άλλη λάμπα στην έξοδο (12at7) αντί της GE jan 6072 οπότε αν προχωρήσεις υπολόγισε και 50€ για να βρεις μια ίδια λάμπα που θα σου δώσει το πρέπον ηχόχρωμα (έχω δοκιμάσει 12at7 και υπάρχει ακουστή διαφορά υπερ της 6072)

 

Όσο αφορά τον συνδυασμό με τα μικρόφωνά σου, πιστεύω ότι το match με το 414 θα είναι υπέροχο, present αλλά ταυτόχρονα smooth.

 

Με το κ2 θα ακούσεις έναν πιο neveish ήχο χωρίς παρουσία στις μεσαιουψηλές (πάλι όμως πολύ usable ήχο!)

 

Γενικά νομίζω ότι θα είναι μια άριστη επιλογή.

 

Να συμπληρώσω όμως ότι πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξεις κάρτα ήχου και να πας σε μια άλλη ίσης αξίας, μοντέρνα και καλύτερου ήχου κάρτα (M-audio profire 610) ώστε να εκμεταλλευτείς το καλύτερο conversion και να "πάρεις" περισσότερα από τα μικρόφωνα σου και τον προενισχυτή που θα διαλέξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Fleamail :

Ξέρεις καταρχήν  πως πάντα υπάρχουν σκέψεις για το μέλλον....

Προς το παρόν ηχογραφώ φωνές, ακ. κλασ. κιθάρες, μαντολίνα, φυσαρμόνικες, μπαγλαμάδες και ηλ.κιθάρες όχι σε ενισχυτή αλλά κατευθείαν στην κάρτα ήχου και κατόπιν κάνω χρήση plug ins.

 

haryy:

Ωραία μου τα λές, όμως το τελευταίο δεν το κατάλαβα..καλύτερο conversion η M-audio profire 610 από την Emu 1820m; Γιατί το λές αυτό;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..καλύτερο conversion η M-audio profire 610 από την Emu 1820m; Γιατί το λές αυτό;

 

Aπό προσωπική εμπειρία! Είχα τις 1820, 1212m και profire 2626 που είναι η ίδια ακριβώς στα specs με την profire 610. To conversion της emu είναι αρκετά καλό αλλά όχι όσο της 610 το οποίο είναι διάφανο με διακριτότητα στις χαμηλές (σε αντίθεση με της emu που είναι λίγο cloudy κατά τη γνώμη μου) αλλά και τα γλυκά ψηλά της είναι πιο euphonic.

 

Για να μην σου προσθέσω και τους προενισχυτές της profire οι οποίοι είναι ΑΡΙΣΤΟΙ και υπερσκελίζουν ακριβότερες σχεδιάσεις (πάλι από προσωπική εμπειρία στο λέω) και σίγουρα είναι καλύτεροι από της 1820. Έχουν διαφάνεια αλλά παράλληλα και έναν ελαφρώς γλυκό ήχο ειδικά στα ψηλομεσαία

 

Με την συγκεκριμένη κάρτα και τίποτε άλλο από θέμα προενίσχυσης και conversion δουλεύεις απροβλημάτιστα. Με την προσθήκη δε του Solo 610 ή κάποιου άλλου χρωματισμένου προενισχυτή μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη παλλέτα ήχων και να έχεις μια ακόμη επιλογή για να διαλέξεις.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σεβαστά και χωρίς ν'αντιλέγω σε κάτι απλά να πω ότι οι κονβέρτορες της 1820 με της 1820m δεν έχουν καμία σχέση...γι'αυτό και είχα την απορία. Δεν μιλάω από προσωπική πείρα αλλά από τα νούμερα που έχουν στα specs και από τα περισσότερα φράγκα που κλήθηκα να πληρώσω μόνο και μόνο λόγω των converters.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην θέση σου, και αν είχα και βλέψεις για επεκτασιμότητα στο μέλλον, θα έπαιρνα ένα lunchbox της api και για αρχή θα έβαζα ένα η δύο (αν σ ενδιαφέρει να γράφεις στέρεο) a-designs p1 που είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει για ακουστικά όργανα με καταπληκτικά ψηλά!

 

Και αργότερα θα έχεις και 4 η 5 slots για preamps, compressors, eq. Μπορείς πχ να κάνεις 2 τέλεια channel strip  ;)

 

Βέβαια υπολογίζω χωρίς τον ξενοδόχο γιατί δεν μας είπες το budget σου, αν και η λύση lunchbox και p1 δεν ξεπερνάει κατα πολύ το χιλιάρικο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα του budget πάντα είναι προς συζήτηση.Εν προκειμένω με αυτόν τον εξοπλισμό που συζητάμε σε τί επίπεδα μπορεί να φτάσει κανείς;

 

Ως προς το θέμα επεκτασιμότητα έχω να πω πως δεν μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ικανοποιούμαι με καλές σειρές από plugins compressors και eqs και δεν έχω βλέψεις (και δεν ξέρω κιόλας αν πρέπει να έχω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου