Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή και βελτίωση Stratocaster με Kaoss Pad κλπ.


karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!

Έχω μια Fender Stratocaster με 3 μονούς μαγνήτες SSS και θέλω να κάνω μερικές μετατροπές.. ίσως αρκετές. Όπως και να χει θα χρειαστώ τις γνώμες σας κ απόψεις σας επί του θέματος.

 

Τι θέλω να κάνω.

 

1. Καινούργια κλειδιά

2. Καινούργιοι μαγνήτες (SSS)

3. Καινούργιο tremolo

4. KAOSS PAD

5. On board ECHO effect

6. Midi μαγνήτη

 

 

1. Θέλω να βάλω κλειδιά, αλλά αυτό νομίζω είναι το εύκολο κομμάτι, θα βάλω Gotoh ή κάποια άλλη μάρκα, λογικά lock.

 

2. Μαγνήτες.. η κιθάρα από την κατασκευή της έχει 3 μονούς. Θα αξίζει να κάνω αλλαγή σε 2 διπλούς ή 1 διπλό κ 2 μονούς? Θέλω να πω, γίνεται αυτό ή να μην το επιδιώξω? Θα μου πείτε ότι όλα γίνονται αρκεί να το θέλω. Δε ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, αν το θέλω. Αλλά επειδή γενικά μου αρέσει ο βαρύς ήχος, σκέφτομαι ότι οι 3 μονοί με "περιορίζουν".

Όπως κ να χει τι μαγνήτες να βάλω πάνω?

Θα ήθελα να βάλω Bare Knuckle και Kent Armstrong (βλ. Matt Bellamy) αλλά δε ξέρω που μπορώ να τους βρω κ αν μπορώ να κάνω τέτοια μετατροπή στο σκάφος.

 

3. Η κιθάρα όπως προείπα είναι Fender by Sqiuer του 1990κάτι μοντέλο. Οι μαγνήτες που φοράει δεν είναι ότι καλύτερο όπως επίσης κ το τρέμολο που έχει. Γι αυτό θέλω να τα αλλάξω αυτά. Τρέμολο σκέφτομαι να βάλω κάποιο original fender, θα κάνω καλά ή .. μια τρύπα στο νερό?

Έχετε να προτίνετε κάποιο εσείς?

 

4. Αυτό που με καίει περισσότερο.. KAOSS PAD. Το βλέπω συνέχεια τελευταία κ μου έχει γίνει έμμονη ιδέα! Έτσι ξεκίνησαν όλα, επειδή σκέφτηκα ότι θέλω να βάλω KAOSS PAD, είπα να την βελτιώσω κ λίγο. Τι γίνεται με το KAOSS PAD? Πρέπει να πάρω το μηχάνημα της KORG κ απλά να το προσαρμόσω πάνω στην κιθάρα μου? Ποιο όμως να πάρω? Έχει 3 μοντέλα η Korg και δε ξέρω αν γενικά το βγάζουν και άλλοι.

Έχει κανείς κανένα σχέδιο αναλυτικό για το πως να το κάνω? Αν είναι κ ελληνικά ακόμη καλύτερα. Έκανα ένα search στο google αλλά δεν είδα κάτι κατατοπιστικό, περισσότερο video με άτομα που το έκαναν κ μας δείχνουν πως να το χρησιμοποιούν.. αυτό μελλοντικά, με ενδιαφέρει πως θα το κάνω.

 

5. Σκέφτομαι μια που θα μπω στον κόπο να κάνω ότι κάνω, να βάλω κ ένα on board effe στη κιθάρα. Σκέφτηκα το echo σαν ποιο κλασικό εφφέ, αντί για πετάλι να είναι πάνω στην κιθάρα. Με τα on board εφφέ τι παίζει? Που μπορώ να τα βρω? Έχει δοκιμάσει κανείς? Αν ναι ποιο να βάλω?

 

6. Midi μαγνήτης. Παλιότερα πέρασαν από το χέρι μου η VG8 και η VG88 v.2 με τους μαγνήτες GΚ-2Α και GK-3 αντίστοιχα. Ο 3 εφαρμόζει πολύ καλά στην κιθάρα από την κατασκευή του αλλά δε μου φάνηκε τόσο καλός όσο ο GK-2A, τον οποίο τον είχα με αυτοκόλλητο διπλής όψης κολλημένο πάνω σε μια Gibson. Καλός αυτός απ ότι θυμάμαι. Στην περίπτωση αυτή δε με ενδιαφέρει ποιος προσαρμόζει κ ποιος όχι, όποιον βάλω σκέφτομαι να τον βάλω μόνιμα πάνω, να μη ξανακουνηθεί ποτέ από εκεί.

Επειδή δεν γνωρίζω, υπάρχουν και άλλοι μαγνήτες midi, αν ναι ποιοι? Καμιά πρόταση?

 

7. Όχι δεν είμαι φαν του Bellamy.. :P

 

Λοιπόν, όπως καταλάβατε ξέρω περίπου τι θέλω να κάνω, αλλά δε ξέρω τι υλικά να χρησιμοποιήσω. Κατανοώ ότι το project αυτό θα μου κοστίσει, επίσης ξέρω ότι θα χρειαστώ κάποιον που να "παίζει" με τα ξύλα για να κάνουμε τα παραπάνω. Υπάρχει κ αυτός..

Εγώ θέλω μόνο να ακούσω μερικές προτάσεις για το τι θα χρησιμοποίησω, επίσης καλό θα ήταν σε προτάσεις όπως πχ. για τους μαγνήτες να ακούσω κ μια γνώμη του τι ήχο βγάζουν οι συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Δέχομαι κ link από το noiz σε περίπτωση που κάποιος πουλάει κάποιο από τα παραπάνω που ενδιαφέρομαι...

 

 

Τέλος, μήπως γνωρίζεται που μπορώ να βρω τις βιδούλες που κρατάνε τις χορδές στο κεφάλι της fender?

1980_Fender_Stratocaster_S982568_head.jpg

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!!!

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 52
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Εάν έχεις γύρω στα 2.500-3.000 για να φτιάξεις την Sqiuer, να το συζητήσουμε σοβαρά...αλλιώς να το συζητήσουμε στη πλάκα!

Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος tremolo με midi sadless και κύκλωμα, θα σου πάει γύρω στο 1.000κάκι...επιμένεις? ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λες δλδ οτι δεν αξίζει το όργανο για τέτοια μετατροπή? Θεωρώ ότι είναι αρκετα αξιόλογο πάντως, είναι Fender by Squier του 1990κάτι μοντέλο, JAPAN. Νομίζω είναι καλή επιλογή για τέτοια πειράματα.

Σκέφτηκα να το κάνω σε μια Gibson Standard LP που έχω αλλά με σταμάτησε κάποιος λέγοντας μου ότι σε 10 χρόνια η Gibson θα είναι αυτό που είναι τώρα και το KAOSS θα είναι ένα κομμάτι πλαστικό, πιθανόν σπασμένο..

Μόνο που μου πέρασε σαν εικόνα από το μυαλό ανατρίχιασα κ άλλαξα γνώμη :D

 

Να πω την αλήθεια είχα φανταστεί το ποσό πολύ μικρότερο σε σχέση με τα 2500-3000 που αναφέρεις αλλά δε κολλάω, ναι επιμένω ότι θέλω να το κάνω.

 

Το σύστημα tremolo midi που λες δε το κατάλαβα. Τι είναι ακριβώς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι να ριξεις τοσα λεφτα,κ αφου θες ηχο Bellamy( το βλεπουμε καθαρα :P ) γτ δν κοιτας μηπως βρεις μια Manson signature του Bellamy...

Αι έϊντ νο σέϊντ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Πρώτα από όλα λέω, εάν έχεις όντως τα λεφτά που χρειάζονται για να φτιάξεις το συγκεκριμένο project...είχα και εγώ ένα παρόμοιο στα σκαριά, αλλά επειδή οι εποχές είναι περίεργες...είπα να το αναβάλλω για το μέλλον!

2) Εάν βάλεις όλα αυτά που σκέφτεσαι, λίγο ρόλο παίζει τι κιθάρα έχεις από κάτω...ναναι καλά οι προσομειώσεις.

3) Το Kaos το έχω δεί, αλλά νομίζω ότι με ένα VG99 θα έκανες την ίδια δουλειά με πιό σίγουρα αποτελέσματα και λιγότερα έξοδα. Έχει όμως από μόνο του 1.000 ευρώ.

4) Το ποσό γίνεται μικρότερο...όχι πολύ όμως. Σκέψου τι θα ζητήσει ο μάστορας για να κόψει-ράψει-μοντάρει όλα αυτά, άσε που ο μάστορας πρέπει να ξέρει καλά ηλεκτρονικά

5) Μιλάς για midi μαγνήτη, αλλά δεν αναφέρεις midi κονβέρτορα...έχεις?

6) Ας σου δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα από το δικό μου project.

Kορυφαίο τρέμολο

http://www.ekmpowershop8.com/ekmps/shops/madisaf/chrome-oem-129-p.asp

Ατυχώς για να βάλεις τα Garph Tech midi sadless που ήθελα, πρέπει να το κάνεις παραγγελία. Επικοινώνησα με τον Εγγλέζο, κάνει 450 λίρες Αγγλίας.

Ηλεκτρονικά

http://www.graphtech.com/products.html?SubCategoryID=18

Νάτο το χιλιαρικάκι...

Αλλιώς κοινό τρέμολο και αυτό

http://www.dv247.com/computer-hardware/roland-gkkitgt3--35535

...και πάει λέγοντας...άρχισε να κάνεις τη σούμα!!!

 

ΥΓ Να πώ την αλήθεις, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι (και γιατί) θέλεις να φτιάξεις...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι για να σε βάλω σε άλλες σκέψεις...να ένα project που θα σου βγεί πιο φτηνό, αφού θέλεις να χαλάσεις την Squier. Χρειάζεσαι μόνο μια Variax 300 (με 300-350 ευρώ βρίσκεις στο www. Ebay.co.uk)

http://www.donmousseau.com/stratiax/#parts

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι θέλω να κάνω.

1. Καινούργια κλειδιά

γιατί δε δουλεύουν; μην περιμένεις και πολύ βελτίωση με τα λοκ, εκτός από το βάρος που θα χειροτερέψει  :)

 

Τι θέλω να κάνω.

5. On board ECHO effect

 

πολλά λεφτά για τη squier, με τόσα λεφτά παίρνεις καμια 2 κιθάρες ακόμα...

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To On board effect, είναι το μικρότερο κόστος

http://store.guitarfetish.com/onchfrluchto.html

ας πούμε...

το όλο project (φαίνεται) να μην έχει ακριβές νόημα.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mixlad41 νομίζω κάτι τέτοιο θα μου κοστίσει πολλά περισσότερα.

 

skantzos αφού θέλει που θέλει κλειδιά γιατί να μη βάλω lock? Τα κλειδιά είναι σχετικά φτηνά, δε με απασχολούν σαν κόστος.

Δε θέλω 2-3 κιθάρες, έχω 5-6 κιθάρες δε θέλω άλλες τόσες, θέλω κάτι διαφορετικό.

 

marathon πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ για τα link σου!! ορισμένα είναι υπερβολικά χρήσιμα.

 

Λογικό να μην έχεις καταλάβει τι θέλω, εδώ δε ξέρω εγώ τι θέλω. Για να το πάρω απο την αρχή, δε με ενδιαφέρουν άλλες κιθάρες, ούτε η Variax, με την οποία έχω παίξει κ απλά με άφησε αδιάφορο.

Η όλη σκέψη άρχισε όταν αποφάσισα να βάλω KAOSS PAD στην κιθάρα μου. Σε παραπάνω post μου λέω γιατί δε το κάνω στην Gibson οπότε πάμε στην αμέσως επόμενη που είναι η Fender. Δε ξέρω γιατί κάποιοι από εσάς θέλετε να την λέτε Squier, ίσως έχετε στην κατοχή σας κάποια USA Fender, οπότε τίποτα άλλο δεν είναι Fender.

Η συγκεκριμένη ξαναλέω ότι είναι Fender by Squier, όχι Squier by Fender. Αρκετά βαρύ και στιβαρό οργανο, πλησιάζει στο βάρος την Gibson. Ίσως να μην έχει καμία σχέση αυτό, απλά δε μου αρέσει ο όρος Squier.. :D :D :D χεχε..

 

Anyway, σκεφτόμουν το KAOSS PAD που θα βάλω. Οπότε λέω ας ρίξω μερικά χρήματα παραπάνω να κάνω την κιθάρα καλύτερη. Το on board εφφέ είναι απλά κάτι που σκέφτηκα, δε με απασχολεί αν θα γίνει ποτέ. Το KAOSS θα μπει, ο κόσμος να χαλάσει. Κλειδιά χρειάζεται γιατί ένα είναι χαλασμένο, οπότε θα μπουν από την αρχή όλα.

Επίσης επειδή σκέφτομαι να ξαναγοράσω κάποια VG πεταλιέρα θέλω μια κ καλή να έχει ενσωματομένο τον μαγνήτη η κιθάρα αυτή. Δεν ήξερα ότι ο GK-3 βγαίνει kit για την κιθάρα. Θα τον προτιμήσω, αν κ απ ότι θυμάμαι ο GK-2A ήταν πολύ καλύτερος... δε θυμάμαι το γιατί όμως... :D κάτι με latency παει ο νους μου.

Οπότε καταλήγουμε κ στο midi μαγνήτη, μετά ένα καλό τρέμολο, αυτό που μου δείχνεις κ λες ότι είναι πολύ ακριβό βλέπω ότι κοστίζει 200 ευρώ, νόμιζα κάτι για 1000 είχες πει.. ???

Αλλά δε κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι midi sadless το τρέμολο. Τι θα πει αυτό? Τι είναι το link με τα ηλεκτρικά που μου έδωσες?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου