Προς το περιεχόμενο

Marshall DSL50 πρόβλημα; "κομπρεσάρισμα" στον ήχο οσο φουλάρ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι κατοχος της Marshall DSL50, για καμπίνα χρησιμοποιώ εναν πρόην ενυσχιτη που εχουν αφαιρεθει τα ηλεκτρονικά και εχει μεινει μόνο το celestion G12F-60 μέσα. Παρατηρώ λοιπον οταν παιζω κατι σαν "κομπρεσάρισμα" στον ήχο οσο φουλάρω τα γκάζια που δε νομιζω πως πρεπει ετσι να ακούγεται. Επισυνάπτω ετσι ενα ηχητικό κλιπ που ηχογράφησα με μια blade στη bridge(saymour duncan humbucker) θεση ,(χωρις να χρησιμοποιώ την προενυσχηση μπαταρίας) και γραμμένο με ενα sm58 και sm57 διπλα διπλα (kissed micing). σορι αν ξεχασα κατι ρωτηστε..

 

Θα ηθελα να μου πειτε που ωφειλεται αυτό το "πρόβλημμα" (γιατι ισως να μην ειναι στην καμπίνα) και αν κατι τετοιο θα ελυνε το προβλημα? ( http://www.dv247.com/guitars/marshall-1960b-vintage-series-guitar-speaker-cabinet--61278 )

dsl_50_pshc.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα την εντυπωση οτι γενικα οσο ανεβαινει το μαστερ βολιουμ τοσο ανεβαινει και το κομπρεσσιον σε ολους τους λαμπατους (μονο στους λαμπατους?) ενισχυτες. Κανω λαθος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ενταση ηταν γυρω στο 4 (δλδ λιγο volume), αλλα αυτο χανει όλο το "push" η επιθετικότητα να το πω, και ετσι εκει που θα επρεπε να δίνει περισσοτερη ενταση(δλδ οταν χτυπω δυνατα τις χορδες), η ενταση πεφτει (απ το κομπρεσ) κι ετσι γίνεται ψόφιος ο ηχος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάτι τέτοιο είχα παρατηρήσει κι εγώ στον tsl-100, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ίσως που το περιγράφεις, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλαγε..τον έκανε πιο tight και λιγότερο british sounding τον ενισχυτή και μ'άρεσε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις στον Marshall σου. Ειδικά όσο πιο "πάνω" είναι το gain τόσο περισσότερο θα σου φαίνεται το σήμα κομπρεσαρισμένο.

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις το Gain όσο πιο χαμηλά γίνεται και το Master όσο πιο ψηλά. Θα έχεις περισσότερο headroom και λιγότερο κομπρεσαρισμένο σήμα.

 

Μια αλλαγή και στις λυχνίες δεν θα ήταν άσχημα. Ειδικά αν έχεις ακόμη τις μαμίσιες. Ειδικά, η Marshall δεν φημίζεται για τις λυχνίες που βάζει στους ενισχυτές της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα ακουστε και το κλιπ,γιατι ο ηχος δε περιγραφεται με λογια κ ετσι θα εχετε την πληρη εικονα απο το "θεματάκι" μου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O ήχος που έχει το κλιπάκι είναι φυσιολογικός. Δεν είναι καθόλου κακός, απλά είναι λίγο μουντός και δεν ακούγονται καθαρά όλες οι νότες κι οι μεταβολές στο χτύπημα της πένας. Το "κομπρεσάρισμα"(compression) είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνυφασμένο με την παραμόρφωση και το gain ενός ενισχυτή. Αν θέλεις λιγότερο compression και περισσότερη καθαρότητα στο χτύπημα(picking), τότε πρέπει να έχεις χαμηλότερα το gain και πιο ψηλά το master volume. Μπορείς να δοκιμάσεις και άλλους τύπους distortion μέσω πεταλιών καθώς οι λαμπάτοι κομπρεσάρουν αρκετά στο δικό τους lead κανάλι(έχει να κάνει με τις λυχνίες, το τροφοδοτικό κι άλλα πολλά...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου