Προς το περιεχόμενο

Πατεντα σε Laney VC15..... Την βοηθεια σας!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγορασα μεταχειρισμενο τον ενισχυτη και ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου επισημανε οτι λογω κατασκευης (οι λαμπες "κρεμονται απο το σασι") οι τελικες σε μεγαλες εντασεις ζεσταινονται υπερβολικα και να τον τοποθετω σε οριζοντια θεση. Επειδη τελευταια τον χρησιμοποιω και πολλες ωρες και σε μεγαλες εντασεις οντως βγαζει αρκετη θερμοτητα και οι γριλιες εξαερισμου καινε. Δεν θελω να τον εχω σε οριζοντια θεση και ετσι σκεφτηκα αυτη την πατεντα: Τοποθετησα αυτο το ανεμιστηρακι οπως θα δειτε στη φωτο. Αυτο μπορει να επηρεασει αρνητικα σε κατι την λειτουργια των λυχνιων??

 

dsc00002co.th.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθολου. Αμα δεις αρκετοι κατασκευαστες οπως marshall, boogie, orange κλ στις λαμπατες κεφαλες βαζουν ανεμιστηρες για να αποφευγουν την υπερβολικη θερμοκρασια απλα να ξερεις οτι οι τελικες λαμπες δουλευουν σε παρα πολλα βολτ και η μεγαλη θερμοκρασια ειναι φυσιολογικη.

 

Τωρα αυτο με το να βαζεις τον ενισχυτη σε οριζοντια θεση, πολυ κουλο, δηλαδη τι; ετσι παιρνει περισσοτερο αερα; :P :P :P

 

Μηπως στο ειπε γιατι εχουν χαλαρωσει οι βασεις των τελικων, και παιζει να σου φυγει καμια λαμπα την ωρα που παιζεις σε μεγαλες εντασεις απ' τις δονησεις;;; μηπως, λεω γω τωρα ::)

-Cogito Ergo Sum-

-Abyssus Abyssum Invocat-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Τοποθετησα αυτο το ανεμιστηρακι οπως θα δειτε στη φωτο. Αυτο μπορει να επηρεασει αρνητικα σε κατι την λειτουργια των λυχνιων??

Το ανεμιστηράκι να βγάζει αέρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ανεμιστηράκι να βγάζει αέρα.

 

 

Η αρχή διατήρησης ορμής-ενέργειας επιβάλλει να Βγάζει αέρα όντως. Ο λόγος είναι η αυξημένη πίεση στο θάλαμο , έτσι ο ανεμιστήρας λειτουργεί σαν στρόβιλος ο οποίος επιταχύνει τη ροή προς τα έξω. Μια πρόσφατη μελέτη που έκανα όμως σε ένα παρόμοιο θέμα, επιβάλλει και ένα ανεμιστήρα ο οποίος να βάζει αέρα (και αν είναι δυνατόν να δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές.

Φιλικά

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nai einai kalhtera na topo8ethseis kai ena na bazei aera kai an mporeis na meiwseis to anoixto kommath ths grilias kalhptwntas to me kati pou 8a antexei sth 8ermokrasia (ayto kalo tha einai na to kaneis kai twra afhnontas mono ena kommati anoixto poy tha eiserxetai o aeras gia na dhiougiseis roh). Epishs an topo8ethseis anemhsthraki pou na bazei aera kala 8a einai na einai ligo makrya apo ayto pou ton bgazei p.x. to ena deksia kai to allo aristera.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτη την στιγμη το φανακι βαζει αερα ο οποιος χτυπαει τις τελικες λυχνιες.Αλλα το ερωτημα μου ειναι κυριως αν αυτος ο αερας που χτυπαει τις λυχνιες μηπως τους προκαλει καποιο προβλημα! Ισως τις ψυχει πιο πολυ απο οτι πρεπει?? Δεν ξερω αποριες εκφραζω!

 

 

Επισης να αναφερω οτι ακομα υπαρχει ροη αερα στο εσωτερικο αφου υπαρχει γριλια στο πανω μερος. (μπενει χαμηλα κρυος αερας, ζεστενεται στο εσωτερικο, ανεβαινει και βγαινει απο πανω.)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ανεμιστήρας, όντως δεν πειράζει. Ούτε οι λυχνίες παθαίνουν κάτι. Πολλοί ενισχυτές έχουν ανεμιστήρα.

Αλλά θα συμφωνήσω και με τους υπόλοιπους συμφορουμίτες... να βγάζει αέρα!

Όπως είναι τώρα, όλος ο αέρας πάει προς τα μέσα και ζεσταίνει το σασί και όλο το υπόλοιπο κύκλωμα!

 

Μήπως να κάνεις και ένα re-bias να τις πολώσεις λίγο πιο cold?!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια! Ειχα αμφιβολιες για το φανακι αλλα ολα οκ! Θα το αφησω να βαζει αερα γιατι οπως ειπα ο ζεστος αερας κατευθυνεται προς τα πανω και βγαινει απο τις γριλιες στην οροφη. Αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν.

 

Θα κανω καποια στιγμη δοκιμη με ενα ψηφιακο θερμομετρο και αναλογα με την θερμοκρασια θα αλλαξω την φορα του ανεμιστηρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου