Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή ήχων από Fantom-X σε Fantom-G


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν είχα και τα δύο όργανα, θα προσπαθούσα. Αλλά έχω μόνο το Fantom-G, οπότε... 8)

 

Πάντως θα πρέπει να είναι δύσκολο εγχείρημα, καθώς τα δύο μηχανήματα δεν έχουν παρά μόνο ελέχιστες κοινές κυματομορφές. Και φυσικά ούτε λόγος για μεταφορά ήχων από το Fantom-X που χρησιμοποιούν ήχους από΄επεκτάσεις SRX.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον εχω να πω οτι γινεται μετατροπη ηχων απο το X στο G μετα την πολυ καλη δουλεια που εκανε ο κυριος Χναρακης.

Οι κυματομορφες δεν ειναι και τοσο διαφορετικες.

Σιγουρα ειναι πολυ περισσοτερες αλλα μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκαμε τις "κοινες" και το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο..Με μικρες διαφορες στις ονομασιες βρεθηκαν αυτες που ψαξαμε.

Απλα ειναι θεμα τι ζηταει ο καθενας.Καποιος που δεν εχει παλιες σειρες roland δεν εχει και λογο προφανως να αναζησει παλιους ηχους και αρκειται απλα στους νεους.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

::)  Άκρα του τάφου σιωπή...  :)

 

Αρχικά, πίστευα ότι με την ερώτησή μου δεν θα άντεχε ο server του Noiz από τον όγκο των ερωτήσεων και το ενδιαφέρον. Όμως...    :P

 

Κάποιος μάλιστα, μου είπε να μην περιμένω κάτι τέτοιο, και ότι εάν έκανα την ίδια ερώτηση για κάποιο άλλο όργανο, τότε ναι, θα μπορούσε να πάρει φωτιά ο server του Noiz. Τελικά είχε δίκιο.

 

Πολλά μπορώ να υποθέσω, όπως για παράδειγμα ότι:

1. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι πίσω από την ερώτηση μπορεί να υπάρχει απάντηση ή έστω η αρχή της. Εξαρτάται ποιός ρωτάει και γιατί.

 

2. Οι Noizάδες πληκτράδες δεν έχουν το συγκεκριμένο μηχάνημα ή δεν είναι αρκετοί. Οπότε κακώς έκανα την "ερώτηση".

 

3. Οι κάτοχοι του μηχανήματος δεν έχουν ακούσει ποτέ τους προηγούμενο μηχάνημα της σειράς Fantom, XV, XP, JV, ή δεν είχαν προηγούμενο μηχάνημα με προσωπικό υλικό (ήχους) για μεταφορά - μετατροπή προς νεότερο. Οπότε είναι δικαιολογημένοι.

 

4. Έπεσε κάπως η ερώτηση στους "χρήστες" του μηχανήματος που ίσως δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις ή δεν θέλουν να τις μάθουν και να εμβαθύνουν σε αυτές. Δηλαδή, για το πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, μετατροπή από - σε. Ίσως δεν τους το επιτρέπει κι ο χρόνος. Και πάλι δικαιολογημένοι.

 

5. Για τους ειδικούς. Δεν τους ενδιαφέρει η λογική - διαδικασία που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο έστω και με "όποιο" ποσοστό επιτυχίας. Γιατί ρε παιδιά; Έστω και πίσω από ερώτηση, κάποιος έχει μία ιδέα. Άλλες τόσες έχετε εσείς.

 

6. Και πάλι για τους ειδικούς. Δεν αναρωτήθηκε κανείς ότι πάνω στην ίδια, περίπου, λογική θα μπορούσε να γίνει μετατροπή δεδομένων και σε άλλα μοντέλα άλλων εταιριών. Γιατί όχι και σε μή πληκτροφόρα όργανα, όσο πολύπλοκο κι αν είναι ή μπορεί να φαίνεται.

 

7. Εκτός των άλλων, λόγω και της εμπορικής μου ιδιότητας, θα μπορούσα να το πουλήσω (τους ήχους) αλλά θεώρησα καλό να το μοιραστώ εδώ στο Noiz με όλους (όσους), προσφέροντας κάποιες γνώσεις, τεχνικές επί του θέματος και ειδικά κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Μάταια όμως.

 

8. Ίσως, μπορεί, πράγματι να μην υπάρχει ενδιαφέρον γιά κάτι τέτοιο αφού τελικά έχουμε μάθει να τα θέλουμε όλα έτοιμα (ήχους). Μιλάω κυρίως για τους πληκτράδες. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς.

 

Τελικά υλοποίησα μία ιδέα που μου ήρθε εντελώς τυχαία από μία αγγελία που διάβασα στο Noiz. Ένας ωφελήθηκε από το αποτέλεσμα. Κανείς από την διαδικασία.

 

Σκοπός μου ήταν η διαδικασία.

♪♫♪

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαδικασια οφελησε αυτον που το επιχειρησε για τους δικους του λογους.

Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο και οντως αν μιλουσαμε για μετατροπη απο triton σε Μ3 θα γινοταν πανικος...( ειμαστε "λαικοι" τυποι εξαλλου.. ;) )

Παντως με διαφορα ατομα που μιλησα ειναι ευχαριστημενα..οποτε σε αυτην την περιπτωση η τα δικα μου αυτια εχουν προβλημα..η εχουμε διαφορετικα γουστα..κατι για το οποιο δεν μπορει να κριθει και να κατηγορηθει κανεις.

Τελικα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την ολη διαδικασια και ανοιγει νεο οριζοντα στο κεφαλαιο fantom g !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα μου λειπουν παρα πολύ οι βασικές γνωσεις. Θελω οδηγίες για αυτά τα bulk dump και τα διαφορα μπαμ μπουμ.

 

Κι επειδή είμαι ευχαριστημένος με το g, δε βρηκα λόγω να παω παραπέρα. Αλλωστε αυτο που μου λείπει δεν ήταν οι ήχοι. Δε μου εχει τύχει μεχρι στιγμης στα προτζεκτ που συμμετεχω να χρειαστώ κάποιον ήχο και να μην τον εχω πετυχει σε πολυ λιγη ωρα.

 

Αυτά για τη στατιστική σας, γιατι δεν ξέρω αν εμπιπτω σε καποια απο τις προαναφερθεντες κατηγορίες.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν απευθυνεσαι σε μενα....

 

Παιζω σε "δουλειες". Οχι σκυλαδικο, αλλα τα εντεχνοροκοποπ κλασικοβαρετα και μεχρι μεταλ αμα λαχει :P

 

Tαυτοχρονα συμμετεχω στο αφιερωμα Pink Floyd που γίνεται στη Θεσ/νικη.

 

Γραφω μουσική ως επι τω πλειστω με φυσικούς ήχους (πιανο, εγχορδα, κλαρινετο, ομποε) + κάποια συνθεσαιζερς που και που.

 

Το Φαντομ το εχω περισσότερο για τις δουλειες, για να φτιαχνω γρηγορα ήχους και να το κουβαλάω. Στο σπιτι εχω ενα moog little phatty κι ενα dsi poly evolver rack για τους συνθ ηχους, ενα kurzweil rack για πιανο και την garritan personal orchestra και το reason για φυσικούς και αλλους ήχους.

 

Και ετσι καλυπτομαι πληρως :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα με καλυψες και μενα πληρως...  ;) Μονο που ειπες kurzweil ελυσες μια απορια που ειχα οποτε καταλαβα οτι ΔΕΝ το εχεις για "all around" κατασταση το οργανο για αυτο δεν τρελενεσαι και τοσο  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν τεράστιες συλλογές με ήχους σε VST Instruments,με εξαιρετική ποιότητα.

Λίγοι είναι οι πληκτράδες που θα κάτσουν να φτιάξουν ήχους.

Εξαιρούνται αυτοί που παίζουν λαικά.

Πρίν 10-20 χρόνια έτρωγα τρελλά ξενύχτια για να προγραμματίσω ήχους.

Τώρα τους βρίσκω έτοιμους  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου