Προς το περιεχόμενο

Απο το μηδέν....


Rahman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια γειά χαρά σας...

Ειμαι παλιός μουσικός και αρκετά έμπειρος σαν εκτελεστής..αλλά πολύ "νέος"

και άπειρος στο χώρο του music software κτλ κτλ. Αποφάσισα σιγά σιγα να αρχίσω να δοκιμαζω τις δυνάμεις μου στο pc composing(καλύτερα αργά παρά ποτέ..) Τα μόνα που ξέρω ειναι οτι θέλω για αρχή, εναν υπολογιστή με γερο επεξεργαστή και μια καλή καρτα ήχου.Μήπως μπορείτε να με βοηθείσετε έστω για τα βασικά? Ρlugins κτλ.Δεν θέλω να συμβουλευτω για αρχή εναν έμπειρο πωλητή που θα με "ξυρίσει".

 

Μεχρι στιγμής έχω...

Τα όργανά μου(κιθάρες,μπάσο κτλ...)

Δύο δυναμικά μικρόφωνα (θα πρέπει να πάρω κατι καλύτερο)

ενισχυτές μπάσου και κιθάρας

Μια λογική εκτίμηση για ικανοποιητικά αποτελέσματα????

Ας πούμε οτι διαθετω 3000 ευρώ

Συγγνώμη για την ασχετοσύνη μου και συγγνώμη αν σας κούρασα..

Περιμένω νέα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σκοπεύεις να ηχογραφείς; Φυσικά όργανα, ηλεκτρικές κιθάρες, όργανα του υπολογιστή... όλα ίσως; Έχει σημασία αυτή η ερώτηση διότι θα μας βοηθήσει να προτείνουμε την κατάλληλη κάρτα ήχου.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι φυσικά και ψηφιακά.Θέλω να ηχογραφώ τα βασικά μέρη μιας μπάντας,τύμπανα(ψηφιακά),μπάσο(ψηφιακά και φυσικα),κιθάρες,φωνητικά.Εχω σκοπό να βάλω και αρκετούς synth ήχους.Βασικά θα ήθελα τα τύμπανα και τα κρουστα να είναι ρεαλιστικά.

Για παράδειγμα..

Αρκετά κομάτια έχουν το κλασικό set band (τύμπανα,μπάσο, κιθάρες,φωνές.)

και θα ήθελα να προσθέσω και τσέλο ή ακόμα και πνευστά σε καποια αλλα.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση..

Αλλα για να κάνω την αρχή πρέπει να μάθω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω ότι το Reason είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει στο να πετύχεις αρκετά έως και απίστευτα αληθοφανείς ήχους τόσο σε κρουστά όσο και σε άλλα όργανα όπως έγχορδα, πνευστά κλπ. Επίσης υπάρχουν φοβεροί ήχοι synths, από παλιομοδίτικους μέχρι extreme-φουτουριστικούς...! :D

 

Όμως για να ηχογραφείς φωνές, κιθάρες, μπάσο κλπ θα χρειαστείς κι ένα πρόγραμμα sequencing. Αυτό θα παίξει το ρόλο της πολυκάναλης κονσόλας σου. Τέτοια προγράμματα είναι τα: Sonar, Cubase, Nuendo κ.α. τα οποία είναι εμπορικά και κοστίζουν.

Υπάρχουν από ότι γνωρίζω και δωρεάν sequencers αλλά δεν ξέρω κάποιο για να σου προτείνω...

Τα sequencers μπορούν να χειριστούν/ελέγξουν και να συγχρονίσουν το Reason. Mε αυτό τον τρόπο, τα φυσικά όργανά σου θα είναι γραμμένα (ας πούμε) στο Sonar και τα συνθετικά (synths κλπ) θα παίζονται από το Reason. ;)

 

Τα λέω καλά eye;

:lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ραχμαν.....

 

Επιπρόσθετα (plug ins) υπάρχουν πολλά... πάρα πολλά.

 

Μην πανικοβάλεσαι... Πάντα υπάρχουν το ονόματα με σίγουρη ποιότητα. Αφού είσαι "παλιός" μουσικός φαντάζομαι ονόματα όπως Lexicon.... Tc Electronics.... θα σου ειναι γνωστα. ¶λλο καλό όνομα... Waves.

 

Από δωθε και κείθε... υπάρχουν πάρα πολλά επιπρόσθετα για ότι μπορείς να φανταστείς... μην μπλέκεσαι από τώρα.... θα πελαώσεις!

 

Προγράμματα...... ισχύει οτι ισχύει και από πάνω! + οτι άλλα είναι τα "επαγγελματικά" εργαλεία και άλλα αυτά που προορίζονται για ενασχολήσεις όχι και τόσο έπαγγελματικές.

 

Αν πάς στην "μεγάλη" κατηγορία... τα πράγματα είναι πιο απλά αλλά και πιο ακριβά απο 3000€.

 

Στην μικρή... είναι εταιρίες που πάιζουν το παιχνίδι της συμβατότητας.... έτσι μην απαγοητευτείς αν πάρεις το τάδε και ακούς κάτι για το δέινα.... και το δικό σου το κάνει μόνο που δεν έχεις βει ακόμα το πως... εκτός βέβαια αν το δικό σου είναι 3 ετίας και βάλε.....

 

Έτσι τσέκαρε τα προγράμματα που αναφέραν οι προηγούμενοι + Wavelab, Reaktor, Acid.

 

Επίσης, έχε στον νου οτι χρειάζεσαι μία εικονική κονσόλα και ένα εικονικό πολυκάναλο που σαν ταινία θα έχει τον σκληρό σου. Η κονσόλα και το πολυκάναλο είναι οι ακολουθητές ( Sequencers ).

 

Μην μπλεκτείς με πολλά για αρχή... και πολλά είναι "μιντι+ήχος".

 

Γνώμη μου πάντα.....

 

Α!Κάνε λίγο σκόντο στον επεξεργαστή και δώστα στην μνήμη......

 

Αυτά. (βασικά είχε και άλλα... αλλά πάω να δοκιμάσω αυτό που μου έχει σπάσει την μύτη εδώ και 15').

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι οτι εγινα κουραστικός λόγω του οτι δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι ψάχνω.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες απο όλους.

Μπορώ να καταλάβω οτι με τα 3000 ευρώ που διαθέτω αρχικά,είναι σχετικό το αν θα πάρω καλά εργαλεια ή οχι.Αλλα επειδή δεν είμαι ο μνηστήρας της Paris Hilton λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά με έναν καλό υπολογιστή που δεν θα με "κρεμάει" οσον αφορα τον επεξεργαστή και τη μνήμη του και απο εκει και πέρα

θέλω προγράμματα Edit(Nuendo) kai Masterign (όπως το Wavelab ή καποιο άλλο..) και καποια καλα plugins.

Θα μου πειτε τωρα..."--φιλαράκο...με 3 χιλιάρικα δεν θα προλάβεις να πείς ούτε "ζήτω!"--" Ξεκινώντας όμως πρέπει να κάνω ενα καλό βήμα,το καλύτερο δυνατο,έτσι ώστε να μου δωθεί η δυνατότητα να κάνω και μελλοντικές επενδύσεις που θα "ακουμπήσουν" με αρμονία πάνω στις προηγούμενες.

Αυτή την στιγμή το δεδομένο μου είναι πως ξεκινάω απο το μηδεν περιμένοντας τις καλές σας συμβουλές για να μήν πιαστώ κορόιδο απο εναν πωλητή που απλώς θέλει να πουλήσει ένα κομάτι ακόμα(και καλά κάνει ο άνθρωπας)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...αν σε ενδιαφερει σεταρω επαγγελματικα pc για studios και διδασκω διαφορα προγραμματα.Συνεργαζομαι με καταστημα που πουλαει pc's το οποιο παρεχει απιστευτη υποστηριξη κ υπηρεσιες...καρατσεκαρισμενο απο εμενα,αλλιως δεν θα συνεργαζομουν μαζι τους..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου