Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με εγγραφη audio στο Logic 9


Konstantis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα!Eχω προβλημα την ωρα που παιζει playback το project μου και πατησω record κανει ενα μικρο σταματημα στον ηχο του playback και μετα γραφει κανονικα!λογικα αυτο ειναι παραλογο!δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει! Στο Qubase που εγραφα ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα!αν καποιος δουλευει καιρο Mac και Logic και μπορει να βοηθησει μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμηση θα με βοηθουσε παρα πολυ!ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτην την απορια την εχω και γω εδω και 2 χρονια που δουλευω με logic

οποτε εχω συνηθησει και πλεον δεν με ενοχλει......

 

αν ξερει καποιος πως μπορει να αλλαξει αυτο θα με γλιτωνε απο αρκετες πατεντες που

κανω οταν γραφω καποιο track κομματι-κομματι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον για να λυθεί το προβλημά σου πρέπει να επιλέξεις:

Options/Audio/Punch on the fly

και δεν θα χεις προβλημα!!

Αλλά να ξέρεις οτι μετα την δουλεια που θα κανεις πρεπει να το ξε-επιλέξεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπιρεαζει!! απ όσο ξέρω αν το αφήσεις ετσι, το logic ηχογραφεί στο background ακόμη κι αν δεν εχεις πατημενο το record οποτε φορτώνεις το συστημα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Καλημέρα φίλοι μου, αν και η ερώτηση είναι του προηγούμενου μήνα ;D είπα να απαντήσω στο θέμα. Φίλε Konstanti  στο Logic όταν θες να κάνεις Rec εννοώ το project παίζει playback πρέπει να χρησιμοποίησης  την τεχνική ας το πούμε punching in and out η οποία χωρίζετε σε δυο κατηγορίες , Punching On The Fly & Automatic Punching. Τώρα εσένα φαντάζομε δεν σε ηχογραφεί κάποιος άλλος ενώ παίζεις…  ηχογραφείς  μόνος σου να υποθέσω; σε αυτή την περίπτωση δεν σου χρειάζεστε το Punching On The Fly αλλά το Automatic punching κατηγορηματικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το Punching on the fly το χρησιμοποιεί κάποιος μουσικός που έχει ξεχωριστό ηχολήπτη. Οπότε για να μην μακρηγορώ   στο δεξί μέρος του Transport Bar  κάνε click στο AutoPunch  button  (έχει δυο βελάκια που το καθένα δείχνει αντίθετη κατεύθυνση) θα δεις ότι πάνω στον  BarRuler  θα εμφανιστή μια κόκκινη λωρίδα (μετακίνησε με το χεράκι και  μάρκαρε την περιοχή που θες να κάνεις Rerec  και στην συνέχεια  τρέξε το project (προσοχή,όχι με Play αλλά με Rec) θα παρατήρησης ότι  το logic θα αρχίσει να γράφει όταν μπει στην περιοχή που προσδιόρισες και όταν φτάσει στο τέλος  από τη περιοχή που έχεις μαρκάρει θα παίζει το κομμάτι κανονικά…  αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Τώρα ως αναφορά το θέμα που έθεσε ο Al ότι πρέπει να ξε-τσεκάρεις το punching on the fly η το autopanching συμπληρώνω ότι οι δυο τεχνικές είναι non-destructive αυτό σημάνει ότι όλα τα rec που θα κάνεις ας το πούμε έτσι αποθηκεύονται στον σκληρό σου (αλλά και στο logic την ώρα που δουλεύεις το project) για να έχεις την επιλογή να διαλέξεις την καλύτερη ηχογράφηση (αν παρατηρήσεις  πάνω αριστερά στα tracks έχει ένα βελάκι που αν το πατήσεις (και εννοείτε ότι έχεις κάνει πάνω από μια απόπειρα ηχογράφησης με autopunch)θα δεις όλα τα tracks που ηχογράφησες , εννοείτε ότι τα settings τα προσαρμόζεις ανάλογα με το project σου αλίμονο και ότι τσεκάραμε δεν το ξε-τσεκάραμε  ;D Τέλος θα ήθελα να πω ότι δυστυχώς δεν μαθαίνουμε έτσι προγράμματα σαν το Logic πρέπει να διαβάσουμε γιατί αλλιώς  θα έχουμε απορίες που θα μας τρώνε χρόνο μέχρι να της λύσουμε! Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι να είσαι καλά και αν έχεις άλλες απορίες για το Logic στείλε pm .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι πολύ σημαντικό όσο αναφορά την παραπάνω τεχνική, τα όσα αναφέρω ισχύουν μόνο για ηχογράφηση Audio και οχι για Midi καταστάσεις, εκεί έχουμε άλλη τεχνική...  ;) Για να μη δυσανασχετήσει κάποιος που το επιχειρήσει σε Μidi. (Το όλο θέμα αναφέρετε σε κάτι που ηχογραφήσαμε και θέλουμε να ξανα-ηχογραφήσουμε κάποια σημεία του μεμονομένα) Αυτά τα συμπληρώνω γιατι έλαβα ενα pm με αυτή την απορία  ;D  αν καποιος ενδιαφέρετε για Midi Punch,  PM.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου