Προς το περιεχόμενο

Αγορά μικροφώνου και voice monitor


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σε όλους,έγω κ ένας φίλος μου παίζουμε κιθάρα και τραγουδάμε (κάνουμε πρόβες για να παίξουμε κάπου).Θέλουμε να πάρουμε 2 μικρόφωνα και έναν ''ενισχυτή'' για φωνή (έχω και ένα μικτάκι 4κάναλο δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να βοηθήσει) και για τις πρόβες και για τα live .Γνωρίζετε τπτ καλό για να βγαλουμε αξιοπρεπη ήχο?είδα αυτό

http://www.thomann.de/gr/the_box_ma120_mk_ii.htm

και

http://www.thomann.de/gr/shure_sm58.htm

 

τιμές σχετικές με τα links

 

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μικτάκι σου φαντάζομαι ότι έχει εφέ επάνω έτσι?

Μια χαρά είναι το Shure.

Τώρα για το συγκεκριμένο μονιτοράκι, γιατί περί active μόνιτορ πρόκειται, τα πράγματα είναι αρκετά καλά όταν πρόκειται για μία κιθάρα και μία φωνή. Ακούς μια χαρά σε χαμηλές εντάσεις ακουστικού τύπου όπως είσαστε εσείς. Και με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν δίπλα άλλα ηλεκτρικά και μη, όργανα (σύνθια, μπάσα, ντραμς).

Αν του βάλετε δύο κιθάρες και δύο μικρόφωνα θα δυσκολέψουν λίγο τα πράγματα.

Γνώμη μου είναι να πάρετε δύο τέτοια, και με ελαφρύ πανάρισμα στην κονσόλα δεξιά και αριστερά για τον καθένα, θα είσαστε super.

Βέβαια εξαρτάται και από τον χώρο που θα παίξετε. Αν είναι μεγάλος με κόσμο και φασαρία μην περιμένετε ότι θα ακούει καλά και το κοινό.

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρόκειται για full range loudspeakers. Απλά για φτηνά, οικονομικά και αξιοπρεπέστατα μονιτοράκια, που κάνουν δουλειά σε cool καταστάσεις (μπουάτ, κουτουκάκι, ταβέρνα κ.λ.π.).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι,έχει εφφε πανω.Κοίτα για τις κιθάρες θα χουμε ξεχωριστους ενισχυτες κιθαρας μονο για τα 2 μικροφωνα το θέλω.τι λες?α!τι είναι το πανάρισμα και ta full range?κ κατι άλλο το μονιτορ πρέπει να είναι τοποθετημένο ωστέ να ακούμε και εμείς και ο κοσμος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα το μόνιτορ στην ουσία είναι για να ακούει ο μουσικός/τραγουδιστής.

Full range αποκαλούμε τα ηχεία που υποτίθεται βγάζουν όλες τις συχνότητες από ένα μουσικό σχήμα/ορχήστρα κ.λ.π. και για αυτό και είναι κατάλληλα για το κοινό.

(στα λέω υπεραπλουστευμένα για να το καταλάβεις).

Όσο για το πανάρισμα, αν δεις επάνω στο κονσολάκι σου σε κάθε κανάλι υπάρχει εκτός των άλλων και ένα περιστρεφόμενο ποτενσιόμετρο που ονομάζεται pan (φαντάζωμαι το έχει η κονσόλα σου).

Αυτό όταν είναι στη μέση της διαδρομής του το ακουστικό σήμα του συγκεκριμένου καναλιού μοιράζεται ισόποσα στα δύο κανάλια εξόδου της κονσόλας.

Το ακούς δηλαδή και από τα δύο ηχεία το ίδιο.

Όταν το μετακινείς δεξιά ή αριστερά, ανάλογα και το ακουστικό σήμα του καναλιού το ακούς περισσότερο από το δεξί ή από το αριστερό ηχείο.

Για αυτό σου πρότεινα ελαφρύ πανάρισμα αντίθετο για το καθένα σας. Έτσι ώστε να ακούς περισσότερο την φωνή σου και λιγότερο την φωνή του φίλου σου από το πλησιέστερο προς τα εσένα μόνιτορ. Και ανάλογα το ίδιο να ισχύσει και για τον φίλο σου.

Ετσι όπως το έγραψες στην αρχή φαντάστηκα μια cool κατάσταση σε στυλ ακουστικό ντουέτο όπου όλα θα βγαίνουν από το μονιτοράκι

Δώσε και άλλες πληροφορίες. Υπάρχει μπάντα από πίσω?

Μιλάμε για μεγάλο χώρο? Θα υπάρχουν κεντρικά ηχεία (full range  :))?

Γιατί τα πάντα αλλάζουν προς το πολυπλοκότερο ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον,το θέμα άρχισε ηδη να γινεται πολυπλοκότερο.Στο σχήμα μπήκε και  ντράμερ και το παιδί που παίζει κιθάρα θα παίξει και πλήκτρα.θέλουμε αρχικά να παίξουμε σε ένα garden party(Το χώρο ακόμα δεν τον έχω δει αλλά τον δω σύντομα,ηχοληπτης και full range δεν θα υπαρχουν).Εγώ παίζω σε 30αρη line6,ο άλλος κιθαρίστας έχει μια πεταλιερα boss αλλά δεν έχουμε ενισχυτή να τη βάλουμε..θέλουμε να μου πείτε τι χρειάζεται να πάρουμε για να βάλουμε 2φωνές ,πλήκτρα,τα ντραμς roland td-9k και  την κιθάρα(αν γίνεται γιατι μπορεί να βρούμε και ενισχυτή).συμφέρει να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε?-το group θα παραμήνει ,δεν φτίαχνεται για το πάρτυ-αυτοενισχυόμενα full range,monitors,ενιχυτες?

 

 

α!με τα μικρόφωνα λύθηκε το θέμα οάλλος κιθαρίστας βρήκε μικ.και εγώ μόλις παρέλαβα το shure SM58LCE..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου