Προς το περιεχόμενο

M-Audio ProKeys 88


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά.Ασχολούμαι ερασιτενικά με τα πλήκτρα εδώ και  χρόνια και θέλω να ξεκινήσω μαθήματα πιάνου (αν και είμαι 31) σε κάποιον δάσκαλο , όχι για κάποιο πτυχίο φυσικά, απλά επειδή θέλω να παίζω καλύτερα απο ότι τώρα και σε γενικές γραμμές να εξοικειωθώ σε 88αρι βαρυκεντρησμένο πλήκτρο.Και έρχομαι στο θέμα.Βρήκα 2 88 αρια της m-audio.Το M Audio ProKeys Sono 88 στα 320Ε και το M Audio ProKeys 88 SX

Stage Piano στα 340Ε.Το πρώτο είναι λίγο ποιο φθηνό αλλά το αρνητικό είναι ότι έχει 40 νότες max πολυφωνία και το θετικό ότι έχει δείγμα πιάνου Steinway.Το 88sx όμως έχει 126 νότες πολυφωνία και όχι δείγμα πιάνου Steinway .Το μόνο που θέλω είναι ένα ήχο πιάνο κ τπτ άλλο.Οι 40 νότες πολυφωνία είναι πρόβλημα?Εσείς ποιό μου προτείνετε απο αυτά τα 2?    

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ σε θέματα αν είναι καλύτερο το θέμα πολυφωνίας στο ένα ή το άλλο. Πάντως έχω το 88sx το οποίο δεν είναι κακό. Τα πλήκτρα του δεν πλησιάζουν ένα αληθινό πιάνο βέβαια μιας και είναι ημιβαρυκεντρισμένα (νομίζω  κ το sono το ίδιο κλαβιέ έχει).

Μιας και όμως δεν σε ενδιαφέρει να το πας μακρυά, δε σε χαλάει για την ώρα να πάρεις αυτό.

Οι ήχοι του για μένα είναι οκ, από άλλους που το άκουσαν δεν τους άρεσε. Πάντως είναι απλός ήχος χωρίς πολλά πολλά.

 

Επίσης δεν θυμάμαι αν το sono είναι με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου.

 

Κυκλοφορεί πάντως σε μαγαζιά στην Αθήνα να το ακούσεις, αν είσαι στην περιοχή δηλαδή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.Συμφωνώ με όσα είπες για το πλήκτρο του και τους ήχους του.(λογικό για την τιμή του και δεν με πειράζει καθόλου)Δεν έχω την δυνατότητα να τα ακούσω απο κοντά και τα δύο, καθότι στα καταστήματα τωνΤρικάλων δεν υπάρχουν.Ότι μπόρεσα να δώ και να ακούσω απο το youtube.Αυτό για την κάρτα ήχου δεν το κατάλαβα ακριβώς.Εννοείς εξωτερική κάρτα ήχου?Αν κατάλαβα καλά πάντως μου προτείνεις το sx.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά θυμάμαι το sono

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeysSono88.html

 

έχει και ενσωματωμένη κάρτα ήχου, οπότε αν πχ δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιείς αυτήν. Μπορείς πχ να συνδέσεις και κάποιο μικρόφωνο πάνω αν θελήσεις κτλ.

 

Η διαφορά του με το sx είναι ακριβώς αυτή, οπότε είναι το τι χρειάζεσαι εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ.Πάντως αν κάποιος άλλος φίλος έχει να προσθέσει κάτι π.χ σχετικά με το θέμα της πολυφωνίας και ότι άλλο γνωρίζει για αυτα τα 2 όργανα (αν τα έχει ακούσει)  ποιό απο τα 2 έχει καλύτερο ήχο πιάνου κλπ...Μου κάνει εντύπωση πάντως πως ενώ το sono έχει περισότερες δυνατότητες, είναι και φθηνότερο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι 40 νοτες δεν ειναι θεμα αν αφορα μονο για ζωντανο παιξιμο και οχι midi ηχογραφιση.

Αν ειναι και για midi, θα σου προτεινα να πας παραπανω, σε περιπτωση που εχεις γραψει 41 νοτες σε ενα ιδιο χρονικο σημειο σε αναλογα tracks τοτε θα χεις θεμα οτι δεν θα ακουστουν.

Γιατι να διαλεξεις ομως ενα απο τα 2? Ειναι θεμα οικονομικο? Αν ναι, τοτε οκ.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυρίως είναι οικονομικό το θέμα.Απο την άλλη βέβαια δεν είμαι και πιανίστας για να πάρω κάτι πιο αξιόλογο για αρχή.Αργότερα μπορώ να το συνδέσω και με ένα rack και να έχω καλύτερο ήχο.(βέβαια το κλαβιέ θα παραμείνει το ίδιο...)Εξάλου έχω στην κατοχή μου 3 synth οπότε δεν με απασχολούν οι extra ήχοι.Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Evilnye να σε ρωτήσω κάτι που είχα ξεχάσει.Μιας και έχεις το 88sx, το πλήκτρο του στο μέγεθος, είναι σαν το πλήκτρο ενός πιάνου ή είναι πιο μικρό?(Τώρα τι ρωτάω και γω θα μου πεις!Απλα ρωτάω γιατι ούτε έχω δει απο κοντά, ούτε έχω παιξει ποτέ σε ημιβαρυκεντρισμένο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μμμ... να σου πω δε ξέρω... Σαν μέγεθος περίπου σαν το κανονικό είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι.

Η αίσθηση είναι που αλλάζει. Είναι πιο ελαφρά και εύκολα να παίξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου