Προς το περιεχόμενο

Internet και PC studio


Rahman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ερώτηση μου είναι η εξής...

Ενας μουσικός υπολογιστής είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο άποψη απόδοσης όταν δέν είναι συνδεδεμένος με το διαδύκτιο?

"Επιτρέπεται" ή οχι αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σύνδεση με το Internet δεν θα επηρρεάσει τις επιδόσεις του υπολογιστή σου κατά κανένα τρόπο. Ο μόνος κίνδυνος, έχει να κάνει με την πιθανότητα να τσιμπήσεις κανένα trojan ή κανέναν ιό (αν δεν είναι επαρκώς προστατευμένος ο υπολογιστής σου).

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σαφής eye...Ομως,μια επαρκής προστασία δεν θα χρειαστει να πάρει απο την RAM "μερίδιό" της? Ή θεωρείται αμελητέα ποσότητα αυτή,για ένα "αξιοσέβαστο"μουσικό pc?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή θεωρείται αμελητέα ποσότητα αυτή' date='για ένα "αξιοσέβαστο"μουσικό pc?[/quote']

 

Κοίτα, το δικό μου το PC, μόνο που ανάβει τρώει 256 ΜΒ. Τι τα τρώει; Το antivirus, οι drivers για το Bluetooth keyboard μου, και κάτι άλλα ψιλά. Συνολικά έχω 2 GB στο computer και δεν έχω δει πρόβλημα από αυτή την απώλεια μνήμης. Σου προτείνω να πάρεις όση μνήμη έχω και εγώ, ή ακόμη περισσότερη καθότι έρχονται και τα Vista.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενταξει την προστασια οταν θα θες θα την απενεργοποιεις και ολα θα ειναι καλα με την ραμ.

αλλα

απο προσωπικη εμπειρια (που περιλαμβανει και την εμπειρια πολλων(ολων ) των φιλων μου που μπαινουν στο ιντερνετ) αν μπαινεις στο ιντερνετ και κατεβαζεις καλουδια οσο και να προσεξεις θα μολυνθεις απο κατι (που μπορει να μην ειναι αναγκαστικα και ιος) το οποιο θα σε κανει το συστημα ανω κατω.

σορι που ειμαι απολυτος αλλα ειμαι απολυτως σιγουρος πλεον.

Ο λογος ειναι φυσικα η απληστεια μας (κατεβαζουμε τα παντα) η περιεργεια μας (εγκαθιστουμε τα παντα για να τα δουμε) και η αφελεια μας (εμπιστευομαστε τα antivirus λες και ειναι πανακεια) .

οταν βλεπεις δηλαδη ενα παιχνιδακι στο σαιτ με τα τορεντσ που παιζεις πχ πακμαν με ενα φαλλο (π**τσο δηλαδη.. :) ) και κυνηγας αιδοιακια (παραδειγμα λεω ετσι?) το οποιο το εχει φτιαξει ο μεγας προγραμματιστης boody πχ και πας και το κατεβαζεις και το εγκαθιστας , τοτε εισαι πολυ αφελεις αν νομιζεις οτι αυτο που εκανες δεν εχει τεραστιο ρισκο , διοτι το παιχνιδι μπορει να παιξει , αλλα που ξερεις τι αλλο κανει παραλληλα.

και σε καποια φαση λεει game over και σου λεει πατα εδω για να στειλεις στο νετ το high score σου , και πατας και allow στο firewall σου . ε τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου. διοτι απο που και ως που θα ξερει το νορτον οτι αυτο ειναι ιος ? μεχρι να το μαθει και να το βαλει στη λιστα του και να βρει το ιατρικο (το οποιο οκ δε θα ειναι και κατι δυσκολο) θα εχει μολυνθει η μιση σου παρεα που τους εστειλες το τελευταιο cool παιχνιδακι.

απο την αλλη παλι και οι ασφαλεις αλλα πολλες εγκαταστασεις πολλων παρομοιων προγραμματων(πχ antivirus(που ειναι και λιγο firewall) firewall (που ειναι και λιγο antivirus) , ολα τα γνωστα players (afoy ta exv na mh ta balv?) winamp. bsp, vlc , media player , realone player klp klp klp νομιζω οτι μας κανουν ανω κατω το συστημα.

 

ισως βγουν καποιοι και πουν οτι λεω αηδειες , και οτι αν προσεχεις , μπορεις να εχεις υγειες το συστημα κλπκλπ αλλα ειμαι καθετος οτι μια του κλεφτη δυο του κλεφτη . δε μπορεις να την γλιτωσεις. αν θες να εχεις υγειες συστημα για μουσικη ΜΟΝΟ ξεχωριστο partition.

(σημειωση . δεν αναφερομαι μονο σε ιους και conflicts αλλα και σε πτωση των επιδοσεων απο <<ανεξηγξητους>> λογους)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο boody έχει δίκιο. Απαντά στην ερώτηση λαμβάνοντας κατά νου τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ εγώ απάντησα σε ένα καθαρά τεχνικό επίπεδο.

 

Τεχνικά μιλώντας λοιπόν, εξακολουθώ να υποστηρίζω αυτό που έγραψα. Ανθρώπινα, ο σωστός τρόπος να βλέπεις το pc σου είναι όπως βλέπεις το δωμάτιό σου. Στο δωμάτιό σου δεν θα έβαζες ποτέ σκουπίδια από το δρόμο για να δεις αν "ταιριάζουν". Αντίθετα, θα το έψαχνες πάρα πολύ πριν βάλεις μέσα ακόμη και μία λάμπα. Αν κάνεις αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλιώς.. αυτά που έγραψε ο boody είναι και λίγα σε σχέση με αυτά που θα συμβούν.

 

----

 

Η ιστορία με το ότι "πρέπει να έχουμε ένα pc αφιερωμένο στις μουσικές εφαρμογές" ξεκίνησε από την RME, την περίοδο που υπήρχαν τα Windows 2000. H RME δέχτηκε πολλές αναφορές για τις κάρτες της οι οποίες ενώ λειτουργούσαν σωστά στα Windows 98 έκαναν διάφορα σπαστικά στα Windows 2000. Οι τεχνικοί της το ψάξανε και συνειδητοποίησαν ότι όντως υπήρχε κάποιο πρόβλημα σε σχέση με το IRQ Sharing το οποίο δεν γινόταν "σωστά" στα Windows 2000, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του PC να πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να είναι βέβαιος ότι η κάρτα ήχου του δεν μοιραζόταν το IRQ της με καμία άλλη συσκευή.

 

Ο λόγος που έβαλα το "σωστά" σε εισαγωγικά είναι διότι όντως αυτός είναι ο σωστός τρόπος: κάθε συσκευή να έχει το δικό της IRQ. Όμως (καίτοι σωστός) αυτός ο τρόπος είναι ανεφάρμοστος καθώς με την πληθώρα συσκευών και περιφερειακών που υπάρχουν σήμερα, είναι εντελώς αδύνατο να μη γίνει μοίρασμα των IRQ. Έτσι, μία αδυναμία εκείνων των Windows οδήγησε την RME να φτιάξει ένα white paper με οδηγίες γι' αυτό το θέμα, οι οποίες κοπιαρίστηκαν και παραφράστηκαν από χιλιάδες άλλα site στο ίντερνετ. Το όλο πράγμα είχε αγγίξει τις διαστάσεις μύθου όταν η Microsoft (με την έκδοση του Service Pack 3 για τα Windows 2000) έλυσε το όλο πρόβλημα - κάτι που για πολύ καιρό πέρασε απαρατήρητο.

 

Έτσι, το πρόβλημα ήταν ήδη λυμένο όταν κυκλοφόρησαν τα Windows XP, αλλά η μυθολογία συνεχίστηκε και μάλιστα ενισχύθηκε και από άλλα στοιχεία: ξαφνικά έφτασαν στο σημείο διάφοροι άνθρωποι να αναρωτιούνται για το αν το "δίκτυο" επιβαρρύνει τον υπολογιστή τους ενώ η αλήθεια είναι ότι στα σημερινά Windows (αλλά και σε άλλα λειτουργικά) το δίκτυο δεν είναι ποτέ κλειστό, ότι και να κάνει κάποιος. Είτε έχεις, είτε δεν έχεις κάρτα δικτύου, είτε έχεις είτε δεν έχεις ίντερνετ το δίκτυο λειτουργεί αδιάκοπα, χωρίς σταματημό. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα.

 

Ένα άλλο στοιχείο που ενίσχυσε την μυθολογία ήταν ο "Blaster" ιός που κτύπησε τα Windows XP και τα Windows 2000 πριν μερικά καλοκαίρια: τώρα οι άνθρωποι (δικαιολογημένα) φοβόντουσαν ότι μόνο με το να έχουν ίντερνετ υπήρχε περίπτωση ο υπολογιστής να τα δει όλα και να χάσουν τη δουλειά τους.

 

Με χαρά ενημερώνω τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι αυτά τα προβλήματα έχουν από καιρό λυθεί. Η ίδια η RME δεν αναφέρει πλέον εκείνο το white paper, ενώ οι περισσότερες εταιρείες θεωρούν αυτονόητο ότι το μουσικό PC σου έχει διαρκή σύνδεση με το ίντερνετ προκειμένου να κατεβάζεις updates και να κάνεις activation σε προγράμματα κλπ. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάσταση με τα Vista, αλλά δε νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετική.

 

Αυτά.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Rahman συμφωνώ απόλυτα με τον boody και με τον Wow!, απλά θέλω να σου καταθέσω και την δικιά μου πρόσφατη (τραυματική) εμπειρία πριν τρεις εβδομάδες. Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που έχουν στο μουσικό pc τους και internet. Σαφώς όλα τα μουσικά προγράμματα και plug ins, μπορείς κάλλιστα να τα δηλώσεις και να τα ενεργοποιήσεις μέσω οποιουδήποτε άλλου υπολογιστή με σύνδεση στο internet, εκτός του μουσικού σου. Όλες οι εταιρείες μέσα στα manual σου περιγράφουν ακριβώς τον τρόπο.

Από την άλλη πάλι σε συζητήσεις που έχω κάνει με άτομα πού ασχολούνται πολλά χρόνια με υπολογιστές, τους λεγόμενους guru του αθλήματος, όλοι με διαβεβαίωναν ότι πάντα το antivarious τρώει πόρους του συστήματος καθώς και ότι άλλο πρόγραμμα τρέχει παράλληλα και είναι άσχετο με το μουσικό σου πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν είχα καταλήξει στο απλούστατο συμπέρασμα (κατ'εμέ), ότι πολύ απλά θα κάνω ότι κάνω στο internet, και όταν θα έρχεται η ώρα να δουλέψω μουσικό πρόγραμμα, θα βγαίνω και θα απενεργοποιώ και ότι έχει σχέση με αυτό (anti-varius anti-spy, firewall). Όμως επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και επειδή άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε καμιά φορά, έγινε το κακό :twisted: .

 

Έρχεται που λες ο κολλητός μου τις προάλλες, την ώρα που τελειοποιούσα το τελευταίο μου αριστούργημα :), και μου λέει κάνε μια μαγκιά ένα λεπτό ρε φιλαράκο και κατέβασε μου το manual από την μεταχειρισμένη κονσολίτσα που έχω πάρει. Ε να μην του χαλάσω το χατίρι του κολλητού, κλικ στην σύνδεση μου (χωρίς την ανάλογη ενεργοποίηση των ανωτέρω εργαλείων), και μαζί με το manual που κατέβασα πήρα και έναν ωραιότατο κατακαίνουργιο ιό. Όταν το αντιλήφθηκα ήταν πλέον πολύ αργά. :? ¶νοιξα το anti-varius αλλά δυστυχώς δεν τον έβλεπε καν, και όσο πέρναγαν οι ώρες καταλάβαινα ότι έχανα στοιχεία των Windows, πέρα ότι στο γραμματοκιβώτιο ερχόταν ένα μήνυμα συνέχεια με ακαταλαβίστικα και κάθε πέμπτη φορά κολλούσε στη μέση η λήψη του. Αφού τα έσβηνα όλα επαναλαμβανόταν η ίδια διαδικασία (πέντε μηνυματάκια και ου το καθεξής) :lol: Χαρές που έκανα. Την επόμενη ήρθε το παλικάρι από το μαγαζί που μου κάνει servis και αφού παιδεύτηκε και αυτός ένα τετραωράκι όλο γέλιο και χαρά :D, η απόφαση ήταν μία, formataki τρελό, τραλαλά.

Μετά από αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα ο νόμος είναι ένας, ποτέ internet και μουσικό pc, στο ίδιο κουτί. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο 8) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η περιήγηση στο Internet σπαταλάει πόρους συστήματος ενώ έχει και άλλες παρενέργειες. Τα πάντα εξαρτώνται από το τι site επισκέπτεσαι και το τι παραμέτρους έχεις ενεργοποιήσει στα προγράμματα που έχεις στον υπολογιστή σου. Αναλυτικότερα:

 

1. Αν ένα site περιέχει Java applets ή ActiveX controls μπορεί να έχεις από λίγες μέχρι πολλές απώλειες σε RAM και CPU, ή και στη κάρτα γραφικών, αναλόγως πάντα τον κώδικα τους. Ακόμα και να βγεις από το Internet αλλά έχοντας αφήσει ανοιχτό τον Browser, η κατανάλωση πόρων εξακολουθεί. Μία λύση είναι να απενεργοποιήσεις τη δυνατότητα να τρέχουν τέτοια applet στον Browser σου.

 

2. Πολλά προγράμματα και services ελέγχουν περιοδικά την ύπαρξη σύνδεσης στο Internet ώστε, αν υπάρχει, να εκτελέσουν διάφορες διαδικασίες, με συνηθέστερη τον έλεγχο για updates. Αυτό μπορεί να είναι από αμελητέο μέχρι καταστροφικό αν εκείνη την ώρα ηχογραφείς.

 

3. Αν κατεβάζεις αρχεία από το Internet τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα καθώς η αντιγραφή των αρχείων στο δίσκο σου μπορεί να προκαλέσει διακοπές στην ηχογράφηση σου. Ακόμα και στην περίπτωση του (1), τα Java applets ή τα ActiveX controls κατεβαίνουν στον υπολογιστή σου πριν εκτελεστούν.

 

Όλα εξαρτώνται από το τι κάνεις και το τι site επισκέπτεσαι. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς το Internet όταν ηχογραφείς. Από εκεί και πέρα μπορεί να έχεις από αμελητέες μέχρι σοβαρές απώλειες απόδοσης.

 

 

Γεράσιμος

 

Υ.Γ. Το Noiz είναι music-friendly :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα σου το εχω αντιμετωπισει με διαφορους πελατες μου οι οποιοι διαθετουν ενα pc και με αυτο θελουν να τα κανουν ολα...!!ειναι δεδομενο οτι αν μπαινεις internet η ακομα και αν παιζεις παιχνιδια,θα σου δημιουργηθουν διαφορα προβληματα..και σιγουρα σε κρισιμες στιγμες που δεν θα τα θες!!!

Η καλυτερη λυση θα ηταν αν διαθετεις ενα παλιο μηχανημα να το χρησιμοποιησεις για ολες τις υπολοιπες εφαρμογες σου..

Αν αυτο δεν ειναι δυνατον,η καλυτερη λυση ειναι να φτιαξεις ενα δευτερο partition στον σκληρο που εχεις το λειτουργικο σου και να περασεις τα windows και εκει...εκει θα μπορεις να εχεις οτι αλλα προγραμματα χρειαζεσαι εκτος αυτων που χρειαζεσαι για μουσικη...επισης θα πρεπει να περασεις και καποιο προγραμματακι το οποιο θα σου δινει την δυνατοτητα να μην ειναι ορατο το partition που εχει τα windows που χρησιμοποιεις για μουσικη οπως και οποιοι αλλοι δισκοι επιθυμεις να μην φαινονται απο το συστημα που θα εχεις για internet εφαρμογες,παιχνιδια κ.τ.λ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

MUSIC PC & INTERNET ειναι σχημα οξυμωρον!

 

ΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ COMPUTER & ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ!!!!!!!

 

οχι δεν εχω καει ποτε μου.. :cry: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου