Προς το περιεχόμενο

Κατα πόσο αξιζει να παρεις ενα καλο σετ για live?


juamx214

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει ενα θεμα που με εχει βαλει σε σκέψεις τελευταια... Μετα απο αρκετα live που εχω κανει μου εχει δημιουργηθει η εξης απορια.. Αξιζει να κάνεις μια μεγάλη επενδυση για ένα καλο σετ τυμπανα (δεν μιλαω για τα πιατινια) απο τη στιγμη που ετσι κι αλλιως θα υποστεί μια επεξεργασια μέσο της κονσόλας? Σαφεστατα υπαρχει διαφορα αλλα είναι τοσο σημαντικη?

Σε ένα live ειχα ένα καινουριο σετ του Γαβρηλου και ακουγοταν γαματα. Και σε εμένα αλλα και στον κοσμο. Σε ενα αλλο live ειναι ενα σετ που σε εμένα ακουγοταν χειροτερα απο το πρώτο μου σετ στην ηχογραφηση όμως είχε δόσει ένα πολυ καλο αποτέλεσμα!!! Και όταν έπεξα με το δικο μου σετ (Tama Fibrestar) πραγματικα απογοητευτικα απο το αποτελεσμα....

Αυτο που με απασχολει είναι το εξης. Δεδομένου του οτι οι ηχοληπτες και ο εξοπλησμος τους σημερα ειναι απιστευτος... Αν αγορασει κάποιος ενα σετ και επενδυσει 2,500 με 3000 ευρω, πότε θα κάνει απόσβεση? Και γιατι να μην παρεις ενα σετ 600 με 1000 ευρω και αλλαζοντας τα δερματα, να πάρεις ενα καλο αποτέλεσμα? Προσοχη!! Μιλαω για ενα σετ που θα υπάρχει για live μονο.

Περιμένω τις απόψεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Aγαπητε φιλε

Ενα καλο σετ οπως το εξηγεις..δεν παυει να ειναι ενα καλο μουσικο οργανο.

Κατα τη γνωμη μου καθε [σοβαρος]ντραμερ πρεπει να εχει ενα καλο σετ και ενα καλο σετ πιατινια..και αυτα να μην τα πουλαει ποτε.

Το θεμα της ηχοληψιας ειναι πολυ σχετικο..και μην ξεχνας οτι παντα υπαρχει και ο ηχος που ακους εσυ στο stage.

Eκει γινετε και ολο το παιχνιδι.

Επισης μην ξεχνας ...οτι οσο και αν ανεβει η τεχνολογια..το ξυλο θα ειναι παντα ξυλο..

μια Les Paul θα ειναι παντα μια Les Paul, ενα Steinway θα ειναι παντα ενα  Steinway και μια Gabriel χειροποιητη..θα ειναι παντα μια Gabriel

Ελπιζω να σε βοηθησα μιας και την Gabriela μου την εχω 15 χρονια..και δεν την δινω ουτε για 10000 ευρω.

Β.Μουλακακης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με δεδομενη την ηχοληπτικη ικανοτητα του ...ηχογλυφτη ;D...και της ποιοτητας του εξοπλισμου του οσο καλυτερο σετ εχεις τοσο καλυτερα θα ακουγεσαι.

 

Αν ας πουμε εχεις τον καλυτερο ηχοληπτη του ...κοσμου και το καλυτερο ΡΑ του κοσμου αν με ενα μετριο σετ τυμπανων ακουγεσαι πολυ καλα με ενα εξαιρετικο σετ τυμπανων θα ακουγεσαι,ναι καλα το καταλαβες,πολυ καλυτερα. 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από ταμπούρο και πιατίνια, κουβαλάς ολόκληρο σετ στα live;  :o ???

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από ταμπούρο και πιατίνια, κουβαλάς ολόκληρο σετ στα live;  :o ???

 

Δυστηχως ναι!! Και μιλαω για live που η αμοιβη ειναι εως 100 ευρω (καπου εκει παιζω εγω και πολοι αλλοι....).

Superfunk συμεριζομε την αποψη σου αλλα οταν δεν εχεις δικο σου ηχοληπτη?? Και οταν δεν ξερεις Τι θα σου βάλουν για ηχοληπτη?

 

Βαγγελη σ'ευχαριστω που συμμετεχεις! Αλλα με το δικο μου σετ (Tama Fibrestar και με πιατινια Instabul Mehmet) εχω πονοκεφαλιασει με πολους ηχοληπτες... Μια δεν μπωρουν να "φερουν" το τομ την άλλη τους φταιει η κασα.... και με ολα αυτα τρωω κανα 3ωρο... Βεβαια υπαρχουν και αλλοι που ειναι Super!! Αλλα δεδομενου του οτι τα live ειναι σε ξεχωριστους χώρους καθε φορα και σε ξεχωριστες συνθηκες?? Η αναλογια Εσοδα+φθορα/εξοδα??? Τι κανουμε εκει? αυτο ειναι το ερωτημα μου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαιρετω την κοινοτητα ...καλη χρονια με υγεια.Φιλε juamx214 χαρα στο κουραγιο σου.Αλλα καλως κανεις και κουβαλας το δικο σου σετ πρωτα για τον ηχο σου πανω στο stage και μετα γιατι θα παιζεις σιγουρα καλυτερα μιας και το "ξερεις'' το σετ ,απο κουρδισμα μεχρι στησιμο,rebount μπακετας κλπ.

Και εγω ΤΑMA εχω αλλα δεν μπορω να την κουβαλαω για ενα μονο live εκτος και ειναι καλοπληρωμενο (πανε οι εποχες που στηναμε για σεζον και φτιαχναμε ηχο μερα με τη μερα χωρις αγχος και κουβαληματα ).Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι σε ορισμενα "μαγαζια"

υπαρχου τυμπανα αλλα δυστυχως ειναι ξερχαβαλωμενα και αναγκαζομαι να καουβαλαω μινιμουμ  εξοπλισμο δηλαδη : ταμπουρο ,πιατινια,πεταλι, βαση hihat,σκαμπω (για να μην ποναει

ο κ___ς μου) 2-3 βασεις για πιατα κλπ.ΕΛΕΟΣ δηλαδη και ολα αυτα για να παρεις 70-100 ευρω και αν τα παρεις .Αξιζει να το αγορασεις το δευτερο σετ σε οσο μικροτερες διαστασεις σηκωνει το παιξιμο σου εφ'οσον ομως πληρωνεσαι ευπρεπως και τακτικα ( οχι μια φορα το εξαμηνο).Αλλη περιπτωση ειναι οτι αλλο ηχο εχεις πανω και αλλο κατω ακουει ο κοσμος αν δε ειναι και ο χωρος σωστα φτιαγμενος η εχει φυσικη καλη ακουστικη τοτε ειναι πιο ευκολο για τον ντραμμερ να φτιαξει ηχο γρηγορα και σωστα.Τι να λεμε τωρα οτι πληρωνεις παιρνεις και  αναλογα που παιζεις πληρωνεσαι ( ηχητικα και χρηματικα ).Ερωτηση η ΤΑΜΑ fibrestar  που εχεις καλη ; Μηπως μπορεις να με ενημερωσεις με ΠΜ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαγγελη σ'ευχαριστω που συμμετεχεις! Αλλα με το δικο μου σετ (Tama Fibrestar και με πιατινια Instabul Mehmet) εχω πονοκεφαλιασει με πολους ηχοληπτες... Μια δεν μπωρουν να "φερουν" το τομ την άλλη τους φταιει η κασα.... και με ολα αυτα τρωω κανα 3ωρο... Βεβαια υπαρχουν και αλλοι που ειναι Super!! Αλλα δεδομενου του οτι τα live ειναι σε ξεχωριστους χώρους καθε φορα και σε ξεχωριστες συνθηκες??

 

Δεν νομίζω αυτό να αλλάξει κατα πολύ με την αγορά ενός πανάκριβου σετ.

Πιστεύω οτι απ την ώρα που έχεις ενα οποιοδήποτε σετ που έχει αξιοπρεπή ήχο καλοκουρδισμένο με τα σωστά δέρματα, απο κεί και πέρα είναι θέμα ηχολήπτη, μηχανημάτων, χώρου κτλ.

Μπορώ να σου προτείνω αυτό που έχω ακούσει και απο άλλους του χώρου, αν δεν έχεις πάρε ενα δικό σου καλό σετ μικρόφωνα για τα τύμπανα, έτσι ώστε οταν πας να παίξεις κάπου που έχουν λίγα ή και κακής ποιότητας να μπορείς να διευκολύνεις και τη δικιά σου ζωή και του ηχολήπτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλεις σετ μόνο για live πάρε ένα μεσαίας κατηγορίας (γύρω στο χιλιάρικο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην αγχώνεσαι μην τύχει π.χ. και το γδάρεις. Τα μεσαία (αλλά ακόμα και τα πιο φτηνά) σετ σήμερα έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ήχο από ότι παλιότερα.

 

Τώρα αν αξίζει να πάρεις ένα καλό σετ, κατά τη γνώμη μου αξίζει, αλλά κυρίως για σένα στο σπίτι και για επιλεγμένα live και ηχογραφήσεις. Και τα περί απόσβεσης μην τα σκέφτεσαι καν, εκτός αν είσαι επαγγελματίας με (τακτικό) νυχτοκάματο πάνω από 200 Ευρώ.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κουβαλάς???

Απόσβεση???

Ρε μπάς και είμαι στο America και δεν το κατάλαβα??

Η εννοια της αποσβεσης..δικαιολογημενα και υπαρχει.και συμφωνω με τον φιλο που την παραθετει.

Αγαπητε σατανα...οταν χωσεις τα πρωτα σου 5000 χιλιαρικα στα τυμπανα..ισως την ξανασκεφτεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου