Προς το περιεχόμενο

CD: Για πόσο ακόμα??



Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ετοιμαζοντας το artwork για το νεο μας cd σκεφτομαι οτι ισως ειναι & το τελευταιο που θα κυκλοφορησει με αυτη τη μορφη.

 

DOWNLOADS,I-PODS κτλ.το καθιστουν καθημερινα ειδος πολυτελειας.

Οι περισσοτεροι δωδεκαχρονοι ουτε που ξερουν τι ειναι..

 

Θα ακολουθησει τη μοιρα του βινιλιου & αυτο ?

 

Τα downloads θα ειναι συντομα η μοναδικη μορφη "αποκτησης" & κυκλοφοριας μουσικης?

 

Μάλλον ναι & ισως αυτο να ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ για τη μουσικη μια και οι "καλλιτεχνες" θα επιστρεψουν στην παλια καλη εποχη της ΣΥΝΕΧΟΥΣ κυκλοφοριας νεων (& καλων) singles καθε χρονο..

Η γνωμη σας?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Έχοντας ασχοληθεί από παρόμοια θέση με τον Superfunk πολύ με την υπόθεση αυτή τον τελευταίο καιρό, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν η παγκόσμια δισκογραφία περνάει μια σημαντική κρίση, η ελληνική είναι δυστυχώς στα όρια της διάλυσης!!! :( :(

 

Όμως η ιστορία με τα net labels που στο εξωτερικό και σε κάποια συγκεκριμένα είδη μουσικής ήδη αποτελεί καθεστώς, στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω κι αυτό γιατί εδώ η δισκογραφία στηρίζεται στη "νύχτα" και όσο υπάρχει η "νύχτα" θα επιβιώνει και η mainstream δισκογραφία. Έτσι θα διατηρούνται σε λειτουργία κάποιες παραδοσιακές δισκογραφικές εταιρείες, αλλά με περιορισμένο roster και σαφώς προσανατολισμένο σε εμπορικά μουσικά είδη.

 

Το rock'n'roll στην Ελλάδα δεν είναι εμπορικό σε καμία του μορφή!

Επομένως οι υπόλοιποι πέρα από την προσωπική, εντελώς ανεξάρτητη παραγωγή που όμως έχει πολύ κόστος και ελάχιστο promotiοn όταν και αυτό πρέπει να περάσει από τα χέρια του καλλιτέχνη, σύντομα δεν θα έχουν άλλη λύση από τα online releases κι αυτό για να μειώσουν το κόστος αφού δεν θα "κόβουν" CDs και δεν θα τυπώνουν covers.

 

Δεν πιστεύω ότι το CD θα εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια. θεωρώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει. Όμως σε 10 χρόνια όλοι θα έχουμε ένα i-pod και συνδρομή στο i-tunes!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμφίβολα μόνο θετική θα μπορούσε να είναι μια τέτοια κίνηση! Για τους καλλιτέχνες φυσικά, οι οποίοι θα μπορούν μόνοι τους να διαφημίζουν την μουσική τους ("ανεβάζοντας" κάποια mp3 στο site τους) και να την διανέμουν χωρίς τους μεγαλοκερατάδες των δισκογραφικών πάνω από το κεφάλι τους να τους πίνουν το αίμα...

 

Έτσι και αλλιώς με τα προγράμματα p2p ο καθένας μπορεί να βρεί οτιδήποτε ψάχνει, οπότε είναι ανώφελο και χαζό να πει κάποιος "δεν ανεβάζω mp3, θα μου τα κλέψουνε"...

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα της διανομής του μουσικού υλικού (το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου) είχα προσπαθήσει να το θίξω πριν από μερικές ημέρες, σε αυτό το thread :

 

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4363

 

... αλλά η συμμετοχή ήταν σχεδόν μηδενική, απόδειξη του ότι οι περισσότεροι έλληνες μουσικοί (και να σκεφτείς ότι στο noiz έχουμε το επίλεκτο τμήμα τους...) είναι εντελώς στο κόσμο τους όσον αφορά αυτά τα πράγματα. Δεν πειράζει, ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται.

 

Ελπίζω ότι σε αυτό το thread (το τρέχον) η συζήτηση να πάει καλύτερα και να ψηλαφηθούν λύσεις (οι οποίες υπάρχουν).

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα cd δεν νομιζω οτι θα σταματησουν να υπαρχουν αμεσα τουλαχιστον και για τα επομενα 20 χρονια.μπορει απλως να αλλαξουν σε μερικα πραγματα .πχ Blu-Ray

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα downloads θα ειναι συντομα η μοναδικη μορφη "αποκτησης" & κυκλοφοριας μουσικης?

 

Μακαρι να μην ειναι γιατι η ποιοτητα ηχου των downloads ειναι αθλια σε σχεση με αυτη του cd.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελειώνει η εποχή του cd πιστεύω.Τα δισκοπωλεία προ πολλού έχουν μεταβληθεί σε super market σε βαθμό που δεν είναι καν εύκολο να πας σε ένα και να ψάξεις για δίσκους.Πας και πρέπει να κάνεις ξεσκαρτάρισμα.

 

Η " παραγωγή καινούριων ονομάτων" είναι τεράστια ,τόσο που δεν προλαβαίνεις να την παρακολουθήσεις και η αντιδεοντολογική"take the money and run" διαφήμιση ακόμα χειρότερη.Δεν δίνουμε ευκαιρίες σε έναν δίσκο και κολλάμε σε συγκεκριμένα κομμάτια από αυτόν,συνήθως στο 1ο ή το 2ο single που βγήκε ή σε κάποιο κομμάτι που έπαιξε στην τάδε ταινία ή έχουμε προσέξει από το video clip του.Με λίγα λόγια το ακροατήριο δεν προλαβαίνει να σκεφτεί οτι ο τάδε που έχει γράψει ένα καλό κομμάτι ,είναι πιθανό να έχει κι άλλα ωραία στο δίσκο του και πάμε αμέσως στο επόμενο single του επόμενου καλλιτέχνη.

 

Το artwork ενός cd όμως είναι έργο τέχνης.Cd που περιέχονται σε βιβλία,special εκδόσεις δίσκων κλπ πιστεύω θα επιβιώσουν,τουλάχιστον για εμένα τον γραφικό.

 

1843284219.01.MZZZZZZZ.jpgbook-carte5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου