Προς το περιεχόμενο

Hendrix:Τελικα η μουσικη του αξιζει τοσο πολυ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια δεν αντεχω, αλλο θα πω την αμαρτια μου: Δεν μ'αρεσει καθολου ο Hendrix. Μα καθόλου!

 

Πριν πεσετε ολοι να με φατε, να ξεκαθαρισω κατι. Στο συγκεκριμενο post θα αναφερθω ΜΟΝΟ στη μουσικη του και οχι στο ποσο ξεχωριστος ανθρωπος ή ποσο πρωτοπορος ήταν. Οχι. Μονο για τα κομμάτια του, αντικειμενικά και στεγνα.

 

Λοιπον, δεν μπορω να καταλαβω τι εχουν παθει ολοι με τον Hendrix...Βεβαιως, μερικα riff-ακια του ειναι πολυ ωραια - εως γαμάτα - αλλα η πλειοψηφια των τραγουδιων του δεν πιστευω οτι εχει κατι το τρομερο να πει...Απλη blues-rock δομη και solo (τα περισσοτερα) παιγμενα σε απλες (ενταξει, οχι και τελειως απλες) πεντατονικες.

 

Οκ, μπορει να τον εκθειαζουν και τα μεγαλα ονοματα (Clapton, Townshend) αλλα εγω και παλι δεν βρισκω ακρη...Οποιος διαφωνει μαζι μου (οι περισσοτεροι λογικα) μπορει να μου εξηγησει τι το σπουδαιο εχουν τα κομματια του Jimi?

 

Επαναλαμβανω!Δεν αναφερομαι στην πρωτοπορια του και ουτε με ενδιαφερουν οι καταστασεις της εποχης μεσα στην οποια μεγαλουργησε, μιλαω μονο για τις συνθετικες του ικανοτητες...Κι ενταξει, ας μην πουμε για το συναισθημα που εβγαζε, αυτο ειναι δεδομενο χωρις αμφιβολια..[/b]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατ'αρχάς να πω ότι δεν έχω κανέναν τρελό έρωτα με τον Hendrix. Θα σου πω όμως μια γνώμη για το τί είχαν τα κομμάτια του, αφού εκεί θες να εστιάσουμε...

 

1) Σαφή και ξεκάθαρη blues...ανατροφή. Αφού δεν είναι κατ'ανάγκη καλό για τον κάθε ακροατή, αλλά το είχε.

2)Αξιοζήλευτο groove. Και δεν μου φαίνεται τυχαίο-ειδικά με αφορμή τον Hendrix- που η υπόθεση trio στα μουσικά σχήματα παγκοσμίως ήταν πάντα μειοψηφική :wink:

3)Ήχο-σφραγίδα και ψαρωτική φρασεολογία στην κιθάρα. Συν τοις άλλοις πήρε το wah-wah από τα αζήτητα και το έκανε φετίχ.

4)Χίπικη αύρα. Από αυτή την πλευρά ίσως ήταν και λίγο...pop :lol: για την εποχή του...Πάντως, μουσικά, ήταν σίγουρα πάνω στο τρένο της εποχής.

 

Κι αν αφήσουμε λίγο το μουσικό μέρος, προσωπικά πάντα, πιστεύω ότι σήμερα η εικόνα του Hendrix είναι το άθροισμα της γοητείας του αριστερόχειρα, του πρόωρου θανάτου του, της εξωπραγματικής τεχνικής του και της παρουσίας του στο Woodstock. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος δεν έκοβε κώλους, αλλά σε έναν βαθμό εκτιμώ ότι δουλεύει και ο μύθος του...

 

Μην αισθάνεσαι άσχημα αφού δεν τα βρίσκετε με τον Jimi...Εγώ πχ. δεν πολυγουστάρω SRV, λατρεύεται σαν θεός εδώ. Τον βρίσκω πολύ Hendrix στη θέση του Hendrix...και δεν είναι καν μαύρος... :lol: :lol: :lol:

 

 

 

 

(Κάτι μου λέει ότι το πρωί αυτό το thread θα πετάει φωτιές, Insomniac. Τά'πες κι εσύ...τά'πα κι εγώ...ετοιμάσου :D )

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα τα 'πες, συμφωνω κι εγω μαζι σου στα περισσοτερα...στα 1,2 και 4 συμφωνω απολυτα. Το 3 μου τα χαλαει λιγο. Ψαρωτικη φρασεολογια;; Εμενα δεν με ψαρωνει τοσο πολυ η φρασεολογια του, αλλα οπως λενε ολοι και συμφωνω κι εγω, αυτο ειναι θεμα γουστου...

 

Τωρα, για την εξωπραγματικη τεχνικη του θα διαφωνησω καθετα! :wink: Παω στοιχημα οτι οι μισοι εδω μεσα εχουν καλυτερη τεχνικη απο τον Hendrix. Δεν εχει 'καθαρο' παιξιμο και στα μισα του solo ακους ξεμπαρκες νοτες. Βεβαια, αυτα ειναι μερος του feel και του groove που ειχε οποτε δεν μ'ενοχλουν καθολου. Αλλα οχι και εξωπραγματικη τεχνικη...απλα επαιζε καλα!

 

Και για να δεις τι παραξενο πραγμα που ειναι το γουστο, εγω προτιμω χιλιες φορες τον SRV, και σαν τεχνικη, και σαν ηχο, και σαν συναισθημα :) :)

 

Παντως εχεις δικιο, δυστυχως αυτο το thread πιθανοτατα θα παρει φωτια το πρωι, αλλα ελπιζω να γινει μια οσο το δυνατον πιο εποικοδομητικη συζητηση...

 

Cheers

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι άλλη μία ευκαιρία να (ξανα)πω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μουσική σα να μιλάμε για παστίτσιο ή για την περιβόητη κολοκυθόπιττα. Κουβέντες όπως "μου αρέσει" ή "δεν μου αρέσει" δεν έχουν καμία αξία και όσοι μιλάμε με αυτό το τρόπο κάνουμε πολύ άσχημα. Η μουσική είναι μία από τις μεγάλες Τέχνες, όχημα μεταφοράς γνώσης και διαμόρφωσης ήθους για τον άνθρωπο. Υπάρχουν λαοί και φιλοσοφικές παραδόσεις που την θεωρούν ικανή να θεραπεύσει ή να προκαλέσει ασθένειες, ενώ όλοι ξέρουμε ότι έχει αλλάξει τη ζωή μας και μάλιστα πάνω από μία φορά.

 

Σόρυ αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει καμία κολοκυθόπιττα, ούτε καν η καλύτερη, ούτε καν η χειρότερη. Σωστά;

 

Στο θέμα μας τώρα, δεν πειράζει αν δεν σου αρέσει (ή αν σου αρέσει) ο Χέντριξ ή ο SRV. Η μουσική τους κάνει τη δουλειά της στο κεφάλι σου και την καρδιά σου, είτε σου αρέσει, είτε όχι. ¶λλωστε ποιος είναι αυτός που λέει "μου αρέσει" ή "δεν μου αρέσει"; Κάποιος που μπορεί εκείνη τη στιγμή να έχει καλή ή κακή διάθεση για τον άλφα ή βήτα λόγο... αλλά η μουσική δεν απευθύνεται σε αυτόν, απευθύνεται σε κάτι πιο μόνιμο μέσα σου, σε κάτι πιο ισχυρό που παραμένει μετά από την χειρότερη ή την καλύτερη εμπειρία.

 

Να σας πω και κάτι άλλο; Τελικά διαπίστωσα μετά από είκοσι χρόνια, ότι με έχουν επηρρεάσει αφύσικα πολύ διάφορα πράγματα που στην εποχή τους ΔΕΝ μου άρεσαν και δεν τα άκουσα πολύ (ο Ζάππα είναι ένα παράδειγμα), ενώ δεν με επηρρέασαν καθόλου μουσικές που νόμιζα ότι μου άρεσαν πάρα πολύ (οι Birthday Party είναι ένα παράδειγμα).

 

Συμπέρασμα: άμα θέλουμε να μιλάμε για απαρέσκειες ή αρέσκειες στη μουσική ας το κάνουμε αλλά ας θυμόμαστε επίσης να μη χάνουμε πολύ χρόνο σε τέτοιες τοποθετήσεις γιατί αύριο (άντε.. μεθαύριο) θα αλλάξουν.

 

Φιλικά

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα και εμενα δεν μου αρεσουν οι Βeatles (σοβαρα μιλαω),αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα,ηταν ΣΙΓΟΥΡΑ η μεγαλυτερη μπαντα που περασε ποτε απο τον πλανητη...οποτε μη στεναχωριεσαι :lol: που δεν σου αρεσει ο Χεντριξ... :wink:

 

Τα εχουμε ξαναπει το μεγεθος καθε καλλιτεχνη δεν εξαρταται απο το αν μας αρεσει,αν τον "πιανουμε" η αν εχει "επιτυχια" :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρυ αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει καμία κολοκυθόπιττα' date=' ούτε καν η καλύτερη, ούτε καν η χειρότερη. Σωστά;[/quote']

Μπα, μια ΠΟΛΥ κακή κολοκυθόπιτα μπορεί και να τερματίσει τη ζωή σου..... Έχει κι αυτή τη δύναμή της......... :lol: 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα' date=' μια ΠΟΛΥ κακή κολοκυθόπιτα μπορεί και να τερματίσει τη ζωή σου..... Έχει κι αυτή τη δύναμή της......... :lol: 8)[/quote']

 

Πολύ σωστά. Αμέσως μόλις το δημοσίευσα κατάλαβα ότι η λογική μου χώλαινε σε αυτό το σημείο, αλλά το άφησα για να γράψει κάποιος το εν' λόγω αστείο. :) :) :) :) :)

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλάκα πλάκα, δεν είναι φοβερό το γεγονός ότι πράγματα και μουσικές που μπορεί να σιχαίνεσαι σε επηρεάζουν εξίσου με όσα λατρεύεις;

 

Π.χ. η καταγωγή μου είναι από την Ήπειρο αλλά δεν είχα εντρυφήσει στα ακούσματα του τόπου. Κι όμως, όταν άκουσα τραγούδια (άσχετου είδους) με στοιχεία ηπειρώτικης μουσικής αισθάνθηκα ρίγος, ήταν φανταστικά! Κι από τότε κατάλαβα ότι είχα επηρεαστεί από όσα είχα ακούσει φευγαλέα και μέχρι τότε τα σνόμπαρα...

 

Υ.Γ. Ούτε εμένα με τρελαίνει ο Hendrix, απλά μ' αρέσει. 8)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου