Προς το περιεχόμενο

Otis Grand-Συνέντευξη στο Μιχάλη Λημνιό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Η παρακάτω συνέντευξη ίσως να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε πολλούς μουσικόφιλους γιατί ο Otis Grand επιχειρεί να σπάσει πολλά ταμπού, να απομυθοποιήσει μεγάλους αστέρες της μουσικής σκηνής και να εκφράσει μία για πολλούς αιρετική άποψη σχετικά με το τι είναι το μπλουζ και ποια είναι η πορεία του. Ο Ελληνο-Λιβανέζος στην καταγωγή bluesman φαίνεται πως δεν επιθυμεί να κρατήσει προσχήματα και μιλάει για όλους και για όλα με έναν τρόπο που πιθανότατα να σοκάρει πολλούς. Η γνώμη του κάθε συμφορουμίτη είναι σαφώς ευπρόσδεκτη καλό όμως θα ήταν να επιχειρηματολογήσει την όποια  συμφωνία του ή τη διαφωνία του σχετικά με τα όσα μας λέει ο Otis.

 

http://rhythmichorizons.blogspot.com/2012/05/otis-grand.html

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

 

Δυστυχώς, σε πολλά σημεία, χρειάζεται νοηματική αποκρυπτογράφηση καθώς φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος έχει κάνει πολύ πρόχειρη μετάφραση. (σα να έβαλε όλο το αγγλικό κείμενο στο google translator είναι). Δεδομένου αυτού, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το νόημα των λεγομένων του Otis Grand αποδίδεται σωστά σε όλες τις απαντήσεις.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σπύρο μου ,έχεις δίκιο. Ο Μιχάλης μου είπε πως η συνέντευξη ήταν τηλεφωνική, η ηχογράφηση ήταν χείριστη, η απομαγνητοφώνηση της εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση επίσης. Πάντως, αυτό που δεν αμφισβητείται είναι το γεγονός πως δεν έχει παραποιηθεί απολύτως τίποτα από αυτά που πρεσβεύει ο Grant γιατί στη συνέχεια του εστάλησαν από το Μιχάλη Λημνιό γραπτώς διευκρινιστικές ερωτήσεις και απάντησε ακριβώς πάνω στο πνεύμα αυτών που διάβασες.

 

Δες εδώ:

http://blues.gr/profiles/blogs/an-interview-with-otis-grand-the-gentle-giant-of-the-blues-don-t

 

Το Μιχάλη, πρέπει να σου τον γνωρίσω κάποια στιγμή. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος άλλος εν Ελλάδι που να γνωρίζει προσωπικά τόσους πολλούς από τους επώνυμους bluesmen από τις ΗΠΑ.

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γνώμη του κάθε συμφορουμίτη είναι σαφώς ευπρόσδεκτη καλό όμως θα ήταν να επιχειρηματολογήσει την όποια  συμφωνία του ή τη διαφωνία του σχετικά με τα όσα μας λέει ο Otis.

Εγώ διαφωνώ σε αρκετά από αυτά που λέει (και σε άλλα συμφωνώ επίσης) αλλά δεν έχει νόημα καθότι είναι μία συνέντευξη με το τι πιστεύει και πως ευαγγελίζεται την καταξιωμένη (στο πλαίσιο της blues) πορεία του ένας καλλιτέχνης που παρέμεινε αταλάντευτος σε ένα κομμάτι ενός μουσικού ιδιώματος.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενδιαφερουσα συνεντευξη....

 

οι δικες μου παρατηρησεις ειναι οι παρακατω:

 

Τώρα οι Έλληνες έχουν το δικό τους Blues και είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι πολλοί πολίτες που σήμερα υποφέρουν θα συνδέσουν αυτή τη μουσική των σκλάβων με τα δικά τους βάσανα, καταλαβαίνεις τι εννοώ.

 

καλα μη φας,χτυπησαμε ελικοφτερο και θα εχουμε φτερουγες φλαμπε το βραδυ.. ;D

 

βάσανα που στη σημερινή εποχή δεν γίνονται από όλους αντιληπτά

 

θες να πεις δεν γινονται απο ΚΑΝΕΝΑΝ αντιληπτα..αλλα σε καταλαβαινω...

 

Βλέπεις τους  κουκουλοφόρους (hoodies) μέσα στην ghetto γειτονιά να  παίζουν  Rap που δεν είναι τίποτε άλλο από το παλιό Southern Blues.

 

+1000

 

Σήμερα δεν θα είχε δημιουργηθεί η δημοφιλής μουσική σκηνή χωρίς τον αρχικό, αυθεντικό  ήχο των blues που είναι οι  ρίζες Κάποτε  ο Willie Dixon έγραψε « To Blues είχε ένα μωρό και το ονόμασε Rock & Roll».Αυτό είναι απολύτως αληθινό και αναγνωρισμένο από τον ίδιο τον πατέρα και ιδρυτή του Rock & Roll τον Chuck Berry, ο οποίος παραδέχεται ότι το κιθαριστικό του στυλ και τα τραγούδια Boogie ήταν αυτά που επινόησε και καλλιέργησε ο T- Bone Walker.

 

+2000

 

Aγόρι μου πήγαινε για κανένα κουρεματάκι

 

η ΚΑΛΥΤΕΡΗ συμβουλη για τους εγχωριους μουσικους ΟΛΩΝ των ειδων (συνοδεια φυσικα ενος καλου ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ)!

 

Ο ντράμερ είναι το πιο σπουδαίο κομμάτι στο blues.

 

Αυτο ισχυει για ΟΛΑ τα ειδη της ποπ μουσικης

 

απλά δεν μπορείς να βρεις ένα ντράμερ που να  μπορεί απλά να παίξει blues.

 

που να ψαξεις δηλ. (στην Ελλαδα) για ντραμμερ που να μπορει να παιζει σωστα & να εχει groove στα  4/4...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου