Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Πεταλιερα ZOOM G7 1.Ut


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους.εχω την πεταλιερα  zoom g7.1ut και ο σκοπος μου ειναι να την συνδεσω σον υπολογιστη ετσι ωστε να μπορω να δημιουργω τα patch απο εκει.υπαρχει το αντιστοιχο προγραμα της ζοομ για την συγκεκριμενη πεταλιερα ειναι το "ζοομ g71ut librarian".το προβλημα μου ειναι οτι ενω συνδεω την πεταλιερα με midi καλωδιο στον υπολογιστη (το καλωδιο ειναι midi in/midi out απο την μια κ το βαζω στην πεταλιερα κ usb απο την αλλη κ το βαζω στο pc)ενω αλλαζω τις ρυθμισεις των εφφε απο το προγραμμα στον υπολογιστη....στον ενισχυτη δεν ακουω καμια αλλαγη.

τα φωτα σας.

 

ευχαριστω εκ των προτερων.

 

 

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Guru

Μάλιστα.

 

1. Θα συνδέσεις πρώτα το καλώδιο USB > MIDI IN/OUT στον υπολογιστή.

Ελπίζω να το βλέπει το λειτουργικό σου σύστημα. Αν όχι, εγκατέστησε τους drivers που λέει ο κατασκευαστής του διασυνδετικού (USB > MIDI interface).

2α. Από το λειτουργικό σου σύστημα (π.χ. Windows), θα πας στο control panel και θα ορίσεις το συγκεκριμένο interface ως default.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

2β. Όταν ανοίξεις το πρόγραμμα editor της πεταλιέρας, πρέπει να υπάρχουν κάπου μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα ρυθμίσεις που αφορούν το MIDI. Εκεί θα ορίσεις ως διασυνδετικό αυτό που έχεις ως IN και OUT.

 

Στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει,

3. Ελέγχεις στην πεταλιέρα σου τις Midi ρυθμίσεις, έτσι ώστε να είναι ανοικτές - ενεργές οι λειτουργίες που αφορούν SysEx (System Exclusive), CC (Control Change), PC (Program Change) να είναι στις θέσεις ON (Receive ON & Transmit ON).

 

Δεν την γνωρίζω την πεταλιέρα, αλλά κάποιο από τα παραπάνω θα σε καλύψει, πιστεύω.

 

Υ.Γ.

Αυτά που γράφω, πρέπει να τα αναφέρει το manual της πεταλιέρας ή το manual του προγράμματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν τελευταίο ενδεχόμενο δες εαν λειτουργεί το καλώδιο MIDI. Στο λέω γιατί εγώ αγόρασα ένα που δεν έπαιζε με τίποτα, το πήγα πίσω και μου έδωσαν άλλο που λειτουργεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οτι κανεις στο προγραμμα και στο pc μετα πρεπει να τα αποθηκευσεις στην πεταλιερα σε μια bank ,πιθανον να χρειαζεται να πατησεις καποια συγκεκριμενη σειρα κουμπιων στην πεταλιερα σου για save των ηχων που δημιουργεις .

τουλαχιστον στην δικη μου boss που εχει το αντιστοιχο librarian ,καπως ετσι παει το πραμα.

αν τα κανεις αυτα ...τοτε με τα παραπανω του φιλτατου Μανωλη πιστευω να γινει αυτο που θες.

το manual παντα το manual.!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το Editor λειτουργεί κάπως διαφορετικά απ'ότι το Librarian.

 

Στο Editor ότι κάνεις από το πρόγραμμα, αλλάζει και πρέπει να αλλάζει σε πραγματικό χρόνο (Real Time) τις παραμέτρους του μηχανήματος. Με αυτόν τον τρόπο, ακούς τι κάνεις. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα, θα ήταν "τυφλό". Μπορείς να σώσεις - στείλεις από το Editor στο μηχάνημα και να καλέσεις αλλά συνήθως ένα - ένα patch και όχι bulk όλα μαζί π.χ. 100 patches με τη μία.

 

Το Librarian αφορά μεταφορά bulk πολλά patches ταυτόχρονα π.χ. 100 patches με τη μία.

Στο Librarian (δεν μπορείς να αλλάξεις τις παραμέτρους), υποτίθεται ότι ήδη έχεις κατασκευάσει κάποια patches με το Editor ή πάνω στο ίδιο το μηχάνημα ή τα κατέβασες μέσω download και απλά τους αλλάζεις θέσεις, ονομασίες, επιλέγεις κάποια, φορτώνεις όλο το πακέτο για να το στείλεις στο μηχάνημα να το ακούσεις κλπ. Σ'αυτή τη φάση, δεν χρειάζεσαι να πειράξεις τις παραμέτρους, το έχεις κάνει ήδη ή θα το κάνεις αργότερα μέσω του Editor.

Με το Librarian, αφού ολοκληρώσεις με την όλη διαδικασία ranking & renaming, κάνεις save τους ήχους σε αρχείο στον υπολογιστή ή Dump για αποστολή στο μηχάνημα.

 

Όπως και να έχει καλό είναι να κάνουμε ένα backup της δουλειάς μας - των ήχων μας πριν αλλάξουμε κάτι από τα πιό πάνω προγράμματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εβαλα της πεταλιερας ολες τις ρυθμισεις για MIDI σε ΟΝ.το καλωδιο που εχω εχει ενδειξη με λαμπακι κ για την usb εξοδο κ για το midi in\out.ενω του usb το λαμπακι οταν το συνδεω στο pc αναβει...το αντιστοιχο για το midi οταν συνδεω στην πεταλιερα οχι...εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να επεξεργαζομαι το patch κ να ακουω τιν διαφορα σε real time.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δεν έχω την πεταλιέρα για να το ελέγξω.

 

1. Συνδέεις το USB>MIDI interface στο PC.

2. Συνδέεις το MIDI OUT του interface με το MIDI IN της πεταλιέρας.

3. Συνδέεις το MIDI OUT της πεταλιέρας με το MIDI IN του interface.

4. Ανοίγεις το πρόγραμμα.

5. Από το πρόγραμμα στις ρυθμίσεις MIDI επιλέγεις ως MIDI interface αυτό που έχεις. Και στο IN και στο OUT.

 

Άλλαξε κάτι στο πρόγραμμα και δες αν υπάρχει ανταπόκριση από το MIDI και κατ'επέκταση από την πεταλιέρα.

 

Η πεταλιέρα φοράει την version που λέει ο κατασκευαστής;

Υπάρχει σχετικό updater.

Διάβασε και ακολούθησε τις οδηγίες.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον εχουμε κ λεμε

 

το midi καλωδιο που εχω ειναι αυτο

http://www.ebay.com/itm/usb-midi-cable-converter-pc-to-music-keyboard-adapter-Accessory-cable-cord-/320916029366?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ab815ffb6

 

συvδεσα το usb του με την usb τηυρα του υπολογιστη μου κ το midi in του καλωδιου στο midi out της πεταλιερας κ το midi out του καλωδιου στο midi in της πεταλιερας.το pc το αναγνωρισε σαν συσκεωη κ το εκανα εγκατασταση μια χαρα.μου εγραψε οτι ειναι οκ κ ετοιμο για χρηση.μετα παω στο control panel κ βαζω σαν default midi advice το παραπανω καλωδιο.(το βλεπει σαν "MPU-401").μετα ανοιγω το προγραμμα της πεταλιερας κ βαζω κ στο in κ στο out το MPu-401 οπως προανεφερε πιο πανω ο φιλος.το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.πειραζς τα "ποτενσιομετρα" του προγραμματος αλλα ο ηχος δεν μεταβαλλεται. οταν παω πχ να στειλω ενα patch στην πεταλιερα μου γραφει "device inquiry timeouted" το οποιο παραπεμπει σε προβλημα επικοινωνιας του midi με το pc συμφωνα με το manual.παντως υπαρχουν ενδειξεις οτι ειναι συνδεδεμενα μεταχυ τους απο τη μια (πχ οταν παταω ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ να ενεργοποιηθει η επικοινωνια του προγραμματος με την πεταλιερα αυτοματως αναβει στην ΠΕΤΑΛΙΕΡΑ το φωτεινο λαμπακι κατω απο την ενδειξη "store") και απο την αλλη ολα τα αλλα που προανεφερα.μου χει σπασει τα νευρα αυτη η ιστορια.οπως κ να χει ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

 

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

PS.ναι,η πεταλιερα ειναι προσφατα αγορασμενη (ενα χρονο περιπου) κ εχει εγκατεστημενο το τελευταιο update 1.06 απο την μαμα.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Υπάρχει πιθανότητα το συγκεκριμένο interface να μην μπορεί να στείλει SysEx. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Κουφό αλλά... ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δοκίμασε κάποιο άλλο interface. Π.χ. παλιό Edirol (1X1) ή Cakewalk by Roland (1X1) ή M-audio (1X1), δοκιμασμένα πράγματα που έχουν και signal monitoring indicator led για να μην δουλεύεις στα τυφλά.

 

Ερώτηση.

Δεν το γνωρίζω, το USB που έχει η πεταλιέρα είναι μόνο για Audio ή και για Midi ?

Αν είναι και για Midi τότε ίσως χρησιμοποιήσεις το USB της ίδιας της πεταλιέρας για την επικοινωνία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου