Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με truss rod σε Stingray


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλοντας να αφαιρέσω relief προσπάθησα να σφίξω το truss rod, αλλά παρουσιάζει μεγάλη αντίσταση. Το χαλάρωσα λίγο και με δυσκολία το ξανάφερα εκεί που ήταν, αλλά συνεχίζει να έχει αρκετό relief το μπράτσο. Αυτό σημαίνει ότι τερμάτισε το truss rod? Τι μπορώ να κάνω?

Αναζητώντας στο internet είδα πως πολλοί προτείνουν λίπανση του nut του truss rod με WD-40 ή ξεβίδωμα του nut τελείως και προσθήκη ροδέλας. Προς το παρόν χαλάρωσα τις χορδές εντελώς και ξέσφιξα το truss rod 1/4 της στροφής. Υπενθυμίζω ότι στα Musicman το truss rod ρυθμίζεται από το σημείο που δένει το μπράτσο με το σώμα, όχι από το headstock.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μπορείς να δοκιμάσεις να "βοηθήσεις" το trussrod χαλαρώνοντας τις χορδές και βγάζοντας relief σπρώχνοντας με το χέρι το μανίκι πριν δοκιμάσεις να σφίξεις κι άλλο το trussrod.

Αν επιμένει να μη γυρίζει, πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με χαλαρές χορδές και βοηθώντας με το χέρι το μανίκι, εξακολουθεί να είναι δύσκολο το σφίξιμο. Δε γνωρίζω το εξής όμως, έχει φτάσει η βέργα στο τέρμα της και δε γυρνάει ή έχει σφίξει η εξωτερική βίδα όσο πάει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αυτο μπορει να σε βοηθησει

http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/relief4.html

 

καποια πραγματακια:

1) Οταν σφιγγεις το Truss rod βοηθαει να "βοηθας" την διαδικασια με καποια πιεση απο σενα  (δες το λινκ).

 

2) Καλο ειναι να αποφευγεις στροφη πανω απο 1/4 σε μια μερα.

 

3) Μπορει να χρειαστει να περιμενεις μια δυο μερες να "ερθει" ο λαιμος. Ειδικα οταν σφιγγεις. Πολλες φορες δεν θα γινει αυτο που θες με την μια και αν βιαστεις και κανεις διαδοχικες στροφες υπαρχει κινδυνος να ασκησεις πολυ πιεση και να κανεις ζημια.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ακόμα κι αν καταφέρω όμως να το ισιώσω με λίγο σφίξιμο κάθε μέρα, το truss rod θα εξακολουθεί να είναι (σχεδόν) τερματισμένο. Οπότε το πρόβλημα παραμένει και δεν το ρισκάρω να το αφήσω τόσο σφιχτό, μην το σπάσω στην τελική. Τι μπορώ να κάνω για να "κερδίσω βόλτες"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα το ιδιο θεμα με ενα Precision Japan. εβγαλα το παξιμαδι του truss rod (και στο δικο μου ειναι κατω, στο heel), εβαλα μια ροδελα (ειναι λιγο δυσκολο να βρεις με τετοια τρυπα αλλα να ειναι και μικρη) και κερδισα βολτες, οπως επισης ψεκασα οσο ειχα βγαλμενο το παξιμαδι και WD40. Δοκιμασε πρωτα να βγαλεις το παξιμαδι και να ψεκασεις με WD40, μπορει και να μην χρειαστει παξιμαδι. Καλυτερα να βγαλεις το μπρατσο. Τι παχος χορδες εχεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε πρωτα να βγαλεις το παξιμαδι και να ψεκασεις με WD40, μπορει και να μην χρειαστει παξιμαδι. Καλυτερα να βγαλεις το μπρατσο.

Ok, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ!

 

Τι παχος χορδες εχεις?

45-130 (D'Addario)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

2007

 

Το όργανο είναι σχετικά καινούργιο για να μπλοκάρει το Truss rod- σχεδόν με εντυπωσιάζει το γεγονός. Νόμιζα ότι είναι πολύ πιο παλιό, αλλά μπορεί να συμβεί και σε νεότερα.

 

Πάντως- όσο χαζό μπορεί να ακουστεί- αλλά κάνε λίγο υπομονή να αλλάξει ο καιρός. Να δροσίσει λίγο...

 

Αυτές οι ζέστες εφέτος ήταν το κάτι άλλο... Τρέλαναν τα μπράτσα σε σχεδόν όλα τα μπάσα μου.

 

Από ένα σημείο και ύστερα σταμάτησα να ασχολούμαι- μένω και δίπλα από τη θάλασσα και η υγρασία με την ζέστη ήταν... δολοφονική.

 

Τώρα μόλις χαλαρώσει ο καιρός και τα ξύλα «ηρεμήσουν», θα ξανά αρχίσω τα set up. Πιθανώς και το δικό σου να ψιλό έρθει, οπότε μην το ζορίζεις τώρα.

 

Πάντως αυτό που έμεινε καλύτερα στην θέση του ήταν το Stingray που έχω- αλλά είναι παλιό κουτσουράκι, τετράβιδο και με το Truss rod επάνω.  :D     

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου