Προς το περιεχόμενο

Παρέμβαση και συνδεσμολογία EMG ZW Sign set.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετιζω ..

 

Μου ηρθε μια ιδεα καθως επεφτα πανω σε διαφορα ποστ εδω μεσα..Εξηγω:

Προ 10ετιας ειχα αλλαξει σε μια ibanez rg270 τους μαγνητες και απο τους μαμισιους εβαλα το εν λογω σετ 81/85. Το θεμα ειναι οτι ως 2-1-2 σετ εγινε 2-2 η κιθαρα καθιστωντας τοσο το μονο μαγνητη στη μεση ανενεργο οσο και το 5θεσιο διακοπτη αχρηστο..

Υπαρχει τροπος να παρεμβω και να αλλαξω και τον μονο με καποιον active μαγνητη ή να μεταφερω τους υφισταμενους σε gibson  και να τσιμπησω νεους μαγνητες για την ibanez?

 

Ουτως η αλλως η gibson φοραει και αυτη τους μαμισιους που δεν με ικανοποιουν και πληρως και θα ηθελα να της φορεσω τους emg.. αλλα κολλαω στο θεμα κοστους καθως εχω μπανισει ενα single active emg με 85 usd οποτε..

 

Ευχαριστω..

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνονται όλα τα σενάρια!

Μπορείς να αλλάξεις ελάχιστα τη συνδεσμολογία στην rg και να προσθέσεις το μεσαίο στο παιχνίδι. Είχατε αλλάξει 5θέσιο όταν βάλατε emg?

Απλά ο στοκ μεσαίος θα είναι σαφώς αδύναμος σε σχέση με τους emg αλλά μπορεί να σου δίνει clean ήχους strat από μόνος του κι αυτό έχει μια χρησιμότητα. Τον αλλάζεις και με ένα active μονό αν θέλεις (emg s ή dragonfire) και θα ταιριάξει καλύτερα.

 

Για την τράμπα μαγνητών με τη gibson, μπορείς να τοποθετήσεις το ίδιο σετάκι emg στη gibson. Μετά βάζεις ό,τι θέλεις στην ibanez, νέο σετ emg ή κάποιο set passive μαγνητών ή τους 2 gibson διπλούς (!) και βλέπεις τι ήχους θα λάβεις.

 

Για το κόστος, το minimum θα πετύχεις αν αλλάξεις απλά emg-gibson μαγνήτες στις κιθάρες σου και βρεις οικονομικό μάστορα για τοποθέτηση(ή τους βάζεις μόνος?).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την απαντηση..

 

Η αγορα μονου active  που θα κουμπωσει στο 5θεσιο μου φαινεται πιο καλη προς το παρον καθως δεν εχω αλλαξει τον επιλογεα με 3 θεσιο και δεν νομιζω να αντεξω οικονομικα την αγορα νεου σετ μαγνητων και τα τεχνικα για αλλαγη μαγνητων και ηλεκτρικων σε 2 κιθαρες (αμα θυμαμαι μου ειχαν τσιμπησει ενα 80αρι ).. ο συνδυασμος ομως των θεσεων 2 και 4 του επιλογεα, οπου θα συνδυαζεται ο μονος με τον εκαστοτε ham  θα δουλεψει αν ειναι και οι δυο active, αλλα θα συνεργαζονται αρμονικα καθως δε θα ειναι εκ γεννετης μαζι σετ? Εννοω ηχητικα... ή θα βγει κανα ηχος κορνα και θα ψαχνω πιος περναει απο τα δεξια?

 

 

 

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι καλά που κράτησες το 5θεσιο για να μπει κατευθείαν επάνω ο μονός.

Ο ήχος ενός emg μονού με το Zw set έχει κοινά στοιχεία και θα ταιριάξει. Απλά ο μεσαίος θα είναι λίγο πιο αδύναμος σε output. H emg έχει προβλέψει τέτοια σετάκια HSH. Κατά τ άλλα, αν σου αρέσει ο ήχος των HSH μαγνητών, δεν υπάρχει λόγος να ακουστεί σαν κόρνα(φαντάζομαι με το "κορνα" εννοείς ν ακουστούν out of phase, σαν wha?).

 

Για τα εργατικά, σε ποια περιοχή πας για την τοποθέτηση? Απλά μου φάνηκε πολύ το 80άρι...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κεντρο αθηνα το ειχα κανει στην Χ.Τρικουπη ψηλα, τωρα δεν πρεπει να υπαρχει ο τυπας, και μου ειχε τσιμπησει τοσα μαζι με το σεταρισμα... τεσπα ειδα και τον ενιγμα καπου εδω μεσα κτλ κτλ.

Γιατι ο μονος θα εχει μικροτερο out? εχει διαφορα στο out λογω οτι ειναι μονος και οχι επειδη ειναι  active?  Με την κορνα εννοω πολλα και διαφορα στην συννενοηση των μαγνητων ως προς τη μεταφορα του ηχου.. Αλλα μαλλον οχι ..

 

 

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν φτιαχτεί για να παίζουν μαζί δεν θα έχεις κανένα θέμα αν τον συνδέσεις σωστά. Λιγότερο output θα έχει γιατί είναι μονός ο ένας διπλός ο άλλος.

 

Και 80 είναι οντως πολλά, τώρα αν έχεις ξαναπιάσει κολητήρι μπορείς να τον συνδέσεις και μόνος σου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Για να μην ανοίγω νέο θέμα""

Τι παίζει με τους Dragonfire, μιλάω για τους active. Ειναι κλόνοι των EMG; Είδα κατι video και μου φάνηκαν λίγο πιο αδύναμη απο του αντίστοιχους EMG. Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει ενα review?

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου