Προς το περιεχόμενο

ΘΕΛΩ GIBSON SG


gpiad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου εχει φυγει το μυαλλο και θελω sg sgs-hc.jpg

 

απο που να την παρω και ποσο τι προτεινεται γενικοτερα?

απο που φθηνοτερα και λοιπα.

τα χρηματα δεν ειναι μαζεμενα ακομα,αλλα με λιγη αυστηρη οικονομια θα τα καταφερω...πιστευω.. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλημέρα Ηλία...ΗΡΘΕ!!! :lol: :lol:

 

Και πάμε στο ζουμί...φίλε gpiad όταν λέμε Gibson SG μιλάμε για 5-6 διαφορετικές κιθάρες. Standard, 61RI, Special, Faded κλπ. κλπ.

 

Η Standard είναι αυτή στην φωτό που έχεις post-άρει παραπάνω, με το μεγάλο pickguard και τα 1300 ευρώ! Η πλέον διαδεδομένη από όλες και προφανώς μια αξιόπιστη λύση σε όλους τους τομείς!

 

Φθηνότερες από αυτή είναι η SG Special που όμως δεν φημίζεται καθόλου για τους μαγνήτες της και έχει και τον slim-taper λαιμό της Gibson( :cry: ) και η SG Classic που έχει πάνω 2 P90s και υπόσχεται τον ήχο του Pete Townsend για 900 ευρώ!!! ( :D ) Την Classic αν θέλεις και κάτι διαφορετικό από τον ήχο των δύο humbuckers έχε την υπ' όψιν...

 

Με αρκετά μεγαλύτερο budget πάντως πηγαίνεις στην πλέον άψογη από όλες! H SG '61 R.I. αν θυμάμαι καλά κοστίζει περίπου 1900 ευρώ στα online stores, έχει το μικρό pickguard (όπως αυτή στο avatar μου) και προσωπικά νομίζω ότι είναι η πιο όμορφη κιθάρα από όλες (...όχι μόνο τις SG!!! :lol: :lol: :lol: )

 

Παίζουν και μερικές ακόμη, αλλά πλέον πάμε σε custom shop λύσεις και signature μοντέλα, οπότε εάν είσαι διατεθιμένος να δώσεις από 2.500 ευρώ και πάνω μας το αναφέρεις να μεταφέρουμε τη συζήτηση σε άλλη βάση!

 

Κι επειδή είπες ότι θέλεις GIBSON αφήνω απ' έξω και οτιδήποτε σε Epi ELITIST, Tokai, Edwards κλπ. (...ασιατικά όργανα μικρής μεταπωλητικής αξίας αλλά που πολλές φορές κοιτάνε τα Gibson στα ίσια σε ήχο!).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!

 

Να'μαι κι εγώ....

 

Jonn, ως κάτοχος της Gibson SG Special '03 βεβαιώνω ότι ο λαιμός είναι χοντρός! Πρόκειται για τον 50's λαιμό δηλαδή. Και σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο slim taper. Τώρα στα μοντέλα 05-06' δεν ξέρω αν ισχύει αυτό...

 

Πάντως από προσωπική εμπειρία να πω ότι βρίσκεις δυστυχώς διαφορές τουλάχιστον μεταξύ των Special μοντέλων όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής (ευτυχώς εγώ την πήρα από Ελλάδα και την επέλεξα μεταξύ άλλων). Με λίγα λόγια online order εγώ δε θα έκανα στη θέση σου για το μοντέλο αυτό τουλάχιστον (και για οποιαδήποτε Gibson δηλαδή). Με τους μαγνήτες δεν είχα πρόβλημα, αν και τους άλλαξα γιατί ήθελα επερισσότερη ευελιξία στον ήχο μου.

 

Αν θες την άποψή μου εγώ αν αποφάσιζα να πάρω SG ξανά θα έπαιρνα ή τη standard για όλα τα καλούδια (binding, nickel covers, trapezoid inlays κλπ) ή θα κοιτούσα (το πιθανότερο δηλαδή) μια Tokai 60s RI και θα μου έμεναν και ρεστα για ενισχυτή-πετάλια-καλώδια κλπ :lol: που τουλάχιστον ξέρω ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι κατασκευαστικά θα είναι ένα άρτιο όργανο, εξίσου όμορφο με το real thing και δε θα έχω δώσει και τόσα να το αποκτήσω...(Βέβαια όταν το πουλήσω θα πιάσω πολύ λιγότερα....)

 

Απο την άλλη οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι το όργανο αυτό (SG γενικά) δεν είναι και από τα πλέον ευέλικτα. Μπορεί να είναι πανέμορφο, αλλά δυστυχώς ό,τι και να του έκανα (του έκανα πολλά, πίστεψέ με) έχει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα που δε θυμίζει τίποτε άλλο. Κάτι δηλαδή σαν την τέλε που ό,τι και να κάνεις έχει το δικό της μοναδικό χαρακτήρα.... :wink:

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχα...μονάχα για την Standard...να ρωτήσω εγώ τώρα γιατί έτσι ; Βέβαια θα μου πεις ότι γούστα είναι αυτά και περί ορέξεως...

 

Επομένως έχεις έυκολη δουλειά αδερφέ! Διαλέγεις ανάμεσα στο heritage cherry, το ebony και το μέτριο κατά τη γνώμη μου natural burst και μετά ορμάς στα ευρωπαικά online stores. Κοντά στα 1300 ευρώ θα είναι η τιμή, ίσως και λίγο πιο πάνω... Στην Ελλάδα θα σου πάει περίπου 500 ευρώ παραπάνω, επομένως δεν αξίζει τον κόπο.

 

Από μαγνήτες θα είσαι νομίζω μια χαρά με τον 490R στο neck και τον 498T στο bridge και από ότι είδα ο λαιμός είναι ο κανονικός (24 3/4'' - 1 11/16'') σε πάχος και scale.

 

Καλές αγορές και σε περιμένουμε στο club! :D

 

Acanthor thanx για τη διόρθωση αναφορικά με την Special. Μην παραπληροφορούμε κιόλας... :oops:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου