Προς το περιεχόμενο

Αποθήκευση ήχων συνθ σε άλλο σύνθ, πώς γίνεται;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που ζητάει, όχι απλά γίνεται από τότε που ανακαλύφτηκε το Midi αλλά για όσους ασχολούνται με το Midi γενικότερα τέτοιου είδους διαδικασίες αποτελούν έναν από τους θεμέλιους λίθους αποθήκευσης και επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα μεταξύ των μηχανημάτων (Synths, Sequencers, Midi File Players, DAW, tablets, iPad κλπ) που διαθέτουν Midi και φυσικά SysEx.

 


Πολύ απλά μέσω Midi. Αποστολή & αποθήκευση των patch data σε SysEx (System Exclusive) σε μορφή "syx" αρχείου ή εντός κάποιου SMF (Standard Midi File) "mid" αρχείου ή ακόμα και σε αρχείο ενός οποιουδήποτε workstation που μπορεί να δεχτεί-γράψει τέτοιου είδους δεδομένα.

 

(*) Μπορεί να γίνει ως "block" ή ως "single", ανάλογα τι θέλει ο εκάστοτε χρήστης.

Δεν σώζουν - αποθηκεύουν ακριβώς (100%) ως έχει το SysEx στην κάρτα αποθήκευσης αλλά με κάποιον παρόμοιο τρόπο στο περίπου. Τα κυρίως data που ενδιαφέρουν, βεβαίως και είναι - παραμένουν τα ίδια.

Προσοχή, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε να αποθηκεύσεις τους ήχους (τα patch data) π.χ. του M1 ή του DX-7 ή του D-50 στο sequencer του όποιου fantom και όχι να παίξει - αναπαράγει το ίδιο το Fantom, χρησιμοποιώντας το δικό του sound generator, τους ήχους του M1 από το SysEx αρχείο που "έλαβε" μέσω Midi.

 

Δεν έχει να κάνει με την μάρκα η το μοντέλο. Έχει να κάνει με το ίδιο το Midi ως πρωτόκολλο επικοινωνίας. Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείς το Midi (SysEx) ως τρόπο μεταφοράς στοιχείων - δεδομένων. Το Midi, ως πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι standard, πανομοιότυπο σε όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν Midi.

 

Παράδειγμα.

Αν αποθηκεύσεις τα patch data από ένα Α μηχάνημα στο sequencer ενός Β μηχανήματος (κοινώς κάνεις backup π.χ. patches) και στη συνέχεια διαγράψεις τους ήχους (patch data) από το Α μηχάνημα, τότε μπορείς να επαναφέρεις (φορτώσεις) τα patch data του Α μηχανήματος μέσω του αρχείου που βρίσκεται στο Β μηχάνημα μέσω Midi.

Αν το αρχείο αυτό που σώθηκε στο Β μηχάνημα είναι κανονικό SYX ή SMF(είναι καλύτερο - ασφαλέστερο, ας μην το αναλύσουμε όμως τώρα), τότε μπορείς να τα στείλεις από ένα Γ ή Δ μηχάνημα ή DAW τα δεδομένα αυτά πίσω προς το Α μηχάνημα μέσω MIDI.

Και πάρα πολύ απλή. Σχεδόν όλα τα σοβαρά μηχανήματα διαθέτουν αυτή την λειτουργία και στα manual αναγράφουν την διαδικασία.

Από τότε (1985) μέχρι σήμερα δεν κάνουμε κι άλλη δουλειά. Βλέπε Midi Bulk Dump.

 

(*) Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση "block", δηλαδή πακέτου δεδομένων ή πολλών ήχων ταυτόχρονα ή όλης της μνήμης. Αυτό εξυπηρετεί σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε κάποιο backup.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως "single", π.χ. μεμονομένων ήχων, system κλπ. Αυτό εξυπηρετεί τόσο στα live όσο και στο studio, αλλά για ειδικά και πιό προχωρημένα setup ανάλογα τις δυνατότητες των μηχανημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο εκάστοτε setup.

 

Αυτά...

♪♫♪

 

Μπερδεμένη η απαντησή σου φίλε μου καλέ μου φίλε.

Απο την μία νοιωθω σαν να με κατηγορείς ως άσχετο για το τι ειναι το midi, ποια η χρησιμοτητά του απο το 1985, αλλα δεν θα αποδειξω φυσικα οτι δεν ειμαι ελεφαντας, μιας και εγω χρησιμοποιώ το midi πρωτοκολο κατα κόρον τα τελευταια 25 χρονια,.

 

Αλλα αυτο το παραβλέπω γιατι δεν εχει τοση σημασια.

Σημασία εχει αν αυτό που απαντάς έχει καμμια σχέση με την ερώτηση του φιλου μας,

Προφανως ισως καταλαβες οτι προσπάθησα να ειρωνευτώ με την αρχικη μου τοποθέτηση, οντως μου φανηκε ενδιαφέρον το θέμα.

 

Το να κανω back up μια midi ακολουθία, η τα patches με την μορφη sysex οπως είπα μεσα στο κομπιουτερ μου η σε μια συσκευη οπως αυτες που δεχονται και αποθηκευουν midi bulk δεδομενα το καταλαβαινω ρε φιλε

 

εδω ζηταμε να εχουμε δυο workstations, π.χ. ενα m1 που μπορει να αποθηκευει ολα αυτα που λες μονο μεσω midi η μεσω καρτας και ενα Yamaha Motif και να θελω τωρα να στειλω το sysex απο το M1 στο Μοtif, να στειλω πολλα τετοια sysex αμα αλλάζω τους ηχους και μετα μεσω του motif να το επαναφερω στο M1.

 

Εγω οπως σου ειπα χρησιμοποιώ χρονια το midi για αλλους λογους, αποθηκευω μεσω midi sysex και smf στο computer μου με καποιο software interface οτι θελω και φυσικα ελεγχω το DAW μου

 

Δεν ειμαι ο γκουρου του MIDI ουτε ειναι επαγγελμά μου.

 

Δεν ειδα μεχρι στιγμης καμμια απαντηση που να περιγράφει την διαδικασια που ζηταει ο φιλος μας η ειμαι τοσο χαζος που διαβασα αυτα που εγραψες και δεν την κατάλαβα.

 

Ειδα μια ωραια αναδρομη για το τι ειναι το midi, ποσο ομορφα και αρμονικα το χρησιμοποιούμε απο το 1985 και οτι ειναι ο θεμέλιος λιθος της επικοινωνιας των μουσικών οργάνων

Τι ωραία

 

Τωρα διαβασα 2 manual που εχω εδω μπροστα μου και  ειδα οτι αναφερει για το bulk dump αλλα δεν ειδα βημα βημα οδηγο για να μεταφερουμε τα patches απο korg σε yamaha οχι για να παιξουμε φυσικα απο yamaha τους ηχους στο korg , απλα να τους εχουμε στο yamaha για να τους φορτωσουμε στο korg μεσω midi

 

Αν ειναι τοσο απλό , εγω ζητώ συγνώμη και δεν εχω προβλημα να παραδεχτώ οτι δεν ειμαι ο midi master, χρησιμοποιώ αυτα που χρειάζομαι για το θέμα και κανω τη δουλεια μου

 

Τωρα αν δεν σου κανει κοπο κυριε Χναρακη κανε εναν οδηγο οσο απλο και γελοιο θεμα να ειναι με ενα παραδειγμα συγκεκριμενα γι αυτο που ζητήθηκε , δηλαδη απο ενα Μ1 να στειλουμε , να αποθηκευσουμε και να ανακαλέσουμε τους ηχους μεσω ενος motif, και αντιστροφα να στειλουμε τους ηχους και τις παραμετρους του motif στο m1 χωρις να παρεμβαλλεται τιποτα αλλο, μονο το midi in και το midi out των οργανων γιατι εδω στην παρεα μας υπαρχουν μελη διαφορων επιπεδων και καλο ειναι και μια απλη απορια  να τους την εξηγουμε βημα βημα οπως το κανουμε για δεκαετιες, ακομα και για θεματα που τα θεωρουμε γελοια

 

Παντως το παραδειγμα με το Α, Β , Γ, Δ μηχανημα δεν βοηθαει που εγραψες, ειναι αοριστο.

 

ΑΟΡΙΣΤΟ ! ΑΟΡΙΣΤΟ

 

και μου επιτεθηκες προσωπικα. Μακαρι να ησουν σαν εμενα, θα ησουν ευτυχισμένος.

 

 

 

 

 

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εάν τα αρχεία από το M1 γίνουν wav ή aiff θα μπορούν να είναι επεξεργάσιμα μόνο σαν samples- δεν είναι δύσκολο να γίνουν wav ή aiff ή mp3, mp4 ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε απλώς δεν θα έχουν κάποια άλλη χρηστικότητα για επεξεργασία κάπου αλλού- θα είναι ένα απλό sound data.

 

Eφόσον τα κρατήσουμε σαν .syx data είναι χρήσιμα μόνο σε άλλο M1, M3R (το rack του Μ1), T3EX και ίσως τα διαβάζει και το 01W ( δεν είμαι 100&%σίγουρος για το 01W το είχα παλιά δεν το έχω πλέον)  και για χρήση με υπολογιστή*

 

 

*Eφόσον πρόκειται για PCM data του Μ1 μπορεί να γίνει αποθήκευση & επεξεργασία με το  Korg Legacy Collection Digital Edition που εμπεριέχει το M1 σαν VST. Είναι ακριβώς η ίδια μηχανή και ο ήχος από το M1 έτσι αν θέλεις να μεταφέρεις διάφορους ήχους από δω και εκεί από διάφορα Μ1 ή από κάρτες & συλλογές μπορείς μέσω κάρτας ήχου με midi in/out (ή με usb>midi in-out αν δεν έχει η κάρτα ήχου) μέσω MIDI Dump να τα μεταφέρεις σαν αρχεία SySex (system exclusive) μέσω Nuendo, Cubase και άλλων προγραμμάτων στο M1 Legacy.

 

Πολύ διαδεδομένα software πέρα του Nuendo/Qbase επίσης είναι τα midiox και Bome Send SX, το Bome είναι πολύ εύκολο και ίσως καλύτερο από όλα.

 

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να φτιάξεις ένα database από διάφορους ήχους Μ1 και να τους έχεις αποθηκευμένους στον υπολογιστή σου και να τους δουλεύεις όλους με το VST του Legacy και απλά να έχεις το όργανο σαν midi κλαβιέ.

 

Οποιαδήποτε άλλα μοντέλα πέρα από αυτά που προανέφερα δεν θα αναγνωρίζουν το data από το Μ1 οπότε πάμε σε άλλο κεφάλαιο sampling οπότε δεν έχει νόημα να ανακατεύουμε άλλα όργανα, sequencer, pads & ροδέλες& κορδέλες  8)

 

Σαν wav μάλλον θα του είναι άχρηστοι εκτός κι αν εχει υπομονή να τους φτιάξει λίγο-λίγο κάνα kontakt instrument αλλά δεν αξίζει τον κόπο.Αν πάλι τους κάνει στο legacy δε τους δέχεται επιστροφή στο M1.Εκτός αυτού δε θέλει να κάνει χρήση Midiox ,μιλάγαμε για αποθήκευση σε άλλο synth οπότε ισχύει ότι είπε ο φίλος Μανωλης που το ανάλυσε απόλυτα πιστευώ , σε ποιές περιπτώσεις γίνεται.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πως γινεται στο συγκεκριμένο ερώτημα μεταξυ των δυο συγκεκριμενων synth δεν ανέλυσε και ακομα ψαχνω να το βρώ.

Βημα βήμα.

 

Και αυτο που δεν καταλαβα επίσης ειναι εφόσων ηξερε την απάντηση τοσο ομορφα γιατι δεν απαντησε αμέσως απο κατω στο παιδι

1. Ναι , γινεται

2. Ετσι ακριβως γινεται βημα βημα, οπως κανουμε συνήθως

 

Απλα δευκρινησε την διατυπωση της ερώτησης στην πρωτη απαντηση του neeq.

 

Γιατι αραγε δεν απαντησε ο Κυριος Χναράκης? Περιμενε να δει ποσοι αλλοι ξέρουν το θέμα για να τους αξιολογήσει?

 

Γιατι ειρωνευτηκε τον cos_dr?

 

Γιατί του έκανε τετοιον Λογοπρονξ για το midi και τη σημασία του τα τελευταία 25 χρόνια?

 

Γιατι πηρε μεμονομένα σημεια του post του cos_dr και απαντούσε με γενικές διαπιστώσεις για  το ζητούμενο και δεν επικεντρώθηκε ΣΤΟ ζητούμενο γραφοντας βημα βημα τα σταδια οπως γινεται συνηθως σε σοβαρες απαντήσεις? Τοσο πολύ απαξιά να απαντήσει για ενα τοοοοοοσσο ευτελες θέμα γι αυτον και για ολους τους μουσικούς που παιζουν το midi στα δακτυλα 25 χρονια ?(ελεος)

 

να, π.χ. εγω ενω χρησιμοποιώ το midi αυτο δεν ηξερα να το κάνω, θες δεν εχω καταλάβει γενικώς την φιλοσοφία, την θεωρία και πλήρως την εφαρμογή του midi , θες αυτο να με κανει ασχετο με το αντικείμενο της μουσικης και της τεχνολογίας και αξιο χλευασμου............ θες............

 

κανω τοσα άλλα με το midi. Δεν εχω πειστει ακόμα. δεν εχω καταλαβει καλυτερα πως γινεται διαβαζοντας το Α,Β,Γ Φ, , και ενας αλλος να εβλεπε το post ακομα και εγω να ειμαι τελειως λαθος και να ξερει να το κανει αυτο και η κουτση μαρια που ασχολειται με τα πληκτρα, παλι δεν θα πειθόταν.

\

 

Αυτά και άλλα πολλά περιμένουμε να μας απαντήσει ο κυρίος Χναράκης.

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα θυμάμαι καλά, γίνεται με τη λειτουργία MIDI dump. Βάζεις κανονικά το sequencer να γράφει, λογικά στο Master channel, και ακολουθώντας το Manual βάζεις το όργανο να στείλει μέσω MIDI dump τις ρυθμίσεις του. Θα πρέπει να έχεις αφήσει κενό στην αρχή του track για να προλάβουν να γραφτούν οι ήχοι. Όταν θα παιχθεί το track από το sequencer, το όργανο θα λάβει τις ρυθμίσεις και θα τις εφαρμόσει.

 

 

Για να δουλέψει θα πρέπει να μπορεί το sequencer να καταγράφει sysex, και βέβαια να μην έχει ενεργοποιηθεί κάποιο syxex φίλτρο.

 

Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά ας είναι καλά το software που με έκανε να τα ξεχάσω αυτά  ;D πατάς εκεί ένα save και αντε γειά ;D άραγε τα θυμάμαι καλά  ??? Θα μπει ο γκουρού αύριο και θα μας πει.  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπερδεμένη η απαντησή σου φίλε μου καλέ μου φίλε.

Απο την μία νοιωθω σαν να με κατηγορείς ως άσχετο για το τι ειναι το midi, ποια η χρησιμοτητά του απο το 1985, αλλα δεν θα αποδειξω φυσικα οτι δεν ειμαι ελεφαντας, μιας και εγω χρησιμοποιώ το midi πρωτοκολο κατα κόρον τα τελευταια 25 χρονια,.

 

Αλλα αυτο το παραβλέπω γιατι δεν εχει τοση σημασια.

Σημασία εχει αν αυτό που απαντάς έχει καμμια σχέση με την ερώτηση του φιλου μας,

Προφανως ισως καταλαβες οτι προσπάθησα να ειρωνευτώ με την αρχικη μου τοποθέτηση, οντως μου φανηκε ενδιαφέρον το θέμα.

 

Το να κανω back up μια midi ακολουθία, η τα patches με την μορφη sysex οπως είπα μεσα στο κομπιουτερ μου η σε μια συσκευη οπως αυτες που δεχονται και αποθηκευουν midi bulk δεδομενα το καταλαβαινω ρε φιλε

 

εδω ζηταμε να εχουμε δυο workstations, π.χ. ενα m1 που μπορει να αποθηκευει ολα αυτα που λες μονο μεσω midi η μεσω καρτας και ενα Yamaha Motif και να θελω τωρα να στειλω το sysex απο το M1 στο Μοtif, να στειλω πολλα τετοια sysex αμα αλλάζω τους ηχους και μετα μεσω του motif να το επαναφερω στο M1.

 

Εγω οπως σου ειπα χρησιμοποιώ χρονια το midi για αλλους λογους, αποθηκευω μεσω midi sysex και smf στο computer μου με καποιο software interface οτι θελω και φυσικα ελεγχω το DAW μου

 

Δεν ειμαι ο γκουρου του MIDI ουτε ειναι επαγγελμά μου.

 

Δεν ειδα μεχρι στιγμης καμμια απαντηση που να περιγράφει την διαδικασια που ζηταει ο φιλος μας η ειμαι τοσο χαζος που διαβασα αυτα που εγραψες και δεν την κατάλαβα.

 

Ειδα μια ωραια αναδρομη για το τι ειναι το midi, ποσο ομορφα και αρμονικα το χρησιμοποιούμε απο το 1985 και οτι ειναι ο θεμέλιος λιθος της επικοινωνιας των μουσικών οργάνων

Τι ωραία

 

Τωρα διαβασα 2 manual που εχω εδω μπροστα μου και  ειδα οτι αναφερει για το bulk dump αλλα δεν ειδα βημα βημα οδηγο για να μεταφερουμε τα patches απο korg σε yamaha οχι για να παιξουμε φυσικα απο yamaha τους ηχους στο korg , απλα να τους εχουμε στο yamaha για να τους φορτωσουμε στο korg μεσω midi

 

Αν ειναι τοσο απλό , εγω ζητώ συγνώμη και δεν εχω προβλημα να παραδεχτώ οτι δεν ειμαι ο midi master, χρησιμοποιώ αυτα που χρειάζομαι για το θέμα και κανω τη δουλεια μου

 

Τωρα αν δεν σου κανει κοπο κυριε Χναρακη κανε εναν οδηγο οσο απλο και γελοιο θεμα να ειναι με ενα παραδειγμα συγκεκριμενα γι αυτο που ζητήθηκε , δηλαδη απο ενα Μ1 να στειλουμε , να αποθηκευσουμε και να ανακαλέσουμε τους ηχους μεσω ενος motif, και αντιστροφα να στειλουμε τους ηχους και τις παραμετρους του motif στο m1 χωρις να παρεμβαλλεται τιποτα αλλο, μονο το midi in και το midi out των οργανων γιατι εδω στην παρεα μας υπαρχουν μελη διαφορων επιπεδων και καλο ειναι και μια απλη απορια  να τους την εξηγουμε βημα βημα οπως το κανουμε για δεκαετιες, ακομα και για θεματα που τα θεωρουμε γελοια

 

Παντως το παραδειγμα με το Α, Β , Γ, Δ μηχανημα δεν βοηθαει που εγραψες, ειναι αοριστο.

 

ΑΟΡΙΣΤΟ ! ΑΟΡΙΣΤΟ

 

και μου επιτεθηκες προσωπικα. Μακαρι να ησουν σαν εμενα, θα ησουν ευτυχισμένος.

 

cos_dr, τί γράφεις ακριβώς; Ποιός σου επιτέθηκε προσωπικά; Γιατί αυτό το ύφος;

 

Ολα γίνονται, εγώ μια φορά είχα αποθηκεύσει στο floppy drive του SY99 μου, μια ρέγγα που μου είχε μείνει απ΄την προηγούμενη μέρα που είχαμε φασόλια και την διατήρησε μια χαρά.Βέβαια μετά απο μιά βδομάδα μύριζε λίγο αλλά την φόρτωνε κανονικά , απλά πρέπει να επιλεγεις save patch όχι save bank εκτός κι΄αν είναι πολλές, αλλά πολλές δε χωράει αν και επαιρνε δισκέτες 1,44mb οι ρέγγες είναι 1,22mb παίρνει μόνο μια, αν είναι αντζούγιες που είναι 0.35 παίρνει αρκετές.  ;D

 

::)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω οτι τα συμφραζόμενά μου στα προηγούμενα ποστ είναι σαφή φίλε earendil.

 

Βεβαια είναι γνωστό οτι ποτε δεν μου άρεσε να επιβαρύνω το forum που τοσο αγαπώ, άσχετα αν έχω δικιο.

 

Το υφος μου πραγματι δεν ειναι το πρέπον σε καποια  σημεία, αυτό ειναι λάθος μου, πρωτη φορά νευρίασα έτσι.

 

    Οποτε τα γραφομενά μου ειναι στη διαθεση σου ή  οποιουδήποτε mod η admin.

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

boxing.gif

 

χαχα Waterfall-K  ;D

 

..και γώ είπα να τους κάνω λίγη πλάκα με τις ρέγγες αλλά δε γέλασαν και παρεξηγήθηκαν κι΄όλας μεταξύ τους.Πιστεύω πως το θέμα καλύφθηκε με τις απαντήσεις

που δώθηκαν,γι΄αυτό και έκανα και χιούμορ.

Κάντε μουσική και διατηρείστε την ψυχραιμία σας,

κανείς δε κατηγόρησε κανέναν,

κανείς δεν ειρωνεύτηκε κανέναν,

μια παρέα είμαστε εδώ μέσα,

άμα τη διαλύσουμε κι΄αυτήν εγώ θα πάω να γραφτώ

στο φόρουμ για την Αλεξανδράτου να μαθαίνω

τι μορφή patches παίρνει

και με ποιό τρόπο.. (τι φορμάτ τρέχει δηλαδή κλπ)  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Manolis Xnarakis.

 

Δεν εχω χρονο. Δυστυχώς απογοητεύτηκα.

Δεν ξέρεις τι σήμαινες για εμένα.

Εγώ φλερτάρω την μουσική σαν ερασιτέχνης απο μικρό παιδι και απλά ετυχε να παιξω και λιγο έξω και να κάνω μερικα μου ονειρα έστω για λιγο πραγματικότητα.

Εσυ ήσουν αυτό που θα ήθελα να ήμουν και δεν εγινα γιατι μου τα εφερε αλλιως η ζωή.

Ολους τους επαγγελματίες του χώρου σας τους σέβομαι και τους αγαπώ γιατι ήθελα να ειμαι σαν αυτούς ισως.

Ειστε τόσο τυχεροι που δουλευετε σε αυτό τον τομέα ως επαγγελματίες, ως μουσικοί, ως τεχνικοί , ως πωλητές, ως εμποροι or whatever, γιατι αυτός ο τομέας εχει ψυχή, ειναι μαγικός, ναι τόσο τυχεροι είστε, ευλογημένοι.

Ησουν γιγάντιος στα μάτια μου, αν μου λέγαν τι επαγγελμα θα ηθελες να κάνεις τωρα αν το επέλεγες, θα έλεγα οτι θα ηθελα να ειμαι σαν τον Μανωλη Χναράκη.

Με πατησες ομως σαν σκουλήκι με τα quotes σου.

Σε μισώ.

Και συγνωμη για την καταχρηση του topic.

 

Αν θες να σε ξανααγαπήσω, θελω να περιγραψεις την διαδικασια με συγκεκριμενο παραδειγμα και βημα βημα μεταξυ m1 και roland fantom π.χ. στα sequencer, ετσι οποιοσδήποτε ειτε αρχαριος ειτε υψηλου επιπεδου στο θεμα του midi transfer να το καταλαβαινει.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου