Προς το περιεχόμενο

Kemper Profiling Amp question


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους. Εχω μερικες αποριες για το παραπανω μηχανημα.. Θα κεξινησω καποια live με καποιες μπαντες στο μελλον και χρειαζομαι εξοπλισμο που να μεταφερεται ευκολα και να παρεχει ευελιξια και ποικιλια οσον αφορα τον ηχο. Τα ρακ μου που κατα καιρους εχετε δει στα βιντεο μου η σε φωτο ειναι αρκετα βαρια για μεταφορα. Το ρακ συγκεκριμενα (τελικος 2:50 boogie,preamp,effects, power conditioner) ζυγιζει περιπου περι τα 25 κιλα.. ασηκωτο! Σκεφτομουν λοιπον να πουλησω ισως μερος των ρακ.. και να "χτυπησω" καμια κεφαλη λαμπα μιας κι εχω την καμπινουλα boogie 1x12 (που μεταφερεται ευκολα) ή να κινηθω προς αγορα του Kemper.

 

1η παρατηρηση: ποσο θα μπορεσει να με καλυψει μια κεφαλη οσο καλη κι αν ειναι, με το σκεπτικο οτι δεν μπορει να παρεχει ποικιλια στον ηχο? Κι εννοω με αυτο οτι μια κεφαλη εχει πχ 2 καναλια, ενα drive ενα clean με καθε καναλι να εχει το δικο του eq. Σωστα? Εγω ομως στο drive channel (οπως επισης και στο clean) δεν θελω μονο εναν ηχο.. θελω πχ 8 ηχους.. 3-4 διαφορετικους σολο ηχους, 2-3 διαφορετικους rythm ηχους, δλδ με αλλο eq σεταρισμα σε καθε ηχο. Αυτο ομως δε μπορει μια κεφαλη να το "αποθηκευσει" οπως κανει πχ το rack preamp μου SansAmp Psa 1.1 που μπορω να "παιξω" με τα eq, να φτιαξω 18 πχ διαφορετικους ηχους drive και να τα αποθηκευσω ολα ωστε να τα εχω ready to play με τη χρηση του midi controller μου. Υποθετω δε μπορει να γινει κατι τετοιο με κεφαλη.

 

2η παρατηρηση: εαν ισχυουν τα παραπανω οπως τα ειπα, τοτε αναγκαστικα πρεπει να παω σε κατι ψηφιακο που να μπορει να παρεχει αυτη την ποικιλια που αναφερω στους ηχους. Εστω οτι παω για το kemper που μου λυνει το θεμα κουβαληματος μιας κι απ τα 25kg του ρακ μου, πεφτω στα 5kg του kemper, θελω να μου εξηγησετε λιγο ποια η διαφορα αυτου http://www.thomann.de/gr/kemper_profiling_amplifier_bk.htm  με αυτου  http://www.thomann.de/gr/kemper_profiling_amplifier_powerhead.htm  . Ειδα οτι το ακριβοτερο εμπεριεχει καποιον τελικο. Ομως παικτικα και συνδεσμολογιακα (σωστα το πα? :P) τι διαφορα εχουν? Πχ ο kemper χωρις τελικο να υποθεσω δε μπορει να συνδεθει σε καμπινα και να παιξει.. αρα χρειαζεσαι εξτρα τελικο για να ακουστει? Ενω το αλλο με τον τελικο μπαινει σε καμπινα και παιζει απευθειας?

 

Κι γενικα οσοι γνωριζετε για το συγκεκριμενο unit πειτε μου τη γνωμη σας και τι λεει σαν μηχανημα.. αξιζει τα λεφτα του? (που ειναι αρκετα νομιζω). Ειναι ψηφιακουρα?

My Youtube channel --> Stel Andre - YouTube

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στείλε ένα pm στον Marillion...που πούλησε το AXE FX και πήρε το kemper...είναι από τους πιό κατάλληλους να σου λύσει όλες τις απορίες.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όρεξη να 'χεις να διαβάζεις

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=182981.0

 

Πο... ωραιος ρε φιλε.. πολυ διαβασμα εκει μεσα! Ηδη εριξα μια ματια και απεσπασα εξαιρετικα σχολια! Ανυπομονω να το δοκιμασω συντομα... Οχι παλι GAS..... :o Η κακομοιρη τσεπη κλαιει.. :'(  ;D ;D ;D

My Youtube channel --> Stel Andre - YouTube

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολο το rig exchange στο support της kemper εχει φοβερα profiles!! Βεβαια τα εμπορικα που εχουν φτειαχτει πολυ προσεκτικα σε επαγγελματικα στουντιο ειναι τις περισσοτερες φορες καποια κλικ πιο πανω στην ποιοτητα και την αισθηση!!

χαρακτηριστικα :

http://www.theampfactory.com/

http://www.soundside.de/shop/Profiles.htm

Το βασικο σε αυτο το κιθαροκουτι ειναι το profile που θα φορτωσεις!!!

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν το ειχα ειχα κατεβασει οτι υπηρχε σχεδον 5000 profiles...απο αυτα τελικα μετα απο ενα μηνα υπεραπασχολησης κατεληξα σε 400 με τα οποια επαιζα...το μηχανημα ειναι απιστευτο...αλλα παλι νικησε το real thing οπως και με το axe fx και το πουλησα....αλλα ειναι πραγματικα εκπληκτικο δεν υπαρχει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Oταν πειραζεις το EQ φυσικα και δεν ακολουθει την καμπυλη του ενισχυτη, οχι ομως πως χαλαει ο ηχος απλα ειναι διαφορετικος και 100% usuful. Tα εμπορικα profile εχουν πολλες ενδιαμεσες ρυθμισεις του ενισχυτη που καλυπτουν ολο το φασμα.

  Τreloagori ( που εισαι ρε Παναγιωτη?) η λογικη του Axe και του Kemper ειναι κυριως η FRFR αναπαραγωγη του ηχογραφημενου ηχου κατι που προσωπικα δεν μπορεσα να συνηθισω με τιποτα. Γιαυτο οι καμπινες ειναι μονιμα off (εκτος απο τις ηχογραφησεις φυσικα) και για να εχω amp in the room ηχο χρησιμοποιω εναν τελικο (οχι λαμπατο) και μια κιθαροκαμπινα με πολυ καλα αποτελεσματα!!! Το ποσο κοντα ειναι τωρα στο real thing και τι ειναι τελικα το real thing σηκωνει πολυ κουβεντα!! Εγω ειλικρινα ενα profile που εκανα στον koch studiotone με ενα ταπεινο μικροφωνο μου εδωσε αριστα αποτελεσματα στην Α/Β συγκριση.Η διαφορα απο το ενα profile στο αλλο μπορει να ειναι τεραστια!!! Και φυσικα οπως προειπα τα εμπορικα profile ειναι αρκετα κλικ πιο πανω απο τα υπολοιπα.

  Δυσκολα θα γυριζα πισω...παρολο που εχω αρκετους λαμπατους και τα μαστορεματα καλα κρατουν δεν συγκρινω τις ευκολιες της ψηφιακης επαναστασης!!!!! Η εξελιξη ειναι ραγδαια...ακομα και το μικρο zoom G3 κανει θαυματα!!!!

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου