Προς το περιεχόμενο

Yamaha Pacifica 611


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέερα αγαπητοί συμφορουμήτες. Εδώ και καιρό είμαι σε αναζήτηση ηλεκτρικής κιθάρας.

Μου έχει καρφωθεί η Yamaha Pacifica 611 την οποία έχω ακουσει - πάιξει και με έχει ενθουσιάσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι το κόστος ευκαιρίας, δηλαδή οι άλλες εναλλακτικές που έχει κάποιος σε αυτά τα χρήματα και ιδίως σε μεταχειρισμενα.

Θα ήθελα λοιπόν γνώμες σχετικά με το οργανάκι αυτό από όσους το κατέχουν ή έχουν την όποια εμπειρία.

 

 

Παραθέτω Specs :

Construction Bolt-on

Scale Length 25 1/2" (648mm)

Fingerboard        Rosewood

Radius               13 3/4" (350mm)

Frets                22

Body                Alder

Neck                Maple

Tuners        Grover Locking Tuner

Bridge        Wilkinson VS50-6

Pickups        Seymour Duncan Vintage Soapbar SP90-1n, Custom 5 TB-14

Pickup Switch 3 position lever

Controls        Master Volume, Master Tone (Push-Pull Coil Split)

 

 

Και ένα video :http://www.youtube.com/watch?v=RIaAtO6OABE

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιοτικες κιθαρες που δεν ειναι πολυ διαδεδομενες γιατι δεν ειναι Fender ή Gibson. Αν σου αρεσει προχωρα αφοβα. Αλλες εναλλακτικες ειναι Squier ή Μεξικανικη Fender για μονους ή PRS SE για διπλους/P90's.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την κιθάρα εδώ και μερικούς μήνες.

 

Κατασκευαστικά είναι εξαιρετική, φινίρισμα, τάστα, βερνίκι λεπτομέριες όλα πολύ καλά.

Ακουστικά έχει καλό, γεμάτο ήχο. Βγάζοντάς την από την συσκευασία δεν χρειάστηκε κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση. Τα κλειδιά πολύ καλά, ακούνε αμέσως, βοηθάει και το tusq. Τα ποτενσιόμετρα έχουν διαφορετική αίσθηση το καθένα, το volume πιο σκληρό, το tone πιο μαλακό και με κάποια μπόσικα. Το tone είναι και διακόπτης push pull για τον humbacker, θα τον προτιμούσα λίγο πιο μαλακό ή ακόμα καλύτερα push push. Η γέφυρα στις μπάσες χορδές έχει οξειδωθεί λίγο, έχασε την λάμψη της, ελπίζω να σταματήσει εκεί. Το καπάκι του truss rod βγαίνει δύσκολα θέλει λίγη προσοχή.

 

Από ηλεκτρικό ήχο τώρα, δεν ενθουσιάστηκα, δεν βρήκα αυτό που φανταζόμουν. Οι δύο μαγνήτες είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην πολυ καλύπτεσαι με τις ίδιες ρυθμίσεις στον ενισχυτή και για τους δύο, ένα πεταλάκι eq σίγουρα θα βοηθούσε.

Ο Ρ90 είναι πολύ γεμάτος, με αρκετά μπάσα και μεσαία αλλά θα ήθελα λίγο περισσότερο τσίμπημα σκάσιμο twang πως το λένε. Το ξέρω δεν είναι single coil αλλά ...

Ο Custom 5 με απογοήτευσε, είναι λίγο αναιμικός και χωρίς χαρακτήρα. Ο Ρ90 έχει πολύ περισσότερο όγκο. Ήθελα πιο πλούσιο ήχο. Σπλιταρισμένος είναι συμπαθητικός.

Στην μεσαία θέση το προτιμώ με σπλιταρισμένο τον Custom5.

 

Συμπερασματικά ενώ είναι μια πολύ αξιόλογη κατασκευαστικά κιθάρα και με πολύ καλά εξαρτήματα, σε ήλ. ήχο νομίζω χαντακώνεται από τον Custom5.

 

Πρόσφατα είδα ότι κυκλοφόρησε η pacifica 502 που φοράει δύο sd p90 stack που σπλιτάρουν, και έχω μπει σε σκέψεις .... ::) ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

 

Οι μαγνήτες έχουν όντως μια διαφορετική χροιά βεβαια δεν παρατήρησα τόσο μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους, αλλά δεν έχω παίξει και τόσο πολύ ώστε να έχω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Από άποψη υλικών και στησίματος δείχνει όντως πολύ ποιοτική.

Με τρεμολο εν τω μεταξύ δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα?

 

Και σκέφτομαι τώρα εγώ και λέω μήπως τελικά είναι καλύτερα να κινηθω σε μια classic vibe που είναι πανω κάτω στα ίδια χρήματα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αθηνα που μπορουμε να την ακουσουμε;

 

(Συμπτωματικα στο επισης φρεσκο thread "Weehbo Marshall type drives" το 2ο βιντεακι παιζει μια pacifica 611 κ σκοτωνει! Οπως σκοτωνει κ στο εξαιρετικο βιντεακι που ανεβασες βεβαια)

 

edit την εχει ο Νακας φυσικα αλλα μονο hardtail.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάγκες εγώ την είδα πρώτη φορά την κιθαρίτσα στα videos του Harry Maes (ο τύπος είναι εξαιρετικός, παρεπιπτόντως) και έχω ενθουσιαστεί. Τόσο πολύ που ίσως και να την προτιμώ από μια αμερικάνα Gibson SG (που τώρα πια αγοράζεις και με 500-κάτι ευρώ).

 

Η κρίσιμη ερώτηση τώρα που αξίζει όλα τα λεφτά: το μανίκι της τί πάχος έχει...; Λίγο λεπτό, πολύ λεπτό, μεσαίο ή πιο παχύ...; Για reference, το '50s στην Gibson Studio είναι μάλλον το ιδανικό για τα δάχτυλά μου. Και εδώ που μένω δεν παίζει (μάλλον) δοκιμή... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κρίσιμη ερώτηση τώρα που αξίζει όλα τα λεφτά: το μανίκι της τί πάχος έχει...; Λίγο λεπτό, πολύ λεπτό, μεσαίο ή πιο παχύ...;

Νομίζω ότι το μπράτσο δεν διαφέρει και πολύ από μια strat. πιο πάνω έχω γράψει και τα specs. τωρα σε σχέση με την gibson δεν ξέρω.

 

edit την εχει ο Νακας φυσικα αλλα μονο hardtail.

 

Την φέρνει και με τρέμολο απ'όσο ξέρω,

 

Οπως σκοτωνει κ στο εξαιρετικο βιντεακι που ανεβασες βεβαια

 

Όντως στο βιντεάκι που παίζει ο Σουόρεν Αντερσεν (του οποίου είμαι πολύ φαν) έχει πάρα πολύ ωραίο ήχο του λάχιστον για τα δικά μου αυτιά.

 

Εν τω μεταξύ είδα και αυτό το χρωματάκι692-5-2013-03-06726548.JPG

και μου μπήκε ακόμα περισσότερο στο μάτι....το αρνητικό είναι ότι βγαίνει μονο hardtail σε αυτή την απόχρωση :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου