Προς το περιεχόμενο

studio monitor sos


tttrifonnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα..!!χρησιμοποιώ τα Behringer Truth B2031A και εχω το εξής προβλημα και απορια ,

οταν για παραδειγμα ακούσω το οποιοδηποτε κομματι στα ακουστικα (senheiser hd25 ii) ειτε στα ηχεια ο ηχος παραμενει ιδιος με την ιδια ποιοτητα..στην περιπτωση που κανω μιξη στα δικα μου κομματια ενω τα ακουω καλα στα monitors τα ακουω με αλλη ποιοτητα στα ακουστικα η σε καποιο αλλο ηχοσυστημα.. ???σε αυτην την περιπτωση ειναι κακης ποιοτητας τα μονιτορ?ισως ο χωρος?πειτε μου την αποψη σας και την γνωμη σας σχετικα με το θεμα και τι θα μπορουσα να κανω με το να ειμαι οσο το δυνατον πιο σιγουρος γινεται για της δουλειες μου..!!ευχαριστω εκ των προτερων!!

(απο καρτα ηχου χρησιμοποιω την tascam us-122l σε περιπτωση που ισως παιζει ρολο καπου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην αγχωνεσαι......Ειναι λογικο να συμβαινει αυτο....

Οι παραγωγες που ακους απο τα μονιτορ και τα ακουστικα και σου φαινονται ιδιες ειναι επειδη τα κομματια εχουν περασει απο mixing και mastering κατι το οποιο ειναι και φυσιολογικο γιατι γι'αυτο το λογο ακριβως γινονται.....  ;)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτο το θεμα παιζουνε πολλα ρολο.

 

Σε αυτο που λεει ο φιλος messalion σιγουρα ισχυει ομως δεν ειναι η απολυτη δικαιολογια, και τι θελω να πω με αυτο. δηλαδη πχ μην περιμενεις αν η μιξη σου δεν ειναι καλη εξαρχης να φτιαξει με το μαστερ. αυτο δεν θα γινει ποτε. Τα κομματια σου πρεπει να βγαινουν το καλυτερο δυνατο απο την μιξη σου. να ακουγονται καλα οπως και να εχει, σιγουρα θα ακουγονται χαμηλοτερα μιας και θα αφησεις χωρο για το μαστερ.

 

Τωρα για την μιξη αν θες την γνωμη μου εκει πρεπει να επικεντρωθεις κυριως (μιας και το μαστερ ειναι για τους πιο ειδικους αυτο τουλαχιστον κανω εγω, κανω την καλυτερη μιξη απο μερια μου και αφηνω το μαστερ σε αυτους που ξερουν) To mixdown δεν ειναι απλο πραγμα. πρεπει να φας αρκετες ωρες δουλειας. καθε καναλι ξεχωριστα θελει την δικη του επεξεργασια (eq, comp, panning, levels κλπ). Επισης σημαντικο ειναι να κανεις και ενα check πως ακουγεται το κομματι σου mono.

 

Ο αλλος παραγοντας σιγουρα ειναι τα μονιτορς. Μην περιμενεις και την τελεια λεπτομερια με τα ηχεια που εχεις. σιγουρα ομως μπορεις να τα μαθεις καλυτερα και να μπαλατζαρεις αυτο το μειονέκτημα καπως και να κερδισεις εδαφος. καποια ηχεια για παραδειγμα μπουσταρουν πιο πολυ το μπασο (το δινουν πιο ψευτικο αποτι ειναι πχ), εσυ αν ξερεις τα ηχεια σου καλα και τσεκαρεις τα κομματια σου και σε αλλα ηχοσυστηματα του σπιτιου η στο αμαξι πχ θα ξερεις τι να κανεις. ελπιζω να γινομαι κατανοητος. Ενας spectrum analyser ειναι αρκετα χρησιμος αλλα μην το παιρνεις και σαν κανονα. Σιγουρα ενα ζευγαρι καλυτερων μονιτορς θα σε βοηθουσε απιστευτα.

 

Τωρα ερχομαστε στην ακουστικη του δωματιου σου. Παιζει απιστευτα συμαντικο ρολο. Αν θες την γνωμη μου ειναι ενας συνδιασμος 60-40 ηχεια-ακουστικη. Θα στεκομουνα εδω αν ειχες καλυτερα ηχεια να σου πω την αληθεια αλλα βασικος λογος μαλλον ειναι 1ον οι μιξεις σου 2ον τα ηχεια σου και τελευταιο η ακουστικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον,

να σου πω τις δικές μου εμπειρίες:

 

Οταν μιλάμε για μιξη ήχου, πίστεψε με, δεν έχει καμια διαφορά με την μίξη συστατικών στο φαγητο! (οκ, μην πεσετε πανω μου, ακουστε που θα καταλήξω  ???)

 

Όπως ο καλός σεφ, ξέρει πως διαφορα υλικά από μονα τους δεν εχουν να πουν και πολλά, ενω συνδυάζοντάς τα φτιάχνει μαγευτικά πίατα, έτσι ακριβως λειτουργει και η μίξη στον ήχο.

 

ή αντιστοιχα και στην ζωγραφική:

Χρώματα και μπογιες μόνες τους στον καμβά, δεν εχουν να πουν και πολλά, όταν ομως αναμιγνύονται μεταξύ τους, το αποτελέσμα μπορει να είναι μαγευτικό

...έτσι και με οποιαδήποτε τέχνη.

 

Στην περίπτωσή μας, θέλουμε μια μίξη, δεμένη, μεστή, να μην έχουν αφύσικα έντονο χαρακτήρα και να ξεχωρίζουν ενοχλητικά τα όργανα ή οι συχνότητες τους μεσα στα τραγούδια (εκτός αν αυτος είναι ο σκοπός μας, εσκεμμενα). Θέλουμε να ακουγεται ευχάριστα και κατανοητά.

(μεταφράστε την παραπάνω περιγραφή στον κόσμο των σεφ και θα καταλαβετε :o)

 

Επίσης θέλουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα συστηματα ήχου, να ακούγεται το ίδιο (να μεταφράζεται, όπως λέγεται, το ίδιο)

 

Δυστυχώς, όπως γράφει σε βιβλίο του ο Παπαχρήστου: "όλα ειναι εναντίων μας"

 

Αυτό όμως δεν μας πτοεί (όπως δεν πτοησε ποτε κανενα που ήξερε πραγματικά τι θέλει, να συνεχίσει...)

 

 

Μετά, από τα παραπανω, απλά μπορω να σε συμβουλέψω τα εξής:

 

1. Μην απογοητεύσαι όταν συγκρίνεις ηχογραφήσεις σου με των εμπορικών cd

2. Βασικά, μην κάνεις σύγκριση, παρά μόνο για να επισημάνεις χαρακτηριστικά τους και να προσπαθήσεις να φέρεις στις δικές σου.

3. Διάβαζε όσο περισσότερο μπορεις βιβλία που προτείνουν άλλοι συμφορουμήτες εδω:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=152993.0

4. Πειραματίσου!!! Μόνο έτσι θα δεις τι σου ακουγεται σωστο και τι οχι.

5. Ακου την μίξη σου σε πολλά συστηματα, στο αυτοκίνητο (απο τους πιο αληθινούς χώρους κατα τη γνώμη μου), σε μικρά, σε μεγάλα στερεο, σε ακουστικά, στο στερεο φιλων σου κτλ

6. Διορθωσε τον χωρο σου. Απλά, θέλεις όταν ακούς την κασα, να ακουγεται όπως πρεπει.

(τι έγραψα παραπάνω; Αν ζωγραφιζες σε καμβά με χρώματα, δεν θα ήθελες το μπλε που θα έβαζες, μπλέ να φαινοταν εκει και όχι μώβ λόγω κακή ποιότητας καμβα;)

7. Καλός ηχολήπτης είναι αυτος που ηχογραφει σωστα τον ήχο, και δεν χρειάζεται να τον διορθώσει πολύ (η λογική "we will fix it in the mix" ειναι απαγορευτική)

 

Οπότε, δεν φταινε πάντα τα μηχανήματα μας, όσο φθηνα και να είναι...Απλά φαντάσου στο χώρο σου να ερχοταν μια μέρα ο Bob Rock, ή ο Katz και να εκαναν παραγωγή.

 

Πιστεύεις οτι (παρολο που ισως να δυσκολευονταν) δεν θα κανανε μια αρκετα αξιολογη παραγωγή με αυτα τα ίσως λίγα που μπορει να έχεις;

 

Από την άλλη, πήγαινε κι εσυ, αλλα και εγω φυσικά, στο Finnvox ή το Abbey Road στουντιο και ας κάτσουμε εκει να μιξάρουμε. Πιστευεις οτι θα καναμε κατι καλύτερο;;  :-[

 

Αυτα, τα...λίγα.

 

Keep on, μικρα βήματα, όρεξη, και πίστεψέ με, όταν κολλησεις το μικρόβιο αυτο, η "ασθενεια" θα σε ακολουθεί παντού  ;)

 

 

"Your ears rulez"!

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου