Προς το περιεχόμενο

Phaser και Tremolo (TC Nova Modulator vs ξεχωριστά πετάλια)


Vasmar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Ανοίγω το θέμα για να ξεμπλοκάρω λίγο το μυαλό μου από το δίλημμα στο οποίο είμαι.Το θέμα έχει ως εξής. Θέλω 2 εφέ ,να συμπληρώσουν το rig μου,για πολύ συγκεκριμένη χρήση. Συγκεκριμένα θέλω 1 phaser και 1 tremolo. Θα χρησιμοποιηθούν ως "instant access" πετάλια για να χρωματίσω τα funk ρυθμικά μου σε ορισμένα σημεία των κομματιών. Σκεφτείτε χοντρικά τη χρήση που κάνει ο Oz noy στα πετάλια του.

Το phaser θα έχει μια wah-like εφαρμογή σε funky ρυθμικά( ναι,αυτό που φαντάζεστε. πχ

)

 

Το tremolo από την άλλη θα έχει μια πιο "extreme" εφαρμογή,chopper effect. Με πολύ μεγάλο speed και depth. Δείτε πώς  χρησιμοποιεί το tremulator για παράδειγμα ο oz noy

 

Οι απαιτήσεις μου γι'αυτά τα πετάλια είναι πολύ ..basic και απλά θέλω να δουλεύουν σωστά. Χωρίς tone sucking ,χωρίς volume drop/boost . Δεν με ενδιαφέρουν boutique λύσεις και θέλω να "γλιτώσω" από αυτή τη διαδικασία χωρίς να ...ξεφραγκιαστώ  :D

 

Το ερώτημα/δίλημμα μου λοιπόν έχει ως εξής :

Παίρνω το tc nova modulator που έχω ακούσει τα καλύτερα και μου αρέσουν τα modulation της (πολύ αξιόπιστης) tc γενικά ,στην πολύ καλή τιμή των 130 ευρώ και ξεμπερδεύω κι από trem κι από phaser. Έχοντας όμως ως "μειονέκτημα" τη 12 V τροφοδοσία και το χειρισμό/programming/saving etc etc (και το ότι θα είναι το πρώτο digital effect στα...4 πεταλια που χρησιμοποιώ! εντάξει δεν είναι μειονέκτημα αυτό,ειναι προκατάληψη)

 

ή

 

Παίρνω δύο ξεχωριστά (οικονομικά)πετάλια. Trem και phaser με ανώτατο όριο 130 ευρώ που θα έδινα για το tc άντε 150. Αν ναί ,τότε ποια προτείνετε ?  Δεν έχω κανένα "κόλλημμα" με εταιρείες αρκεί να πληρούνται τα παραπάνω!!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασίλη για phaser δεν ξέρω καθόλου να σου πω αλλά επειδή προσφάτως απέκτησα το Hardwire TR-7 και έχει λάβει μόνιμη θέση στο pedalboard, το προτείνω. Στα συν του οι διάφοροι τύποι tremolo που διαθέτει αλλά και τα rotary/vibe που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ δημιουργικά. Επίσης tap tempo που παίζει σε double time από αυτό που του δίνεις. Όσον αφορά το συγκεκριμένο εφέ που δείχνει ο oz noy, δεν το έχω έχω δοκιμάσει και τώρα είναι αργά για να ανάβω ενισχυτή αλλά μπορώ να το κοιτάξω αύριο και να σε ενημερώσω.

 

Το Nova Modulator δεν το έχω ακούσει αλλά απ' ότι είδα, αν ξεπεράσει κανείς το πρώτο σοκ των πολλών κουμπιών και φτιάξει σωστά presets, φαντάζομαι ότι είναι πολύ πρακτικό.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Billy θα πρότεινα ξεχωριστά και κατα προτίμηση αναλογικά.

 

Έχω ένα EHX Small Stone και ειλικρινά πιστεύω ότι ειναι από τα πετάλια που τα αγαπάς :) Πλας, είναι φθηνό (60Ε) Για chopping tremolo δες και το Boss TR-2 (και γω θα το πάρω μια μέρα χαχαχαχ) και επειδή είναι ακριβό δες τον κλώνο της behringer (Ultra tremolo) στα 20Ε, δεν ξέρω αν έχει extra θορυβο οπως γράφουν μερικοί αλλά ψαξ το  (ίσως να ειναι αυτό που τελικά θα πάρω  μια μερα :))

 

Και τα hardwire έχουν καλό όνομα αλλά για phaser θα σου λεγα να μην το ψάχνεις πολύ πολύ (small stone small stone small stone χαχαχαχ :) To block Phase 90 Που δοκίμασα ήταν πάρα πολύ έντονο πάντως και δε μου άρεσε. Ίσως το Phase 45 να σου αρέσει καλύτερα :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο προσωπικη χρηση του pulsar και του boss ΤR2 διαπιστωσα οτι εχουν αρκετο Volume drop και τα δυο πεταλια.

 

οποτε καλυτερα μακρια :)

 

 

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τιμή που έχει το Modulator αυτή την στιγμή, είναι με τεράστια διαφορά το καλύτερο value for money modulation stomp-box εκεί έξω. Αν σε απασχολεί η 12-βολτη τροφοδοσία του... να μην σε απασχολεί. Η σειρά nova της TC δουλεύει κανονινότατα και στα 9 βολτς, με ελαφρώς μειωμένο headroom. Άκουσε όσα demos μπορείς, παίξε τα και από κοντά να τα ακούσεις και πάρεις ό,τι σου πουν τα αυτάκια σου (αν δεν έχει αντίρρηση η τσέπη σου).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα το Modulator... πολύ καλή λύση (και δυστυχώς αντίστοιχη από άλλες εταιρίες δεν βρίσκεται), και θα κάνεις τη δουλειά που θέλεις. Το μόνο θέμα για να μην πάρει κανείς αυτό το πετάλι, είναι να κολλάει κάπως σε αυτό που λες digital vs analog fx. Εγώ δεν περίμενα να κολλήσω, κι όμως εντέλει συνέβη και σε μένα, καθώς δεν μπόρεσα ποτέ να ξεσυνηθίσω το πόσο μεγάλος ακουγόταν ο ήχος μου με το Arion Chorus, και πως οτιδήποτε κι αν έκανα με το Modulator αυτό δεν μπορούσα να το πετύχω (για αυτό και το πούλησα). Βέβαια, αυτό σε ό,τι έχει να κάνει μόνο με το chorus (που είναι και βασικό εφέ για μένα κυρίως στα καθαρά)... εφόσον μιλάς για περιστασιακή χρήση phaser και trem εδώ κι εκεί (παρεπιπτόντως μαγκιά να μπορέσεις να το κάνεις να ακουστεί ωραία όπως ο Oz Noy), τότε πιστεύω μια χαρά δουλειά θα κάνεις, συν ότι έχεις μπόνους vibrato, chorus, flanger, και thru-zero flanger εφέ για να κάνεις κι από κει τα περάσματά σου. Εγώ έτσι όπως το θέτεις, θα το δοκίμαζα (μάλιστα πριν λίγες μέρες κι εγώ σκεφτόμουν να ξανααποκτήσω το Nova Modulator όταν είδα σε τι τιμή το βρίσκεις, για χρήση των εφέ πλην chorus).

 

Αν τελικά δεν πας προς τα εκεί, προφανής λύση για phaser είναι αυτή: http://www.thomann.de/gr/mxr_custom_shop_phase_90_led.htm, και κατά δεύτερο λόγο αυτή: http://www.thomann.de/gr/mxr_phase90.htm

 

... και για tremolo, αυτή (να είσαι και μέσα στο budget): http://www.thomann.de/gr/mooer_trelicopter.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις ! Τις λαμβάνω όλες υπόψιν.

Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο digital vs analog κομμάτι,ωστόσο έχω κάποιες value for money ιδέες αν τελικά καταλήξω στην analog λύση.

@Fusionakis:

Ευχαριστώ για την ανάλυση,ήσουν κατατοπιστικότατος ! Τα έχω σκεφτεί κι εγώ τα mooer ωστόσο ως προς το trelicopter που πρότεινες παίζει το εξής. Το (αρκετά ζεστό) tremolo αυτό έχει ημιτονοειδή παλμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί ακόμα και σε extreme ρυθμίσεις να επιτύχει αυτό το hard chopping on/off effect που θέλω. Αντίθετα το Ultra Tremolo της Behringer που είναι πιστή αντιγραφή του Boss Tr-2 έχει πολύ καλό chopping και με ενδιαφέρει.

Οπότε για μία οικονομική κι αποτελεσματική λύση (από τη στιγμή που τα πετάλια με ενδιαφέρουν να χρησιμοποιούνται για..δευτερόλεπτα μέσα στο εκάστοτε κομμάτι) σκέφτομαι σοβαρά τον συνδυασμό Behringer UT300 + Mooer 90 orange Phaser  :)

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου