Προς το περιεχόμενο

mac ή windows


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 343
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το thread εξελίχθηκε σε τυπικό flaming ανάμεσα σε οπαδούς, και απέτυχε να προσφέρει ουσιαστικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες για το καίριο ζήτημα επιλογής πλατφόρμας πληροφορικής.

 

Το γιατί συνέβη αυτό, το ανέλυσα στο πρώτο μου ποστ. Δυστυχώς διαφωνώ με τον φίλτατο theoctapus για τη χρησιμότητα τέτοιων συζητήσεων, αλλά βλέπεις πρέπει να πάει ένα thread στη σελίδα 143 για να το πει κανείς.

 

Τι να κάνουμε...

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασικά. Το θέμα έχει απαντηθεί εδώ και πολλές σελίδες πάντως και γενικά δε χρειάζεται να ξαναρωτηθεί. Οταν ξαναερωτηθεί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασικά. Το θέμα έχει απαντηθεί εδώ και πολλές σελίδες ....................................

 

 

Που ακριβώς; Για βοήθα. 8)

Πρώην VARTANIS 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το διαβάζω απο προχθές το θέμα και έχω εκνευριστεί λόγο προσωπικής αναζήτησης ???

λοιπόν παιδιά εγώ ΔΕΝ ειμαι επαγγελματίας. απλά θέλω να πάρω ενα laptop..για να παίξω και μουσική live (using ableton ofc). Και ρωτώ.

Αξίζει να πάρω windows pc γυρω στα 700-800 ευρώ ή να πάρω το 13' μακμπουκ προ (1300).

Μπορώ να δικαιολογήσω την αγορά του φθηνότερου macbook σαν να παιρνω 2 pc για τα επόμενα 6 χρόνια? (για την χρήση που σκοπεύω να κάνω).

 

δεν εκπροσωπώ τον επαγγελματία ούτε τον ψιλικατζή.εγώ θέλω να κάνω την ¨"δουλεία" μου με όσο το δυνατόν λιγοτερα προβλήματα και περισσότερα λεφτά στην τσέπη μου.

 

+100 στον theoctapus για το humancentIpad... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είχα μιλήσει με ένα γνωστό μου που έχει Mac και το χρησιμοποιεί κυρίως για Garage Band & μοντάζ βίντεο και μου είπε πως από τη στιγμή που θα πάρεις Mac δεν κοιτάς πίσω. Το ανοίγεις, κάνεις τη δουλειά σου και το κλείνεις. Δεν σε "ενοχλεί" ούτε για updates, ούτε κολλάει (τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο ένα PC). αν θες να διαγράψεις ένα πρόγραμμα, το πετάς στον κάδο ανακύκλωσης και τέλος.

 

My 2 cents...

I'd die without music...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλοντας προφανώς να ρίξω περισσότερο λάαααδι στη φωτιά της προαιώνιας διαμάχης, θα επισημάνω ορισμένα σημεία που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα …

 

1. H σύγχρονη ενασχόληση με τον ήχο δεν είναι καθόλου –μα καθόλου όμως- στατική … το ότι ένας μακ δουλεύει καλά μια δεκαετία (με τα ίδια πανω-κάτω προγράμματα), δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα (για τον ψηφιακό πάντα κόσμο) … έχει ήδη ξεπεραστεί από πιο σύγχρονα πράγματα … απ΄ την άλλη, δεν είναι λογικό ένας χρήστης πισί να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο για να «φέρει» το σύστημά του σε ισορροπία μεταξύ ασυμβατοτήτων, κακού λογισμικού και του νόμου του Μέρφυ, κάθε φορά που έχει να κάνει μια παραγωγή …  

2. Η γνώση/εμπειρία του χρήστη … Αν ο χρήστης είναι έμπειρος (ελληνικά Power user) και γενικώς ξέρει τι να κάνει στην πρώτη αναποδιά, μάλλον το πισί είναι μονόδρομος (γενικά θα γλυτώσει χρήματα) … ο χρήστης πάλι ο οποίος δε θέλει καν να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του μηχανήματός του, μάλλον έχει μια μακ-κλίση !!!  

 

Κακά τα ψέματα, οι δύο πλατφόρμες δεν έχουν τόόόση μεγάλη απόσταση πια σε θέματα audio … και τα πισί έχουν σταθεροποιηθεί, και τα μακ έχουν μετριάσει την απομόνωσή τους … περισσότερο βάρος θα έδινα σε θέματα επιλογής και μαθητείας στο σύγχρονο λογισμικό (επιλογή sequenser ή άλλων audio tools, αλλά και σοβαρή επένδυση χρόνου και δουλειά πάνω σ΄αυτά) ή ακόμα και αισθητικής, και φυσικά ηχητικού αποτελέσματος !!!

 

/Πέτροc  8)

 

Πέτροc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος από τους μεν για τους δεν...

 

Προσωπικά έχω πολλές εμπειρίες και από τις 2 πλατφόρμες και μπορώ να παραθέσω την γνώμη μου.

 

Αρχικά μερικά παραδειγματάκια για τα PC.

Έχω ένα desktop από το 2009 i7 920 με 12GB RAM το οποίο ακόμα και σήμερα 5 χρόνια μετά δεν με έχει κρεμάσει ποτέ και πουθενά και ούτε είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με blue screens κτλ... Οι χρήσεις που γίνονται είναι από πολύ βαριά project μέχρι βαρύ gaming και έχω και internet κανονικότατα στο PC και του έχω κάνει format μόνο μια φορά και αυτή όταν έβαλα τον SSD.

 

Επίσης έχω ένα laptop lenovo του 2007!!! δηλαδή 7 χρόνων το οποίο και αυτό πάει ακόμα σφαίρα.. Σηκώνει άνετα να παίζω live οποιαδήποτε τύμπανα γουστάρω (BFD, Superior, κτλ) σε πολύ χαμηλά latencies χωρίς κανένα απολύτως θέμα και επίσης το χρησιμοποιώ κάθε μέρα στην δουλειά όπου τρέχει apache server, photoshop, office αλλά επίσης το χρησιμοποιώ και για να internet και casual gaming.

Σε όλα αυτά ανταπεξέρχεται χωρίς κανένα απολύτως θέμα και ας τα τρέχω όλα ταυτόχρονα. Από αυτό γράφω και τώρα. Επίσης επειδή έχω τον apache server πάνω του μένει πολλές φορές για μήνες συνεχόμενα ανοιχτό χωρίς να κλείνει ποτέ... Το μόνο πρόβλημα που μου έχει βγάλει είναι ότι χάλασε η μπαταρία του αλλά μετά από 6 χρόνια είναι φυσιολογικό. Η μόνη φορά που έκανα format ήταν πάλι όταν έβαλα ssd και γενικά έχω εγκαταστήσει απεγκαταστήσει άπειρα προγράμματα χωρίς κανένα θέμα. Ασφαλώς δεν ήταν φθηνό laptop το είχα πάρει γύρω στα 1600€.

 

Στην δουλειά μου έχω επίσης ένα imac 30" με core2duo το οποίο και αυτό πάει σφαίρα και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και τρέχει άνετα και αυτό οτιδήποτε έχει χρειαστεί.

 

Επίσης έχω μια φίλη η οποία έχει ένα macbook pro του 2005 νομίζω το οποίο χρησιμοποιώ καμία φορά και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρέχει 20 επεξεργασίες photoshop ταυτόχρονα με internet και άλλες εφαρμογές και το μόνο θέμα του είναι η μπαταρία.. Λογικότατο μετά από 9 χρόνια σκληρής χρήσης. Επίσης η φίλη μου δεν το κλείνει ποτέ!!! Μόνο σε αδράνεια....

 

Ασφαλώς υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος και στις δύο πλατφόρμες...

Πχ ο κολητός μου είχε πρόβλημα με blue screens που του πήρε κανένα 2μηνο για να καταλάβει τι φταίει μετά από πολύ ταλαιπωρία και αλλαγή των μισών components..

Επίσης έχω δει άπειρα φθηνά laptop είτε να τα φτύνουν στην 2ετία 3ετία είτε να σέρνονται εκ γενετής λόγω άπειρου bloatware με το οποίο συνοδεύονται.

 

Επίσης ο γραφίστας στην δουλειά είχε ένα macbook pro του 2011 το οποίο έκαψε μητρική και πάει για πέταμα ή για κανα 700άρι για επισκευή...

 

Τώρα σε ότι αφορά τις μουσικές εφαρμογές όπως ειπώθηκε πολύ σωστά το ποια πλατφόρμα θα επιλέξεις είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις καθώς το κάθε πρόγραμμα δουλεύει καλύτερα στην μια ή στην άλλη πλατφόρμα.

 

Ο τρόπος χρήσης παίζει επίσης τον ρόλο του για τις επιλογές που θα κάνουμε. Αν κάποιος θέλει να φτιάξει πρότζεκτ με 150 κανάλια vienna και με vst και effects σε 2ms latency και ελπίζει ότι θα το κάνει με ένα φτηνό pc ή ότι θα αντέξει ο 5400rpm δίσκος του macbook τότε κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά.

 

Όποιος πιστεύει ότι όποιος αγοράζει mac είναι κορόιδο και του τρώνε τα λεφτά είναι για εμένα το ίδιο λάθος με αυτόν που πιστεύει ότι με pc θα έχεις συνέχεια προβλήματα και blue screens και δεν θα μπορείς να δουλέψεις.

 

Επίσης όποιος νομίζει ότι μπορεί να συγκρίνει ένα laptop των 500€ με ένα macbook pro μόνο κοιτώντας τα specs είναι επίσης πολύ λάθος. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ας δει λίγο τις σειρές σε μια χ-μάρκα που μπορεί η φθηνή σειρά laptop με την ακριβή σειρά τις ίδια εταιρίας να έχει τα ίδια specs σε hardware αλλά η ποιότητα κατασκευής να είναι η μέρα με την νύχτα. Ή ας συγκρίνει την ποιότητα ενός acer i7 με 32GB RAM με ένα macbook pro...

 

Η αλήθεια είναι πως ένα pc με ποιοτικά εξαρτήματα είναι φθηνότερα από ένα mac αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει και πολλά γιατί αφήνει στον χρήστη την δουλεία του να επιλέξει και να συναρμολογήσει τα components μόνος του με άγνωστα αποτελέσματα. Επίσης οι εταιρίες που προσφέρουν έτοιμες λύσεις στα pc και αυτές χρεώνουν παραπάνω από το να το στήσει κανείς μόνος του.

 

Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η πολιτική της κάθε εταιρίας για την τιμολογιακή πολιτική ή την εγγύηση και ο καθένας κρίνει και επιλέγει αυτό που πιστεύει ότι τον καλύπτει καλύτερα. Το ότι η apple πχ τιμολογεί ακριβά οτιδήποτε πάνω από τα base specs και δίνει ένα χρόνο εγγύηση στα προϊόντα τις δεν πάει να πει τίποτα για έναν χρήστη ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να ψαχτεί μόνος του για να κάνει αναβάθμιση ή έχει τα λεφτά να αγοράσει το applecare.

 

Αυτό δεν πάει να πει πως η apple υπερκοστολογεί ή ότι όλοι όσοι αγοράζουν είναι κορόιδα απλά έχει άλλο επιχειρηματικό μοντέλο από τις άλλες εταιρίες που για κάποιους κάνει και για κάποιους άλλους δεν κάνει. Το αν σε κάποιους δεν αρέσει ή ξινίζει η επιθετική πολιτική της Apple αυτό δεν πάει να πει πως δεν είναι απόλυτα βιώσιμη και αρεστή από πολλούς άλλους που τους καλύπτει απόλυτα. Το ίδιο ισχύει και με τις άλλες εταιρίες. Δες πχ την acer που έχει φθηνά προϊόντα με διεθνή εγγύηση (lol) και καλές για τα λεφτά τους επιδόσεις. Για κάποιους κάνει για άλλους δεν κάνει...

 

Υπάρχουν λύσεις και στις δυο πλατφόρμες και η κάθε μια έχει τις ιδιαιτερότητες τις και τα καλά τις. Είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ανοιχτή πλατφόρμα και σε μια κλειστή. Η ανοιχτή προσφέρει πιο πολλές δυνατότητες και συνήθως με χαμηλότερο κόστος και η κλειστή προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και συμβατότητα και πιο αναμενόμενη συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρήστη και χρήσης για το τι είναι προτιμότερο και αυτό είναι πολλές φορές και αντικειμενικό.

 

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ σας ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ το μόνο καλό είναι να υπάρχουν πολλές λύσεις από πολλές εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός και να μην μας παίρνει τα σόβρακα η χ ή ψ εταιρεία. Το να παθιαζόμαστε υπέρ ή κατά μιας εταιρίας μόνο καλό δεν είναι γιατί μιλάμε για άψυχα προϊόντα που το μόνο που κάνουν είναι να είναι εργαλεία για την δουλειά μας και μόνο ως τέτοια θα έπρεπε να κρίνονται. Από εκεί και πέρα όποιος είναι καλός στην δουλειά του μικρό ρόλο θα παίξει το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει. Το αν επιλέξω mac ή pc μικρή σημασία θα παίξει στο αν θα φτιάξω καλή μουσική. Όπως επίσης το αν επιλέξω πχ mac γιατί μου αρέσει εξωτερικά ή επειδή το διάβασα σε ένα forum ή επειδή είναι μόδα δεν είναι κακό αν τελικά με βοηθήσει στο να κάνω αυτό που ήθελα, στην περίπτωσή μας να φτιάξω μουσική. Το ίδιο ισχύει και vise versa.

 

Σόρυ για το μακροσκελές ποστ  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλαράκια μου.Παρακολουθώ την κουβέντα και τελικά σε γενικές γραμμές μου έκανε καλό από την άποψη ότι με σήκωσε απ την καρέκλα και με έβγαλε στους δρόμους.LADA εναντίον MERCEDES.Αυτή είναι περίπου η αναμέτρηση.Και μη μου πείτε ότι δεν είναι?Αμα μπορεί κάποιος να πάει με τη MERCEDES στα κατσάβραχα και στα χιόνια ας μου το πει.Αμα μπορεί πάλι να βγάλει τελικες με το Lada 260 πάλι να μου το πει.Ωστόσο 5 επιβάτες μεταφέρει το ένα 5 και το άλλο.MAC και μήλα λοιπόν.Καλό.Μου κάνει τη δουλειά του live..κάνω τη μαγκιά μου και έχω το κεφάλι μου ήσυχο για πολλά χρόνια ότι δε θα γίνω Βλαχοπούλου στη σκηνή.Στο στούντιο καλό αλλά λίγο για τα λεφτά του.Ισορροπιμένο και τίμιο μηχανάκι.Δε θα με πάει όμως θαρρώ στο βήμα παρακάτω στο στούντιο και πάντα θα περιμένω απ τη μηλιά να βγάζει μήλα που θα αγοράζω για να έχω βιταμίνες.LAP TOP δε μου κάνει τελικά.Όσο για το φίλο που λέει δεν μπορεί ο πύργος στο live έχει δίκιο.Κι όμως άμα οι δυο κιθαρίστες είναι μουσικοί τεχνολόγοι τότε μιλάμε για πολλά εφφε.Πύργο κατέλυξα λοιπόν και στα λιγοστά live και στο στούντιο,αφού περισσότερο είμαστε στουντιακοί τύποι.Το θέμα του πύργου είναι η ισορροπία και η συμβατότητα υλικών και προγραμμάτων.Γνήσιων προγραμμάτων όμως και γνήσιων λειτουργικών άκουσα να λένε μεγάλα κεφάλια του χώρου.Μετά λοιπόν από την απόφαση μου,φίλος μου σύστησε Ελληνικό  ηλεκτρονικό κατάστημα δυνατό.Με 1300 ευρώ φτιάχνω δυνατό μηχάνημα του  του παρώντως και υποσχόμενο μελλοντικά.Μακάρι να τα είχα και τα δύο.Δεν γίνεται.Το χόμπι μου να κάνω και λίγα βάρη παραπάνω στη μεταφορά που και που.Ετσι κι αλλιώς ο πληκτράς και ο ντράμμερ το χουνε αυτό της μετακόμισης.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 

 

Γιατι εχω την εντυπωση οτι ο ΟΡ απαντησε ΤΙ θα κανει στο παραπανω ποστ ???

 

Ο,τι ηταν να πουμε, το ειπαμε νομιζω...

 

Αντε, ας πιασει ο καθενας το DAW του και ας αρχισει να γραφει  ;)

 

Στην τελική, δεν θα τον ρωτησουμε με ΤΙ το εγραψε  ;D

 

-Over and out.

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου