Προς το περιεχόμενο

Creative X-Fi Titanium HD VS. Auzen X-Fi Prelude


26hint

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σε συνδυασμό με τον προενισχυτή της συμφοράς ...βαβουροπροενίσχυση

 

manosx

αυτή είναι η αποψη σου για τον Ultavoice ή ανάλογους προενισχυτής της Behringer ή το λες βάση όσων του έσουρα εγώ περι θορύβου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

και σου εγγυώμαι ότι και στην απλή ακρόαση (σ.σ. μια Audio κάρτα) θα την πατάει στο λαιμό την παιχνιδοκάρτα, όσους (ψευτο)αριθμούς και να παρουσιάζει αυτή ;)

 

Μεγάλη κουβέντα αυτό και ανεξάρτητο απο τα περι studio εφαρμογών που διαφωνήσαμε. Πιστεύω οτι τις παραπάνω κάρτες όπως και την Asus Xonar Essence STX ή Asus Xonar D2X παιχνιδοκάρτες δεν τις λες.

 

Εστω και αν τις ονομάσεις ετσι, μιας και ας συμφωνήσουμε οτι αυτο μπορεί να ειναι το κύριο target τους, δε μπορώ να καταλάβω πως οι υψηλής ποιότητας DA κονβέρτορες που διαθέτουν (διαπιστωμένο από τα επίσημα specs, όχι δική μου αυθαιρεσία), τα εναλλασσόμενα op-amps σε κάποιες αυτές και ο ιδιαίτερα χαμηλός δείκτης αρμονικής παραμόρφωσης όλα μετριάζονται και χάνουν μπροστά σε μια audio κάρτα που κάλλιστα μπορεί να μη τα διαθέτει.

Δες το ως λογική απορία μιας και μιλάμε για απλή ακρόαση.

 

Θα ήθελα και τη γνώμη του trolley πάνω σε αυτό ή οποιουδήποτε μπορεί να έχει άποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Απαντώ ειδικώς σε αυτό, διότι περιέχει όλη την παρεξήγηση που σε βασανίζει. Πιστεύεις στο αξίωμα που ατύπως λέει ότι "στο κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς περνά ο καιρός θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλότερο κόστος".

 

Όμως, το "αξίωμα" είναι μη-ορθό. Μία καλύτερη διατύπωσή του θα ήταν "στο κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο περνά ο καιρός θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλότερο κάθε κόστος".

 

 

2) Όλοι μας βλέπουμε το προφανές : ότι προσπαθείς να αποφύγεις το αδυσώπητο συμπέρασμα που λαϊκά διατυπώνεται ως "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις όπως δεν μπόρεσε κανείς πριν από 'σένα (πίστεψέ με, ΟΛΟΙ προσπαθήσαμε).

 

 

 

Σχετικά με το 1) ναι μάλλον πιστεύω/πιστευα σε αυτό το "αξίωμα".

Επίσης  "στο κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο περνά ο καιρός θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλότερο κάθε κόστος". 

Αρα αφού σε κάθε κόστος, άρα και στο χαμηλό. Λογικά έτσι μου βγαίνει η εξίσωση που πολύ ωραία διατύπωσες εκτός κι αν χάνω το ζουμί αυτού που λες.

 

Σχετικά με το 2) ναι σωστά έχεις καταλάβει. Πάντως υπάρχει και η περίπτωση των λεγόμενων  bargain/value fot money προϊόντων ή αυτών που βρίσκει κανείς σε αγγελίες (εδώ εστιάζω έτσι κι αλλιώς) οπου μπορεί να υπάρχει "σκότωμα" ενός προιόντος ( βοηθάει και η κρίση σε αυτό) και ετσι λίγο σχετικοποιούνται τα πράγματα. Αν και με το "ότι πληρώνεις παίρνεις" δεν διαφωνώ μπορεί να υπάρχουν και κάποιες γκρίζες ζώνες σαν αυτές που προανέφερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το post αποτελεί συνέχεια του θέματος "Creative X-Fi Titanium HD VS. Auzen X-Fi Prelude" και της τροπής που πήρε.

 

Αφήνοντας τις 2 συγκεκριμένες κάρτες εστιάζω στην άποψη ότι μια audio κάρτα "πατάει στο λαιμό" (όπως χαρακτιριστηκα σχολίασε και μέλος του forum) τις gaming/all around κάρτες ακόμα και στην απλή ακρόαση.

Η απορία μου είναι πως είναι δυνατόν κάρτες σας τις Creative Titanium HD, Auzen X-Fi Prelude αλλά και Asus Xonar Essence STX ή Asus Xonar D2X (όλες gaming/all around κάρτες)  να χάνουν απο Αudio κάρτες ( θα μπορούσα να σκεφτώ τις καινούριες Tascam US-322/US-366) όταν στις πρώτες έχουμε υψηλής ποιότητας DA κονβέρτορες (διαπιστωμένο από τα επίσημα specs, όχι δική μου αυθαιρεσία), εναλλασσόμενα op-amps (σε κάποιες αυτές),υψηλό δείκτη σήματος προς θόρυβο και ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη αρμονικής παραμόρφωσης.

Στοιχεία που μια audio κάρτα δηλαδή μπορεί και να μην έχει σε αυτό το επίπεδο.

 

Μιλάμε για απλή ακρόαση μουσικής πάντα.

Όλα μετριάζονται και σχετικοποιούνται λόγω έλλειψης ποιοτικότερης συνδεσμολογίας  (που αναντίρρητα διαθέτουν μόνο οι audio κάρτες) και το γεγονός οτι οι audio στοχεύουν μόνο στον ήχο και οχι σε εφφε ή άλλες "ευκολίες" ;

 

p.s. Για τους trolley και manosx η απορία αυτή και άλλες περιφερειακές του θέματος, τέθηκαν στο προηγουμενο post που όμως φαινετε να έχασε "κινητικότητα" λόγω της μη άμεσης απάντησης μου στα θέματα που έθεσαν ( μη προσβαση στο net εκ μέρους μου όσο το post "ετρεχε")

 

Ευχαριστώ

 

( το παρόν post αποτελούσε νέο νήμα που άνοιξα αλλά ο moderator θεώρησε οτι καλύτερα να αποτελεί συνέχεια του παρόντος, οπότε το μετέφερε εδώ γι αυτό και φαίνεται σα να λέω τα ίδια με κάποιο post πιο πάνω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τελικη σκεψου το εξης: Πως γινεται να δικαιολογειται η τιμη ενος αποκλειστικα DA μετατροπεα που εχει 15-20 φορες την τιμη της all around οπως αναφερεις καρτα,χωρις να εχει 15-20 φορες καλυτερα specifications?

Αφου την ψαχνεις τοσο την δουλεια,μην μενεις στα θεωρητικα και προχωρα και λιγο στην ουσια,ακου δηλαδη με τις ωρες τις καρτες που εχεις υποψιν σου,η παρε μια που σου προτεινουν εμπιστα μελη του forum,δε θα παρεις γουρουνι στο σακι ειναι το μονο σιγουρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις μάλλον είναι πως τα specs που παραθέτουν οι εταιρείες που αναφέρεις είναι απλά μισά specs ότι συμφέρει κάθε εταιρεία, χωρίς να μπορείς να κάνεις καμία ουσιαστική σύγκριση μεταξύ τους.

 

Δυστυχώς αυτό είναι πάγια τακτική και σε audio εταιρείες όπου ο καθένας γράφει τα specs όπως τον βολεύει...

 

Παράδειγμα:

Sound blaster X-fi Titanium HD

Signal-to-Noise Ratio (SNR)

122dB

 

RME Fireface UCX

AD, Line In 5-8, rear

Signal to Noise ratio (SNR): 111 dB RMS unweighted, 113 dBA

 

Microphone/Line 1-2, front

Signal to Noise ratio (SNR): 112 dB RMS unweighted, 115 dBA

 

Στην περίπτωση της soundblaster έχεις έναν αριθμό που εκτός από το να προκαλέσει εντυπωσιασμό δεν σε βοηθάει σε τίποτα καθώς δεν σου λέει αρκετά για να καταλάβεις αυτά που πρέπει.

 

Άλλο κλασσικό παράδειγμα:

Asus Xonar Essence STX

Frequency Response (-3dB, 16bit/44.1KHz input) :

10 Hz to 90 KHz

(Πως πιάνουν 90KHz στο 44.1KHz input ούτε αυτοί δεν το ξέρουν...)

 

RME Fireface UCX

DA, Line Out 1-6, rear

Frequency response @ 44.1 kHz, -0.1 dB: 8 Hz - 20.4 kHz

Frequency response @ 96 kHz, -0.5 dB: 6 Hz - 45 kHz

Frequency response @ 192 kHz, -1 dB: 6 Hz - 90 kHz

 

AD, Line In 5-8, rear

Frequency response @ 44.1 kHz, -0.5 dB: 6 Hz - 20.6 kHz

Frequency response @ 96 kHz, -0.5 dB: 6 Hz - 45.3 kHz

Frequency response @ 192 kHz, -1 dB: -1 dB: 5 Hz - 90 kHz

 

Συμπέρασμα

Τα specs αν δεν είναι σωστά γραμμένα τότε δεν μπορείς να βγάλεις κανένα ασφαλές συμπέρασμα πόσο μάλλον να καταλήξεις υπέρ μιας ή άλλης κάρτας.

 

Αν ο κατασκευαστής στα specs δεν είναι υπεραναλυτικός τότε μάλλον κάτι κρύβει, και μάλλον αυτό το κάτι δεν είναι κάτι πολύ καλό αλλιώς θα το έγραφε....

 

Δεν αποκλείεται μια από αυτές τις κάρτες να είναι πολύ καλή στο playback και να μην έχει μεγάλη διαφορά από μια pro grade κάρτα ήχου αλλά αυτό δεν φαίνεται από τα specs...

 

Αφού από τα specs δεν μπορείς να βγάλεις άκρη τότε ή θα πρέπει να τις ακούσεις μόνος σου για να πειστείς ή να ακούσεις τις εμπειρίες όσων σου έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής που είναι έμπειροι χρήστες που έχουν περάσει και από soundblaster και από professional κάρτες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παιδιά θεωρώ οτι η συνέχεια του νήματος είναι πέραν του τι μπορεί να θέλω εγώ.

Εντάξει, δεν είμαι και τόσο εγωμανής να απασχολώ με απανωτά posts προκειμένου να πάρω την όποια απόφαση.

 

Θεωρώ οτι το thread αφορά σε μια γενικότερη ματιά, στις επιλογές που έχει κανείς και στο πόσο σχετικά ή σαφή είναι κάποια πράγματα στο αντικείμενο "κάρτα ήχου".

 

Οπότε κάθε input που έγινε ή μπορεί να γίνει, και εστιάζοντας σε οποιοδήποτε κομμάτι του θέματος, καλοδεχούμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου