Προς το περιεχόμενο

Ειστε ευχαριστημενοι με τις partcaster σας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη τους τελευταιους μηνες σκεφτομαι την κατασκευη μιας partcaster strat (mark jenny body + musikraft neck μετα την προτροπη του Superfunk) ηθελα να ρωτησω οσους εχουν κανει το βημα αυτο, αν εμειναν ικανοποιημενοι με το αποτελεσμα, αν καποια στιγμη τον μετανοιωσαν κλπ. Επισης επειδη εχω διαβασει οτι πολλοι θεωρουν μια partcaster καλυτερες σε ποιοτητα απο μια american fender για λογους περαν του προφανους οτι εχεις μια κιθαρα ραμμενη στα μετρα σου, ηθελα τις αποψεις οσων εχουν μετρο συγκρισης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εχεις μια κιθαρα ραμμενη στα μετρα σου

Η MJT μου είναι άψογη. Γενικά ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ, είσαι στην καλύτερη φάση. Δυστυχώς, πολλοί που κάνουν partscaster δεν ξέρουν τι ακριβώς τους κάνει, πειραματίζονται και μετά καταλαβαίνουν το λάθος τους.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Σου παραθέτω το δικό μου thread,με τη δική μου partcaster.

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=197561.0

 

Την παντρεύεσαι την κιθάρα,να ξέρεις.Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,είναι η main κιθάρα μου και αναφορικά με classic rock,hard rock πράγματα θα είναι για πάντα.

 

Να κοιτάξεις να βρεις πολύ ποιοτικά υλικά και κυρίως να βρεις ποια χαρακτηριστικά σε βολεύουν.

 

Αυτά από μένα και καλή τύχη,γιατί κι αυτή χρειάζεται. :)

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σωστά σου είπε ο billtrantos, την παντρεύεσαι την κιθάρα.

 

Εφόσον ξέρεις ακριβώς τι θέλεις, δέχεσαι πως θα σου κοστίσει ακριβότερα από "αντίστοιχη" έτοιμη και η αξία μεταπώλησης της δε θα έχει καμία σχέση με την αξία δημιουργίας της, τότε κάνε το.

 

Θα έχεις μιά one of a kind, "υπερκιθάρα" όπως εσύ την ορίζεις, τι καλύτερο από αυτό;

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω εμπειρία από partscasters. "Τί ήρθες να κάνεις λοιπόν στο thread" θα ρωτήσετε. Παραθέτω ένα παλιό post από τον The Genius Loci. Οι "ψημένοι" θα το βρουν ολίγον...γειωτικό, το καταλαβαίνω, αλλά προτείνω να ληφθεί υπ'όψιν γιατί έρχεται από αρμόδια χείλη (έστω, δάχτυλα  ;D):

 

Μερικές ίσως αιρετικές, αλλά σίγουρα όχι αφοριστικές σκέψεις:

 

1) Όπως έχω ξαναπεί, υπάρχουν αρκετοί στο φόρουμ που πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούν να φτιάξουν από "κομμάτια" μια καλύτερη κιθάρα απ'ότι οι κ.κ. Tom Anderson, John Suhr, Jim Tyler.

 

Well, guess again...  ::)

 

Ο βασικός λόγος που δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ούτε σε 800 χρόνια, παρά μόνο ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑΣ, είναι απλός: πέραν του ότι οι παραπάνω κύριοι έχουν ξεχάσει περισσότερα για την κατασκευή κιθάρας απ'όσα όλοι εμείς θα μάθουμε σε μια ζωή  ;D, διαθέτουν και μια (μικρή ή μεγάλη) γραμμή παραγωγής.

 

Αυτό σημαίνει ότι, ο Tyler, για παράδειγμα, μπορεί να πάρει ένα σώμα και ένα μπράτσο, να τα ταιριάξει και αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν του αρέσει το αποτέλεσμα, να προχωρήσει σε έναν δεύτερο, τρίτο, τέταρτο συνδιασμό.

 

Το αυτό για γέφυρες, μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλπ κλπ. Κάτι τέτοιο είναι πολυτέλεια για τον DIY συναρμολογητή. Ή θα τον οδηγήσει σε μια αέναη σειρά μετατροπων και "βελτιώσεων", με την κιθάρα να είναι μονίμως σε κατάσταση "συνεργείου".  ;)

 

2) Για να φτάσεις να αποφασίσεις ότι "θέλω μια κιθάρα έτσι κι έτσι", κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να έχεις παίξει με μερικές δεκάδες διαφορετικές και να είχες κατά καιρούς στην κατοχή σου (για ΑΡΚΕΤΟ καιρό) τουλάχιστον 10.

 

Καταλαβαίνω την κάψα του 18χρονου (και όχι μόνο...  ;D) πιτσιρικά να αποκτήσει το δικό του... signature μοντέλο, αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν ζητάει από τον μπαμπά του να του αγοράσει και μια signature Ferrari, μόλις πήρε το δίπλωμα.  :) :)

 

3) Γενικότερα ΔΕΝ συνιστώ την κατασκευή partcaster, αν κάποιος δεν ξέρει, επί της ουσίας, τι θέλει και, σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα τη δουλειά να την αναλάβει καλός τεχνικός. Τα επιπλέον 200-250 ευρώ (το μέγιστο) μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα αποκτήσει κάποιος κιθάρα και όχι μια συλλογή από εξαρτήματα.

 

4) Σήμερα, με την πληθώρα των ποιοτικών κιθαρών σε κάθε κατηγορία τιμής, η πιο έξυπνη λύση είναι πιστεύω η αγορά κάποιας που να είναι στο 70%+ των προδιαγραφών μας, και η μετέπειτα "βελτίωσή" της στα σημεία.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο λογος που σκεφτομαι μια partcaster ειναι γιατι θελω μια strato με vintage 62 specs με μαυρο χρωμα και nitro .Αν αυτη η κιθαρα υπηρχε στο εμποριο και στοιχιζε κατω απο 1000 ρικο(οσο δηλαδη κι η partcaster )θα την αγοραζα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασα μια μεταχειρισμένη partcaster και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.

 

Αυτό το αναφέρω, γιατί δε συμφωνώ με την άποψη ότι μια τέτοια κιθάρα την "παντρεύεσαι"

 

(γιατί, αν είναι έτσι, εγώ, τώρα, παίζω με τη "νύφη" κάποιου άλλου, τώρα :P :P :P ;D ;D ;D ).

 

Γενικότερα, πιστεύω, ότι ο παίχτης προσαρμόζεται στα όποια specs και όχι το αντίθετο.

 

+1 για το ποστ του TGL, btw.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Γενικότερα, πιστεύω, ότι ο παίχτης προσαρμόζεται στα όποια specs και όχι το αντίθετο.

 

συμφωνω και γενικα θελω να μπορω να βγαζω τον ηχο μου με οτι κι αν εχω στα χερια μου .ελα ομως που εμενα αυτη η γκομενα με φτιαχνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου