Προς το περιεχόμενο

Motu 828 MkII-Troubleshoot


Βαλάντης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται, Διαθέτω την Motu 828 Mkii firewire και πρόσφατα αντιμετώπισα ένα πρόβλημα.

 

Όταν ενεργοποιώ την κάρτα η κάρτα δεν ανοίγει και η οθόνη δείχνει το boot-screen. Όταν αποσυνδέσω όμως το καλώδιο firewire η κάρτα ανοίγει κανονικότατα. Αυτό συμβαίνει όμως μόνο στην μία θύρα FW. Στην άλλη θύρα η κάρτα ανοίγει κανονικά αλλά δεν είναι αναγνωρίσιμη σε mac/pc. Έγινες δοκιμές σε άλλους υπολογιστές και το πρόβλημα είναι το ίδιο.

 

Μετά από επικοινωνία με την motu η απάντηση που έλαβα είναι ότι δεν μπορούν να μου προσφέρουν service καθώς η κάρτα έχει πάνω από δεκαετία που κυκλοφόρησε και τα ανταλλακτικά πλέον έχουν αποσυρθεί.

 

Σε μια έρευνα για το ίδιο πρόβλημα , βρήκα αρκετούς χρήστες του συγκεκριμένου μοντέλου που την πάτησαν ομοίως και η διάγνωση ήταν πως το chipset της θύρας firewire κάηκε. Θα με βοηθούσε κάποιος πολύ αν μου πρότεινε κάποιον γνώστη που μπορεί να με βοηθήσει με το θέμα της κάρτας , μπας και βγεί άκρη. Εδώ είναι ένα βίντεο με έναν τύπο που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα --->

 

 

 

( ο συγκεκριμένος βρήκε λύση από την motu καθώς έχει τέσσερα χρόνια που την έπαθε , επομένως υπήρχαν ανταλλακτικά διαθέσιμα )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πιθανότατα σύνδεσες - αποσύνδεσες το firewire καλώδιο ενώ ήταν σε λειτουργία και κάηκε το σχετικό chip. Δεν είσαι ο μόνος ούτε η μόνη κάρτα που το παθαίνει αυτό. Το firewire δεν είναι USB.

Εάν η ίδια η MOTU δεν έχει πλέον ανταλλακτικά για την συγκεκριμένη κάρτα τότε ψάχνεις γενικώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγάλο θέμα το hot swap με όλα τα firewire audio interfaces, πολλά fw chip καμμένα.

 

Φαντάζομαι για αυτό το λόγο βγάλανε τα ιδια μοντέλα αργότερα σαν hybrid.

Αν σου καεί το FW το συνδέεις με USB και συνεχίζεις να δουλέυεις.

 

Θες πολύ ψάξιμο πάντως, ξεκίνα με το φορουμ της εταιρείας και τους χρήστες που έχουν το ίδιο θέμα, πως το αντιμετώπισαν απο που προμηθέυτηκαν νεο chip κτλ.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μετά απο συνεχή διαπραγματευση με την Motu ενημερώθηκα για το FireWire chip που φοράει η κάρτα! Παραθέτω : TSB41AB2PAP ! Προχωρώ σε αντικατάσταση και ενημερώνω το threat για το αποτέλεσμα ! Κόστος chip , γύρω στα 10 € .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου