Προς το περιεχόμενο

Πυκνωτικό Μικρόφωνο.Πρόβλημα με Feedback


pmelidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και συγγνώμη αν ποστάρω σε λάθος ενότητα. :)

 

Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κάποια λύση.

 

Παίζω λαίβ, λουπάροντας διάφορα όργανα, εκείνη τη στιγμή, όλα, χωρίς καθόλου προηχογραφημένα.

 

Οι κιθάρες πάνε οκ, όπως και το μικρό casio αρμονιάκι μου.

 

Το πρόβλημα παρουσιάζεται μερικές φορές με την ηχογράφηση των ντραμς και των άλλων κρουστών( σέικερς, ντέφια κλπ) όπως επίσης και με την ηχογράφηση της μελόντικας, του μεταλλόφωνου και του ξυλόφωνου.

 

Και αυτό γιατί τα μικρόφωνα που έχω είναι απαράδεκτα και "αρπάζουν" αρκετές φορές από τα εκάστοτε μόνιτορ και τότε τα ντράμς που γράφω εκείνη τη στιγμή αποκτούν εκείνη την διαβόητη φλαντζεριλα που προξενείται από το οριακό feedback.

 

Το θέμα μάλλον είναι ότι έκτος από απαράδεκτα, είναι και τα λάθος μικρόφωνα. :oops:

 

Δηλαδή, για το μεταλλόφωνο ξυλόφωνο κρουστάκια και μελόντικα έχω ένα πυκνωτικό του κ***υ, από αυτά που πουλάνε στα μαγαζιά με τα ηλεκτρονικά και που παίρνουν μια μπαταρία μέσα.

 

Και για τα ντραμς έχω, ένα μικρόφωνο δυναμικό στην μποτα(όλα κουλ εδώ), και για το σνέρ, το τόμ και το κρας έχω ένα μικροφωνάκι από αυτά τα μικρά άσπρα, σαν ψείρες,που συνδέονται στον υπολογιστή και τα έχεις για να μιλάς.:? (μη σας κάνει εντύπωση, είναι παιδικά ντράμς, :oops: και είναι αρκετό για να τα παίρνει όλα!!!)

 

Σκέφτομαι να πάρω 2/3 δυναμικά ακόμα και να αντικαταστήσω όλα τα πυκνωτικά. Έχω την εντύπωση οτι θα δουλέψει αυτό το κολπάκι για τα toy drums, αλλα δεν ξέρω άν θα παίρνω σωστά τους ήχους από όλα τα άλλα(μελόντικες, σείκερς, ξυλόφωνα). :roll:

 

Έτσι καταλήγοντας, θέλω να ρωτήσω αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο πυκνωτικό για λαιβ καταστάσεις, εκτός κι αν πιστεύετε ότι μπορώ με ένα δυναμικό ακόμα να γράψω μεταλλόφωνα, ντέφια και μελλόντικα.

 

:?:

 

Σόρρυ για το κατεβατό και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πιθανές απαντήσεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέροντα όσο κάνεις διαβάζοντας και το χθεσινό σου ποστ νομίζω ότι είναι αρκετά κοντά σε φιλοσοφία αυτά που κάνουμε. Σε ότι αφορά την μελόντικά χρησιμοποιώ ένα audix om 5 ή ένα audix i5 χωρίς κανένα πρόβλημα

(αν και αρκετές φορές περνάω το σήμα μέσα από τα πετάλια και τον ενισχυτή μου και όχι κονσόλα αλλά το έχει κάνει και αυτό ζωντανά σε διάφορες περιστάσεις χωρίς προβλήμα).

 

Για να σε μπριζώσω με κάτι πολύ ενδιαφέρον σκέφτομαι και θα το κάνω κάποια στιγμη όταν είναι καλύτερα τα οικονομικά μου να πάρω ένα copperphone της placid audio για φωνή και μελλόντικα και να δίνω έτσι ιδιαίτερο ήχο και στα 2.(ακούγεται σαν ραδιόφωνο ή πλάκα βινυλίου του 30)

 

Τώρα σε ότι αφορά το ξυλόφωνο και το μεταλόφωνω θα σου πρότεινα να πάρεις ένα stereo set tbone sci 100 II το οποίο είναι στο κόστος ενός καλού δυναμικού μικροφώνου. Νομίζω ότι έτσι κάνεις ότι θέλεις χωρίς πρόβλημα αρκεί να προσέξεις τις εντάσεις στην σκηνή και το πως τοποθετείς τα μικρόφωνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρίς καν να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, ποιά μπάντα είστε?

 

αν θες να τσεκάρεις τα δικά μου

 

http://myspace.com/larrygus

 

και τώρα παω να δω τα μικροφωνα που μου είπες... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ότι αφορά την μελόντικά χρησιμοποιώ ένα audix om 5 ή ένα audix i5 χωρίς κανένα πρόβλημα

 

 

άρα δυναμικό για την μελόντικα χωρίς πρόβλημα ε?γαμω...

 

Τώρα σε ότι αφορά το ξυλόφωνο και το μεταλόφωνω θα σου πρότεινα να πάρεις ένα stereo set tbone sci 100 II

 

...και για μεταλλόφωνα-ξυλόφωνα πυκνωτικά ε? τα έχεις δοκιμάσει ποτέ με δυναμικά, λάιβ? λες να μην δουλέψει?

 

το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτήν τη στιγμή είναι οτι

 

α.την πέμπτη παίζω λαιβ

β.είμαι στο βόλο

γ.δεν παίζουν φράγκα άμεσα προσβάσιμα αυτή τη στιγμή

 

και έτσι έλεγα να τσιμπήσω το πακετάκι της μπέριγκερ με τα 3 δυναμικά για να την παλέψω την πέμπτη και μετά την ψάχνω με "κανονικα" μικρόφωνα σαν άνθρωπος.

 

πιστεύεις οτι για τα τύμπανα με το δυναμικό θα κάνω τη δουλειά μου ε?

 

πάντως απότι είδα εσυ και εσύ mulcher άρα πιστεύω οτι μία ανταλλαγή απόψεων θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, σε κάθε περίπτωση... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με αφορμή τα παραπάνω και για οποιοωδήποτε άλλον ενδιαφέρεται

 

http://www.konzert-buero.de/bands/bsn/bsn%20tech%20specs.pdf

 

ειναι τα tech specs των berg sans nipple που είχαν παίξει και σαπόρτ στους σινεμάτικ όρκεστρα, και είναι λουπαδόροι και οι δύο :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pmelidis έκανα επίσκεψη στην σελίδα σας, το μόνο που μπορώ να πω είναι τα καλύτερα, μου άρεσε πολύ το υλικό σας και ελπίζω να σας δω σε κανα live :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως σκεφτηκες να δαπανησεις λιγα χρηματα, να παρεις εναν feedback destroyer, για να μην παιδευεσαι αδικα με συχνοτητες? :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως σκεφτηκες να δαπανησεις λιγα χρηματα, να παρεις εναν feedback destroyer, για να μην παιδευεσαι αδικα με συχνοτητες?

 

το σκέφτηκα, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να τα διαθέσω όλα αυτά τα λεφτά, και επίσης έχω την εντύπωση οτι μπορώ να το διορθώσω και χωρίς αυτην την "επένδυση". δεν ξέρω, και όσο τσεκάρω παρόμοια rigs, το σώζουνε με άλλους τρόπους.

 

έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

 

[εντιτ] μόλις τσέκαρα στο τόμαν και το πιο φτηνο φιντμπακ κανει ένα 50ευρο, αλλά και πάλι προτιμώ να το λύσω με τα σωστά μικρόφωνα[/εντιτ]

 

σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση

:)

 

pmelidis έκανα επίσκεψη στην σελίδα σας, το μόνο που μπορώ να πω είναι τα καλύτερα

 

ευχαριστώ μπρέιν, για τα καλά λόγια, μόνο να σου πω οτι είμαι ολομόναχος, για να μην σε απογοητεύσω κίολας :oops:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν ομως στα live εχεις προβλημα, τοτε ενα ακομα καλυτερο μικροφωνο, θα βελτιωνε μεν την αποδοση του ηχου, αλλα θα αυξανε και το ποσοστο κινδυνου για feedback. Ενα feedback destroyer, μπορει να σου λυσει τα χερια, στο να εχεις καλα μικροφωνα, ενω συγχρονως να μην παλευεις με το EQ..

Απ'οσο ξερω, ολα τα μεγαλα rigs εχουν αντιστοιχα μηχανηματα. Απο εκει και περα, αν εχεις καλες γνωσεις τοποθετησης μικροφωνων, monitors, PA ηχειων, εισαι μια χαρα..Αλλιως, θα περιοριστεις σε καποιο EQ ή σε ενα feedback destroyer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'οσο ξερω' date=' ολα τα μεγαλα rigs εχουν αντιστοιχα μηχανηματα. [/quote']

 

το πιστεύω κι εγώ αυτό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι δική μου ευθύνη αυτό το πράγμα ή του εκάστοτε ηχολήπτη, γιατί καλώς ή κακώς, δικό μου ηχολήπτη δεν έχω.

 

και πάλι, απο χαζομάρα ίσως, μου έχει κολλήσει οτι μπορώ να το λύσω και χωρίς την μηχανή που διαλύει το φιντμπακ. γιατί ίσως το περισσότερο φιντμπακ να το έπαιρνα απο το μικρόφωνάκι-ψείρα.

 

δεν ξέρω... :?

 

αλλά η σιγουριά σου με προβληματίζει λίγο :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου