Προς το περιεχόμενο

MIDI Laptop


Inanes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτόμουν λοιπόν τις προάλλες να εμπλουτίσω τον εξοπλισμό του studio μου με ένα module με ρυθμούς (όλο σύνθια έχω, έπηξα!) και λιμπιζόμουν κάτι κουτάκια όπως το QY70 (ή 100) της Yamaha. Σημειωτέον ότι το εν λόγω module το βρίσκεις γύρω στα 650 ευρώ!

 

Τότε όμως βρήκα ένα laptop Pentium II στα 300 MHz (64Μb RAM) με 100 ευρουδάκια και είπα να μετατρέψω αυτό σε accompaniment module. Θα συνδέεται με midi με ένα από τα GM modules που έχω (ήχοι sound canvas). Το hardware το έχω τακτοποιήσει.

Από software, τί προτείνετε να του εγκαταστήσω; Εννοείται ότι ΔΕΝ θα το χρησιμοποιώ για audio.

Από windows ξέρω πάνω κάτω τί παίζει από sequencers, αλλά ακόμα και οι παλιές κόπιες του Cubase και Cakewalk μου φαίνονται βαριές για το λαπτοπτάκι μου, αφού έχουν audio προσανατολισμό.

Σε Linux αξίζει να το προσπαθήσω, υπάρχει κάτι που να αναπαράγει μέσω midi π.χ. ρυθμούς της Yamaha, από τους τόσους που βρίσκεις για downloading στο Δίκτυο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry αν θα σε απογοητεύσω φίλε μου αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για ένα απαρχαιωμένο laptop; Αμφιβάλλω αν θα μπορείς να τρέξεις έστω και πανάλαφρες εφαρμογές με κάτι τέτοιο. Και να τα δούμε και με τη σειρά αν δεν με πιστεύεις.

 

64 Mb RAM; Ακόμα και η πιο τιποτένια USB κάρτα ήχου θέλει minimum 128 Mb! Χώρια που όποιο πρόγραμμα και να δουλέψεις θέλει επίσης 128 και βάλε.

Pentium II στα 300 δεν είναι αρκετό για τίποτα. Μόνο Windows 98 να φορτώσεις θα αρχίσει να ζορίζεται.

Και Linux να βάλεις, δεν υπάρχει διανομή που να είναι τόσο ελαφριά (με εξαίρεση κάποιες πολύ εξειδικευμένες που δεν κάνουν για μουσική). ¶λλωστε, το αγγούρι είναι τα προγράμματα που θα τρέχεις και όχι το λειτουργικό μόνο.

 

Βρες καλύτερα ένα αρμόνιο ή ένα παλιό rack module με ενσωματωμένο floppy disk drive και κάνε τη δουλειά σου. Δεν θα έχεις την ίδια ποιότητα με το Yamaha αλλά με 300 ευρώ θα έχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Και στο ξαναλέω, το συγκεκριμένο laptop μόνο για κανένα σερφάρισμα στο net κάνει. ¶ντε και κανένα παλιό Word στο τσακίρ κέφι! :lol:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν χρησιμοποιώ ούτε σκέφτομαι να συνδέσω το εν λόγω laptop με κάρτα ήχου. Επικοινωνεί με κάποιο synth μέσω midi και αυτό είναι όλο! Η μεταφορά midi δεδομένων δεν έχει δα και τις μεγάλες απαιτήσεις!

 

Τώρα για τα προγράμματα:

 

Εγώ βρήκα μια παλιά έκδοση του Voyetra Digital Orchestrator, και δούλεψε ρολόι! Θα ήθελα όμως και κάτι σε One-Man-Band, αλλά το demo που δοκίμασα στην έκδοση 10 φαινόταν ότι βάραινε το σύστημα.

 

Μήπως έχει κανείς παλιότερη έκδοση (2 Mb όλο κι όλο!) που ήταν και shareware; Ξύπνησαν οι παπάρες τώρα και ζητάνε 50 ευρώ για την νέα έκδοση!!!

 

Επίσης, ποιά είναι η γνώμη σας για το RMCA Pro σε σύγκριση με το ΟΜΒ; Συγκριτικά με το styletrax του Cubase (αλήθεια, το Cubasis περιέχει το styletrax);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλά με ποιά κάρτα το δουλεύεις και με ποιά VST; Να υποθέσω ότι έχεις Windows 95 στο μηχάνημα;

 

VST? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Για MIDI το χρησιμοποιώ αφού από VST δε σηκώνει και πολλά το μηχάνημα (2-4 απλά VST). ¶ντε και κανά sample. Κάρτα μια παλιά Soundblaster, OS=Windows98.

 

Αν το καλοσκεφτείς όμως μουσική έγραφε ο κόσμος και επί Windows95 (και πιο παλιά) άρα προγράμματα υπήρχαν αλλά είναι δύσκολο να τα βρει κανείς σήμερα.

π.χ.

Rebirth

Buzz (http://en.wikipedia.org/wiki/Jeskola_Buzz), Modplug, Renoize και λοιποί trackers

Massiva (που κυκλοφορεί και παλιότερη freeware έκδοση του)

Audio Architect (modular synth με MIDI control)

 

Αααααχ τι θυμήθηκα πάλι...

:?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τις περισσότερες από τις ... δημιουργίες μου τις έχω φτιάξει σε ένα αρχαίο προγραμματάκι για win95, το Power Chords Pro! H πλάκα είναι ότι τό χρησιμοποιώ ακόμα και στα XP, επειδή είναι τρομερά εύχρηστο, ειδικά για να φτιάξεις ρυθμούς στα ντραμς! Φοβερό interface!!!

 

http://www.howlingdog.com/

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τις περισσότερες από τις ... δημιουργίες μου τις έχω φτιάξει σε ένα αρχαίο προγραμματάκι για win95' date=' το Power Chords Pro! H πλάκα είναι ότι τό χρησιμοποιώ ακόμα και στα XP, επειδή είναι τρομερά εύχρηστο, ειδικά για να φτιάξεις ρυθμούς στα ντραμς! Φοβερό interface!!!

 

http://www.howlingdog.com/[/quote']

 

Ενδιαφέρον φαίνεται!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί όχι αν σκεφτείς ότι μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν ακόμη ο Atari, με το απίστευτο Midi που είχε εκ κατασκευής! ¶σχετο αλλά γιατί πλέον δεν συνεχίστηκε το concept και από άλλες εταιρίες;

Λες να βγάλω από την αχρηστία κι εγώ 2 υπολογιστές που έχω (pentium 1 300mhz 128ram) κα να κάνω κάτι παρόμοιο; Το Rebirth το κατεβάζεις τσάμπα από το site της propellerheads ή το rebirth museum (δεν θυμάμαι τώρα :oops: )

Ξέρει κανείς που βρίσκονται τέτοια παλιά και cult προγράμματα; (γνήσια παρακαλώ και όχι αντιγραφες :D )

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου