Προς το περιεχόμενο

Υιοθετηση παιδιου απο ομοφυλα ζευγαρια



Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 177
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν λέμε να έχουν προτεραιότητα, λέμε να έχουν το δικαίωμα...

Και για ποιο λογο ακριβως να εχουν το δικαιωμα? Εχουμε...ελλειψη ετεροφυλων ζευγαριων και ψαχνουμε στα ομοφυλα ζευγαρια να δωσουμε παιδια για υιοθεσια? Και ξεχωρα απ'αυτο, ΠΟΙΟΣ εχει το δικαιωμα να αποφασισει ενα παιδι να υιοθετηθει απο ενα ομοφυλο ζευγαρι και οχι απο καποιο απο τα χιλιαδες ετεροφυλα ζευγαρια?

 

Ποιος εχει το δικαιωμα να αποφασισει δηλαδη οτι το Χ παιδι δεν θα μεγαλωσει με μια ετεροφυλη οικογενεια? Ποιος θα αποφασισει οτι το Χ παιδι θα ειναι καλυτερα με 2 "μπαμπαδες" ή 2 "μαμαδες", οταν υπαρχουν εκει εξω απειρα ετεροφυλα ζευγαρια που θελουν να υιοθετησουν ενα παιδι? 

 

Αυτο δεν εχει καμια σχεση με την οποια "ανεκτικοτητα στο διαφορετικο(?)" καποιας κοινωνιας και αλλες "προοδευτικες" μπαρουφες. Εδω μιλαμε για το δικαιωμα ενος παιδιου να μεγαλωσει σε μια φυσιολογικη οικογενεια, δηλαδη με μια μητερα και εναν πατερα. Αυτο εχει καθοριστει απο την ανθρωπινη φυση και οχι απο τις κοινωνιες. Το προτυπο Μητερα - Πατερας δεν εχει καμια σχεση με την οποιες αντιληψεις καποιας κοινωνιας, ειναι κατι που απορρεει απο τη φυση του ανθρωπου.

Τα παραπονα σας στη φυση λοιπον.

 

@Troley, οι μονογονεϊκες οικογενειες δεν εχουν καμια σχεση με ενα ζευγαρι ομοφυλων που "εφαγαν φλας" να υιοθετησουν ενα παιδι. 

 

προσωπικά δεν θεωρώ φυσιολογική την οικογένεια ομοφυλόφιλων....δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν σκέψη υιοθέτησης.

+1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως δεν ισχύει το σκεπτικό σου. Είναι τελείως διαφορετικό να υπάρχει ένας γονιός και τελείως διαφορετικό να υπάρχουν δυο. Το ότι μπορεί να είναι ομόφυλοι ή ετερόφυλοι δεν σχετίζεται. Το συμπέρασμά σου δεν έχει λογική βάση. Το ερώτημα του thread θα μπορούσε να τεθεί και ως "Υιοθέτηση παιδιού από ομοφυλόφιλο" μόνος του, όχι ζευγάρι. Πάλι το ίδιο περιεχόμενο θα είχε η κουβέντα, περίπου.

 

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω.

 

(α) Το ζητούμενο είναι το πλήθος των γονέων;

(β) Η εκ' προοιμίου αποδοχή του αριθμού δύο(2) ως τέλειου για το πλήθος των γονέων;

(γ) Η εκλαμβανόμενη από πολλούς ως "φυσιολογική" κατάσταση του να υπάρχει εκπροσώπηση και των δύο φύλων στον κηδεμονικό ρόλο;

 

Εγώ απαντώ για το (γ), εφ'όσον τα άλλα δύο τα θεωρώ εντελώς άκυρα. Και βέβαια, το σχετικό μου είναι απόλυτα σωστό, εφ' όσον (επαναλαμβάνω) οι μονογονικές οικογένειες είναι αποδεκτές (νομικά, ηθικά, κοινωνικά εν' τέλει) και κανένας ένας γονέας δεν μπορεί να έχει και τα δύο φύλα.

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πτυχιο δεν εχω αλλα ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο δεν ξεχωριζονται τα "φυσιολογικα" απο τα "ανωμαλα" παιδια σε τοσο μικρες ηλικιες (εκτος βεβαια απο τους ΝΑΖΙ στη Γερμανια του '30).....

 

Το να προτεινεις να....ξεχωριζουμε απο τα 2-3 ετη τα παιδια σε ομοφυλα και ετεροφυλα αγγιζει τα ορια της απολυτης παρανοιας.    

 

Εχεις δικιο για αυτες τις ηλικιες. Εγω παντως ειχα στο μυαλο, συγνωμη που δεν εγινα σαφης, για μεγαλύτερες ηλικιες που φυσικα υπαρχει ταση.

 

+1 με τον Waterfall-K, συμφωνω απολυτως

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Troley, οι μονογονεϊκες οικογενειες δεν εχουν καμια σχεση με ενα ζευγαρι ομοφυλων που "εφαγαν φλας" να υιοθετησουν ενα παιδι.

 

Αν ως "φλας" θεωρείς την επιθυμία, τότε όλες οι κυρίες που χωρίζουν τον άντρα τους κατωχυρωμένες πως θα τους δοθεί η κηδεμονία των τέκνων έχουν επίσης φάει "φλας". Δεν έχουν προκύψει ΟΛΕΣ οι μονογονικές (όχι μονογονεϊκές) οικογένειες από θάνατο.

 

Επίσης, όπως έγραψα, διαλέγεις και παίρνεις, δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει συμφωνία, ούτε ξέρεις με τι πραγματικά θα συμφωνούσα εγώ.

 

Τέλος, η ερώτηση (όποτε και αν διατυπώνεται) "γιατί να έχουν το δικαίωμα" μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε δικαίωμα δεν γεμίζει το μάτι κάποιου, οπότε δεν πρέπει να διατυπώνεται ΠΟΤΕ.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

trolley, το σκεπτικό σου είχε ως εξής, αφού αποδεχόμαστε τις οικογένειες με έναν γονιό θα πρέπει να αποδεχόμαστε τις οκογένειες με ομόφυλους γονιούς και σου λέω πως αυτό είναι άσχετο. Είναι σαν να λες "αφού το πορτοκάλι είναι ξινό τότε 5" ;D, ασύνδετα πράγματα δηλαδή.

Προφανώς εννοείς πως αφού υπάρχουν οικογένειες που λείπει ο ένας εκ των δυο δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με οικογένειες που και οι δυο είναι το ίδιο. Εε τότε γιατί όχι οικογένειες με 4 πατεράδες και 8 μανάδες ή μόνο 8 μανάδες. Δεν ειναι εκεί το θέμα μας, η έλλειψη του ενός. Για το θέμα αυτό έχει δωθεί απάντηση από την αρχή του ανθρώπινου γένους, ναι γίνεται. Ο προβληματισμός περιστρέφεται για το τι σημαίνει όταν και οι δυο είναι το ίδιο.

 

Τέλος, η ερώτηση (όποτε και αν διατυπώνεται) "γιατί να έχουν το δικαίωμα" μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε δικαίωμα δεν γεμίζει το μάτι κάποιου, οπότε δεν πρέπει να διατυπώνεται ΠΟΤΕ.

 

Απολύτως σωστό.

 

Παρακαλούμε τους αγαπητούς ομιλητές να μην αρχίσουν τους προσωπικούς διαξιφισμούς και καταντήσει το θέμα από πούστικο που είναι να γίνει κλειδωμένο πούστικο. ;D

 

Και εσύ τώρα αυτό το θεωρείς αστείο;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι σπίτσλες σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Ξέρεις τί μου θύμισες με αυτή τη λέξη; Από τη γιαγιά μου κάποτε μάθαμε ένα ποτό που πίνανε όταν ήταν στην Γερμανία, δεν ξέρω αν είναι Γερμανικής ανακάλυψης το ποτό αλλά τές πάν' το ποτό λέγεται κάπως σπέσιλ κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι κάν ακριβώς την ονομασία του. Κοίτα τώρα να δείς τί γίνεται. Το ποτό αυτό είναι μία μίξη της πορτοκαλάδας με την κόκα κόλα. Βάζεις μισό ποτήρι πορτοκαλάδα και μισό κόκα και το πίνεις!

 

Μία μίξη διαφορετικών ποτών, σαν τους ερμαφρόδιτους ένα πράμα, οι οποίοι σύμφωνα με αρχαίες αφηγήσεις φιλοσοφικές, ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στον πλανήτη και λόγω της μεγάλης τους δύναμης, για να μην μπορούν να αντισταθούν στους θεούς, οι θεοί τους χώρισαν και έφτιαξαν έτσι τα 2 φύλα, αρσενικό και θηλυκό. Βέβαια ακόμα και οι θεοί κάνουν λάθη, έτσι έμεινε στην ανθρώπινη βιολογία να γεννιούνται πολλές φορές άνθρωποι με πολύ αυξημένα ορμονικά επίπεδα του αντίθετου φύλου και να τους κατηγορούν οι "φυσιολογικοί" για την ομοφυλοφιλική τους τάση σαν να φταίνε εκείνοι... :-X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν στα παιδιά , να λένε Μαμά (ή Μπαμπά ) πονάω  και Μαμά (ή Μπαμπά) πεινάω.

 

Είχα πολύ καιρό να ψηφήσω ΝΑΙ!  8)

 

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την στιγμή που δεν έχουμε πρόβλημα με έναν πατέρα ,μητέρα ,να μεγαλώνει μόνος το παιδί του (ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας),τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα να μεγαλώνουν δύο πατέρες, μητέρες το παιδί τους.

 

Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο περιβάλλον το οποίο με την σειρά του το μεταφέρει στο παιδί.

Εάν πάψει το περιβάλλον να έχει πρόβλημα όλα είναι μια χαρά.

Ελπίζω σε μερικά χρόνια να το έχουμε ξεπεράσει και αυτό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

trolley, το σκεπτικό σου είχε ως εξής, αφού αποδεχόμαστε τις οικογένειες με έναν γονιό θα πρέπει να αποδεχόμαστε τις οκογένειες με ομόφυλους γονιούς

 

Ναι.

 

και σου λέω πως αυτό είναι άσχετο. Είναι σαν να λες "αφού το πορτοκάλι είναι ξινό τότε 5" ;D,

 

7, αλλά ας μην επεκταθούμε.

 

Προφανώς εννοείς πως αφού υπάρχουν οικογένειες που λείπει ο ένας εκ των δυο δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με οικογένειες που και οι δυο είναι το ίδιο.

 

Ακριβώς, ΑΝ εξετάζουμε το ζήτημα από την άποψη (γ) που προανέφερα.

 

Εε τότε γιατί όχι οικογένειες με 4 πατεράδες και 8 μανάδες ή μόνο 8 μανάδες.

 

Και αυτό υπάρχει, παιδιά που μεγαλώνουν με μαμά, θείες, γιαγιάδες. Στο ίδιο σπίτι. Δεν ακούω κανέναν να το θεωρεί πρόβλημα. Ίσως επειδή δεν κάνουν σεξ μεταξύ τους;

 

Δεν ειναι εκεί το θέμα μας, η έλλειψη του ενός. Για το θέμα αυτό έχει δωθεί απάντηση από την αρχή του ανθρώπινου γένους, ναι γίνεται. Ο προβληματισμός περιστρέφεται για το τι σημαίνει όταν και οι δυο είναι το ίδιο.

 

Ε, και λέω εγώ ότι δε σημαίνει τίποτε. Άλλωστε, οποιοδήποτε ετερόφυλο ζευγάρι έχει μείνει πολύ καιρό μαζί, έχει απίστευτης τάξεως ομοιότητες στα πάνταόλα. Υπάρχουν διαφορές νοοτροπίας, που τα παιδιά απολαμβάνουν (και χρησιμοποιούν) αλλά γενικώς είναι περισσότερο όμοιοι παρά ανόμοιοι. Η ανατομία τους είναι άσχετο ζήτημα.

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου