Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή σε κύκλωμα κονσόλας....κακή ιδέα?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Καλημέρα σε όλους.... Εδώ και λίγες μέρες μου έχει καρφωθεί μια ιδέα που ίσως είναι χαζή αλλά είπα να ρωτήσω τους γνώστες.... Ζαχαρώνω άσχημα αυτήν εδώ

 

https://www.thomann.de/gr/allenheath_wz4_162.htm

 

  και ενώ έλεγα "τέλεια, είναι αυτή ακριβώς που θέλω κλπ κλπ" διαπιστώνω οτι δεν έχει κάτι βασικό που θα ήθελα κι έχω σπαστεί άσχημα.... κι ακόμα περισσότερο που αυτό το κάτι το έχουν σχεδόν όλες οι κονσόλες, ακόμα κι οι πολυ φτηνές.  Αναφέρομαι στο διακοπτάκι L-R (ή master, ή stereo, ή main out) σε κάθε κανάλι χωριστά. 

 

  Σκεφτόμουνα να σπλιτάρω τα όργανα ώστε κάθε όργανο να έχει δυό κανάλια,ένα για το PA (που θα έβγαινε από το mono fader) κι ένα για τα - δύο - monitor που θα έβγαιναν απ' το L-R. Ετσι πχ για ενα σχήμα 3 φωνές 3 κιθάρες που έχουμε αυτό τον καιρό, τα πρώτα 6 κανάλια θα πηγαίναν στο PA (mono) και τα αλλα 6 στα monitor που θα μπορούσαν το καθένα με το PAN να έρθουν όπου θέλουν - το ένα monitor στο L, το άλλο στο R.

  Αυτό προυποθέτει βέβαια α) τα κανάλια 7-12 να μην έχουν πρόσβαση στο mono, και β) τα 1-6 να μην έχουν πρόσβαση στο stereo. Το Α γίνεται (ρυθμίζεις ώστε το mono να τροφοδοτείται αποκλειστικά από το AUX 6 - έχει η κονσόλα αυτή τη δυνατότητα) , αλλά το Β δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει το σχετικό διακοπτάκι!  Βέβαια θα μπορούσα να πάρω απ'τα κανάλια 7-12 τα 2 aux για να τροφοδοτήσω τα monitor αλλά ήθελα να τα δουλεύω με fader και to pan pot.... ;D ;D

 

Κατα πόσο θα ήταν καλή ιδέα να γίνει μια μικρή μετατροπή στην κονσόλα (από κάποιο καλό τεχνικό,όχι να την κάνω εγώ)? Για την ακρίβεια τα pan potς σε κάποια κανάλια να γίνουν π.χ. volume control ώστε όταν το πας τέρμα αριστερά να σβήνει τελείως απ' το L-R.

 

Συνηθίζονται γενικά τέτοιες εξυπνάδες, ή να το ξεχάσω καλύτερα? Να σημειώσω οτι έχω κάνει έρευνα αγοράς και δεν μου κάνει κάποια άλλη κονσόλα,θέλω αυτή συγκεκριμένα!

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια και σωστη η σκεψη για τα σπλιταρισμενα καναλια για διαφορετικες χροιες μεσα και εξω.

Λαθος η επιλογη μιας κονσολας που δεν σου κανει αυτο που θελεις με τον τροπο που το θελεις (με aux γινεται,αλλα δεν το θελεις μιας και προτιμας faders),και μαλιστα σε μια τιμη που σου δινει ευελιξια στις επιλογες.

Εγω δεν θα ψαχνομουν για μετατροπες,αλλα για αλλη κονσολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν θα ψαχνομουν για μετατροπες,αλλα για αλλη κονσολα.

 

  Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.... Το θέμα είναι οτι δεν μου κάνουν οι άλλες, για διάφορους λόγους ένας απ' τους οποίους είναι το μαζεμένο μέγεθος - σε αυτό τον αριθμό καναλιών - σε συνδυασμό με το χωριστό κύκλωμα για κάθε κανάλι. Θα πήγαινα για την επόμενη - mw 14:4:2 - κι ας μην έχει εσωτερικό εφφέ, αλλά δε μου φτάνουν τα 10 mono κανάλια...

 

  Υπάρχει βέβαια και η λύση σπλιτάρω στα ΤΡΙΑ κάθε όργανο. Το πρώτο για το PA και τα άλλα δυο για τα monitor - μεσω post fade aux - και αντι για pan να παίζω με τα δυο διπλανά  fader.

 

  Άλλος για τη μετατροπή? Ξέρω τι θα μου πείτε αλλά θέλω να το ακούσω για να το εμπεδώσω.... :angel: 8)

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειαζεται να σπλιταρεις στα 3 το καναλι.

Σε μια κονσολα που θα εχει κουμπι δρομολογησης στο master στο καθε καναλι,τα μισα καναλια τα στελνεις στο master (pa) και τα αλλα μισα (τα σπλιταρισμενα) δεν τα στελνεις στο master αλλα εχεις ανοιχτα σε αυτα τα sends απο δυο post aux απο τα οποια τροφοδοτεις τα μονιτορ σου. Ετσι τα χειριζεσαι απο fader οπως θελεις.

Δες και τις soundcraft gb2-16r και lx7-2 16

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρελθόν!

Δεν χρειαζεται να σπλιταρεις στα 3 το καναλι

Σε μια κονσολα που θα εχει κουμπι δρομολογησης στο master στο καθε καναλι,τα μισα καναλια τα στελνεις στο master (pa) και τα αλλα μισα (τα σπλιταρισμενα) δεν τα στελνεις στο master αλλα εχεις ανοιχτα σε αυτα τα sends απο δυο post aux απο τα οποια τροφοδοτεις τα μονιτορ σου.

Δες και τις soundcraft gb2-16r και lx7-2 16

 

Ετσι θα το κάνω τελικά αλλά επιμένω στη mixwizard.... Αλλά δεν θα το κάνω με διακοπτακι l-r αλλά με το PAN (left= PA, right = aux 1,2).

 

  Να ΄σαι καλά για το ενδιαφέρον.... μ΄εχεις βοηθήσει κι άλλη φορά στο παρελθόν!

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου