Προς το περιεχόμενο

AFRICA (Toto cover)


petersrv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Φιλότιμη και αξιέπαινη η απόπειρα. Το κομμάτι (το original) έχει αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα και γενικά δεν είναι τραγούδι που το ακουμπάει εύκολα κάποιος. Οπότε μπράβο για το θάρρος σας  :D

Ωραία η εναλλαγή στις φωνές (γυναικεία - ανδρική).

 

PS: Η άποψη προέρχεται από άτομο... πετροβολημένο με τους Toto  ;D

 

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για μενα το Africa ειναι το κορυφαιο κομματι ολων των εποχων στην 'εμπορικη ' μουσικη ,  η χρυση τομη μεταξυ εμπορικοτητας και μουσικης ποιοτητας . Αν καποιος ρωτουσε 'τι ειναι ρεφρεν ' θα του ελεγα ακου το africa . 

 

στο ιντερεντ εχω ακουσει  αρκετες διασκευες απο χορωδιακες μεχρι οτι αλλο ., Η δικη σας ειναι απο τις πιο καλες και επισης απο αυτες που θελουν να αποτυπωσουν το κομματι ως εχει στα περισσοτερα σημεια πραγμα πολυ δυσκολο στο κομματι αυτο που εχει μια 'ατμοσφαιρα ' οπως λεει και ο Terry . 

 

Δεν εχω τις δικες σας μουσικες γνωσεις , οποτε οι παρατηρησεις μου ειναι καθαρα 'ακροατικες ' γιαυτο και ειναι καθαρα 'λεπτομερειες ' και απλα για να ειπωθει κατι . Επισης δεν σημαινει οτι επειδη παρατηρησα κατι ειναι και σωστο .

 

Το κομματι αυτο εχει 'χαμηλο ' κουπλε, γιαυτο και το λεει ο David Paich ,που εχει πιο 'μπασα' φωνη και ειναι και αυτος που εγραψε αν δεν κανω λαθος . Οποτε η αντρικη φωνη για μενα θα ταιριαζε σε ολο το κουπλε , και η γυναικεια μαζι με την αντρικη στο υπολοιπο  (απο το hurry boy -τελος ρεφρεν ) . Αυτο το παιχνιδισμα αντρικης -γυναικειας φωνης στο κουπλε με ξενισε . Η τοσο συντομη εναλλαγη .

 

Πριν το ρεφρεν , αυτο το 'vtαπ vtαπ , νταπ νταπ νταπ  ' που κανουν αν δεν κανω λαθος τα 'τομ' του ντραμερ , νομιζω ηθελαν περισσοτερη ενταση ,εννοω να ακουγονται πιο δυνατα  . Καθε φορα που ακουω αυτο το νταπ νταπ στο original κομματι ειναι σαν να εισπνεω φρεσκο οξυγονο .

 

Επισης στο ρεφρεν μου φανηκε σαν να ηθελε 'λιγο ακομα ' πιο ομαδικο , σαν να ηθελε ακομα μια φωνη  .Χωρις να εχω ιδεα απο φωνητικα , αρμονιες και τα τιαυτα .  Βεβαια εχω συνηθισει πιο πολυ τις lIve εκτελεσεις τους που σε καποιες τραγουδανε 5-6 νοματαιοι αντρες και γυναικες  . Εχω την εντυπωση οτι στα live το εκαναν πιο χορωδια απο την studio .

 

Κατα τα αλλα , και ηχητικα και εκτελεστικα μου φανηκε αψογο .

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορθές παρατηρήσεις, ευχαριστούμε πολύ!!

Σχεδόν αδύνατο να ακουμπήσεις τους Toto, και σε μουσικότητα και σε παραγωγή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου