Προς το περιεχόμενο

Ηχογραφώντας οδηγούς...απ' το μηδέν


Solitude

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

ελπίζω ότι ο τίτλος δίνει στίγμα της αμπαλοσύνης μου. Θα εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ τί θέλω να κάνω...

 

Εγώ λοιπόν (ο κιθαρίστας τρομάρα μου) μαζί με τον μπασίστα θέλουμε να γράψουμε οδηγούς πάνω σε click track, και με αυτούς τους οδηγούς να μπει ο ντράμερ στο στούντιο και να ηχογραφήσει drums κανονικά.

 

Οι ερώτηση είναι τί χρειαζόμαστε πέρα απ'το PC μας; Μια κάρτα σαν τη Lexicon Alpla αρκεί; Υπάρχει κάτι άλλο που μας έχει διαφύγει;

Και μία δευτερεύουσα ερώτηση, θεωρείτε ότι η κιθάρα μαζί με το πολυεφέ που χρησιμοποιώ θα δώσουν κατά προσέγγιση την απαραίτητη εικόνα ώστε ο ντράμερ να ηχογραφήσει απρόσκοπτα ή καραδοκούν κίνδυνοι που αγνοούμε;

 

Ελπίζω ότι δεν μου ξέφυγε κάποιο πολύ βασικό how to θρεντ, έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα καρφιτσωμένα αλλά με ξεπερνάνε πολύ σαν επίπεδο, εγώ ξέρω να ανοίγω το PC και καλά είναι. 8)

 

Αν έχω ξεχάσει κάτι με ρωτάτε! Ευχαρσιτώ προκαταβολικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε, κατ' αρχήν καλή επιτυχία.

 

Όσον αφορά τους προβληματισμούς σου, και με δεδομένο πως μιλάμε μιά απλή σπιτική δουλειά, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από το pc και την κάρτα.

 

Από τη στιγμή που όλοι πέφτετε σωστά πάνω στα κλικς, ο κάθε επόμενος δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ένα βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνενοηθείτε με τον drummer ώστε να δείτε και αυτός τι περιμένει να ακούσει..

 

(απο προσωπική εμπειρία)  μπορεί να σας φέρει πολύ πίσω απλά να  του δώσετε κάτι ηχογραφημένο, ενώ αυτός πχ μπορεί να θέλει να ακούει μόνο ρυθμικές αντί για lead πχ κτλ. Keep in mind οτι αυτό χρησιμεύει ώστε να μπορεί να καταλάβει ο drummer και όποιος άλλος ηχογραφήσει μετά που βρίσκεται στο κομμάτι - δεδομένου οτι και αυτός ξέρει πολύ καλά τα μέρη του , την σειρά τους κτλ

 

Επίσης μην ξεχάσετε να πείτε στον ηχολήπτη στα πόσα bpms το ηχογραφήσατε, πόσα μέτρα κρατάει, πόσα μέτρα έχετε αφήσει count-in και γενικά ότι επιπλέον πληροφορία πιστεύετε οτι μπορεί να βοηθήσει. Καλύτερα να έχετε πληροφορία που δεν θα χρειαστεί, παρά να σας λείπει κατι..

 

Τέλος, μιλήστε και με τον ηχολήπτη που θα ηχογραφήσει τον drummer να δείτε τι παραπάνω μπορεί να χρειάζεται αυτός, πχ σε τι μορφή αρχείου θέλει τον οδηγό- click track.

 

Αυτά από μένα, good luck!

 

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Stamkosk ευχαριστώ πολύ.

ThisIsSparta σωστές οι επισημάνσεις, τα περισσότερα είτε βρίσκονται ήδη στη λίστα είτε προστέθηκαν μετά από επισημάνσεις φίλων "παθόντων". Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι εκεί βέβαια, βλέπεις ότι έχουμε βασικές απορίες περί hardwear ακόμα...

 

Έχω και άλλη μια απορία, μελλοντική βέβαια, αλλά μιας και σας βρήκα...

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έτοιμα τα τύμπανα. Με ποιό τρόπο μπορούμε να γράψουμε ο μπασίστας κι εγώ από την άνεση του σπιτιού μας και να έχουμε αρχείο που να μπορεί να γίνει re-amping?

 

Και παλι ευχαριστώ! :angel:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία τα είπαν οι συνάδελφοι από πάνω. Να προσθέσω κάτι ακόμα βασικό:

 

Όταν κάνετε export τους οδηγούς σε αρχεία, να μην είναι το master (η συνολική μίξη δηλαδή) αλλά τα κανάλια ξεχωριστά. Κατ' αυτόν τον τρόπο δίνετε τη δυνατότητα σε όποιον γράφει να αποφασίσει εκείνος για τις στάθμες που θα ακούει όταν γράφει ή ακόμα και να κάνει mute σε κάτι που δε θα θέλει να ακούει καθόλου.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου