Προς το περιεχόμενο

Πως επηρρεάζει η γέφυρα τον ήχο της κιθάρας?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο άσχετος επιστρέφει!!! (Είναι η ώρα μου άλλωστε-αυτά παθαίνει κανείς όταν προσπαθεί να ξακουραστεί από την πορεία...)

 

Η ερώτηση στον τίτλο του θέματος είναι σαφής πιστεύω... Σας ακούω!

 

Τι διαφορά έχουν οι vintage γέφυρες για tele, αυτές με τα 3 σελάκια από τις μοντέρνες, αυτές με τα 6? Τι διαφορά έχει το υλικό των saddles (τα brass από τα άλλα, είδα να το συνιστά ο superfunk σε κάποιο θέμα τις προηγούμενες μέρες, δε μπορώ να το βρω, θα το βρει ο elavd - έχει να κάνει κάτι κι αυτός)?

Γιατί λένε ότι οι γέφυρες στις epiphone είναι για το π3()ς ? Τι το κακό έχουν ή τι καλό δεν έχουν που έχουν οι άλλες? ( Οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τις κιθάρες που έχω, δεν γνωρίζω για άλλες περιπτώσεις...)

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά!

 

edit: Τα "άλλα" σελάκια είναι steel. Και κάτι που ξέχασα να ρωτήσω, γιατί - με ποιόν τρόπο - για ποιόν λόγο επηρρεάζεται ο ήχος από τη γέφυρα? (να φανταστείται αυτό ήθελα να ρωτήσω και το ξέχασα)

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία, το θέμα είναι πλήρες μιας που ο άγρυπνος φρουρός (aka elavd) ξαναχτύπησε, δίνοντας το link έλειπε! Thanx elavd!

The World Was A Mess But His Hair Was Perfect...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η γεφυρα ειναι μετα τους μαγνητες ο σημαντικοτερος παραγοντας διαμορφωσης ηχου μιας ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ (δηλαδη χωρις ηχειο) κιθαρας μια και σε αυτην ΟΝΤΩΣ ακουμπανε οι χορδες οποτε ο ηχος τους αλλα και ο τροπος που παλλονται επηρεαζονται δραματικα απο την αλλαγη στα υλικα απο τα οποια ειναι φτιαγμενη μια γεφυρα.

 

το ποσο σημαντικη ειναι η γεφυρα θα το καταλαβεις αν παιξεις διπλα διπλα μια κλασσικη strat με τρεμολο & μια ατρεμολη....προκειται για δυο εντελως διαφορετικες ηχητικα κιθαρες... :wink:

 

προσωπικα στις Tele που φτιαχνω και προοριζονται για ΡΟΚ χρηση προτιμω αυτην τη γεφυρα (Gotoh modern brass tele bridge)

 

0025_1sm.jpg

 

μια και λογω βαρους εχει λιγοτερους μικροφωνισμους και περισσοτερα πριμα τα οποια εξισοροπουν τους συνηθως πιο hot μαγνητες που τοποθετω σε "ροκ" Tele...ενω το υλικο απο το οποιο ειναι φτιαγμενη (μπρασσο) δεν επηρεαζει το μαγνητικο πεδιο του μαγνητη δινοντας του εναν πιο "μοντερνο" ηχο.Γενικα αυτη η γεφυρα θα σου δωσει πιο "solid" "νοτα" αλλα θα σου "κλεψει" "αερα" απο τον ηχο σου.

 

για ολες τις κλασσικες tele προτιμω την κλασσικη τριαρα γεφυρα παντα απο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ λεπτο ατσαλι (δηλ. σαν αυτη που εχουν ολες οι vintage styled Fender) μια και ειναι λεπτη ,"μικροφωνιζει" και ζωντανευει τους low output μαγνητες που βαζω στις κλασσικες τελε ενω το μαγνητικο υλικο της επηρεαζει το μαγνητικο πεδιο του μαγνητη δινοντας ενα πιο κλασσικο και παχυ ηχο tele.

 

4583_1sm.jpg

 

αν η κιθαρα εχει πολυ πριμο bridge μαγνητη και ο παιχτης προτιμα πιο ζεστο ηχο βαζω brass,προσωπικα ομως προτιμω τα steel saddles η τα εκπληκτικα IOS Graph tech saddles

 

την vintage bridge με τα 6 saddles της ανω φωτο (0090) τη θεωρω την πλεον αποτυχημενη τονικα & λειτουργικα γεφυρα τελε που υπαρχει.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω παραγγείλει μια vintage γέφυρα για να αλλάξω από περιέργια την modern gotoh στη τέλε μου, για να δώ τη διαφορά!

 

Θα επανέρθω με συγκριτικά clips με όσο τον δυνατόν ίδιο σετάρισμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου