Προς το περιεχόμενο

Πέθανε ο Peter Zinovieff


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Χτες ανακοινώθηκε ο θάνατος του Βρετανού οραματιστή ηλεκτρονικής μουσικής Peter Zinovieff, μετά από πτώση στο σπίτι του τον περασμένο μήνα. Ηταν 88 ετών. Η εταιρεία του EMS παρήγαγε τα πρώτα Βρετανικά συνθεσάιζερ στη δεκαετία του '60 και ήταν ίσως το πρώτο άτομο στον κόσμο που πειραματίστηκε με δειγματοληψία (sampling) σε υπολογιστή. Παρέμεινε μέρος της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής μέχρι το τέλος και ενεργός συνθέτης και ερμηνευτής στην ογδοηκοστή δεκαετία του.

 

Peter Zinovieff

 

Ο Zinovieff δημιούργησε την Electronic Music Studios (EMS) το 1969 μαζι με τους David Cockerell και Tristram Cary και το γνωστό VCS3 συνθεσάιζερ. Ο Brian Eno χρησιμοποίησε το VCS3 με τους Roxy Music καθως και οι Tangerine Dream και Klaus Schulze. Αργότερα ο Jean-Michel Jarre και οι Kraftwerk το χρησιμοποίησαν επίσης και το αναφέρουν ως το βασικό στοιχείο για την δημιουργία των ήχων τους.

 

Το βίντεο είναι απο συνέντευξη του SOS το 2016.

 

 

  • Like 2
  • Λυπάμαι 3

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου