Προς το περιεχόμενο

Triton Extreme - Να... ή να μην...????


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω ένα Synthi και εγώ να παίζω.

 

έπειτα από ΤΡΕΛΟ ψάξιμο στο νετ (reviews, forum, noiz) είμαι πιό κοντά στο Triton Extreme 76.

 

Διάβασα ότι έχει άθλια πιάνα, αλλα δεν είναι έτσι. ¶κουσα τα Demo της εταιρίας αλλά και ειδα video στο youtube και ειναι ικανοποιητικά. (εντάξει δεν ειναι και The Grand αλλα είναι πειστικότατα)

 

Κυρίως το θέλω για ηλεκτρονική μουσική και κανενα σκυλάδικο,

 

αλλα δεν αποκλείω καμμια ροκια (ήχους Organ και Strings)

 

Φυσικοί ήχοι δεν με πολυενδιαέρουν καθώς έχω VSL και δουλεύω.

 

 

Συνοψίζοντας, θέλω μια τελική γνώμη. Να το πάρω ή όχι? Παράλειψα κάτι? Μηπως υπάρχει κάποιο μυστικό synth?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όταν πήγα να πάρω εγώ motifES η KORG λέγανε είχε τα καλύτερα πιάνα.. ευτυχώς που πήγες και το άκουσες. Αυτό έλειψε να μην έχει καλό πιάνο το Triton.. ποιος θα έχει το casio cz101?

Αν θες να ψαχτείς με το όργανο και δεν βιάζεσαι και δίνεις μέχρι 2500€ να περιμένεις.. θα βγουνε μυστικά synth σε 2 μήνες.. :) Και τότε θα κρίνεις καλύτερα αφού τα ακούσεις πρώτα.

Αν πάλι βιάζεσαι και θες να ψαχτείς με το όργανο να πάρεις motifES έχει πιο πολλές δυνατότητες από το Triton και είναι πιο φτηνό από Kurzweil.

Αν δεν θες να ψαχτείς και πολύ και θες να έχεις σκυλάδικο ήχο 5ατίας χώρις πολύ δουλειά πήγαινε πάρε με τη μια το Triton Extreme.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

x_pap το Extreme έχει σκυλάδικο ήχο 5ετίας;

ας μην τα λέμε όλα τόσο απλά ρε παιδιά,με ΟΛΑ τα όργανα μπορείς να κάνεις αυτό που θες,απλά θέλει δουλειά.

To Extreme είναι ένα πάρα πολύ καλό όργανο,το θέμα είναι όμως τι ακριβός ζητάς,εσύ είπες θέλεις λίγο πολύ να τα παίζεις όλα.

Είπες πιο πάνω "έπειτα από ΤΡΕΛΟ ψάξιμο στο νετ" ... ....εγώ θα σου πω συνέχησε να ψάχνεις,στο κοστολόγιο που αναφέρεσαι η επιλογή είναι πραγματικά δύσκολη. (έτσι νομίζω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Τρίτονας είναι πολύ καλό μηχάνημα. Μπορείς πραγματικά να κάνεις ό,τι θες μ' αυτό. Τα πιάνα του είναι πολύ καλά, καθώς και οι ηλεκτρονικοί του ήχοι. Τώρα γιατί όλοι βαφτίσανε τα Κοrg γενικότερα σκυλέ, παραμένει μυστήριο. Κι επειδή κι εγώ φίλε όταν ψαχνόμουνα έλεγε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, που οι περισσότεροι δεν είχαν καν αγγίξει το όργανο, πήγαινε και άκου αυτά που θες να αγοράσεις και σύγκρινέ τα ο ίδιος. Κανένας δε μπορεί να σου πει ποιό είναι καλύτερο και πιο όχι. Το ζήτημα είναι να αγοράσεις ένα όργανο που να είναι αξιόπιστο, κι απο κει και πέρα να μπορείς να του φορτώνεις ό,τι θες εσύ. Τόσο απλά. Τα υπόλοιπα είναι στο δικό σου αυτί και αυτό μόνο μετράει

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ασχοληθεί λίγο με το triton extreme και πιστεύω πως είναι κορυφαίο.Ο ήχος που βγάζει δεν είναι σε καμοιά περίπτωση ψεύτικος ή πλαστικός,και τα πιάνα του δεν είναι καθόλου άσχημα.Εκτός αυτών υπάρχει μεγάλη γκάμα ήχων σκυλέ και γενικότερα λαικό ρεπερτόριο.Πολύ καλοί ήχοι,ποιότητα κατασκευής κορυφαία.Βέβαια με χάλασε λίγο η οθόνη του καθώς δεν έχει καλή ευκρίνια και δυσκολευόμουν να τη συνηθήσω(του πα50 μου αρέσει πιο πολύ).Αυτά απο μένα?Κανούργιο triton προβλέπεται να βγεί με εγχρωμη οθόνη για να μη βγάζουμε τα μάτια μας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το θέλεις για μαγαζιά, μην το πολυσκέφτεσαι: η διαφορά ποιότητας ΔΕΝ ακούγεται στα PA και από τους περισσότερους σκυλοηχολήπτες, οπότε μην σε απασχολεί. Ο ήχος του "κόβει" σε λάιβ αυτής της μουσικής - δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι πληκτράδες σε μαγαζιά το χρησιμοποιούν αβέρτα...Αν το θέλεις για εσωτερικές παραγωγές ή άλλα λάιβ, ψάξτο ακόμη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

x_pap το Extreme έχει σκυλάδικο ήχο 5ετίας;

ας μην τα λέμε όλα τόσο απλά ρε παιδιά' date='με ΟΛΑ τα όργανα μπορείς να κάνεις αυτό που θες,απλά θέλει δουλειά..[/quote']

 

Τώρα τι σε χάλασε σε αυτό που είπα? :roll:

Από τότε που βγήκε το Triton μέχρι πέρυσι μπορώ να πώ μόνο κάτι σε Triton έβεπες στις πίστες.. triton extreme, triton le, triton αρα τα τελευταία 5 χρόνια ο ήχος αυτός από "λαικα" preset (patch) επικρατεί στα οποία δεν βάζεις και πολύ χέρι και δεν θέλει δουλειά να τα πετύχεις. Καλα δεν είπα επομένος πως αν το παιδί θέλει αυτό, να πάρει Triton? Έπρεπε να το πω σύνθετα και όχι απλά?

Το έχω γράψει τόσες φορές που δεν πάει άλλο πως με όλα τα synth φτιάχνεις ήχο και γιαυτό λέγονται synth! Και αν θες να ψαχτείς τότε υπάρχουν και synth με περισσότερες δυνατότητες από το triton στα ίδια λεφτα.

Δεν νομίζω πως θα συγκρίνω και arranger με synth.. το είπαμε σε άλλο θέμα αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Διάβασα ότι έχει άθλια πιάνα' date=' αλλα δεν είναι έτσι. ¶κουσα τα Demo της εταιρίας αλλά και ειδα video στο youtube και ειναι ικανοποιητικά. (εντάξει δεν ειναι και The Grand αλλα είναι πειστικότατα)

[/quote']

Επειδή τώρα το πρόσεξα θα σου πώ πως δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι TheGrand ή ιδιαίτερα πειστικό από το youtube. Το Triton Extreme έχει από τους καλύτερους ήχους. Όπως και τα υπόλοιπα synth της κατηγορίας του.

 

Να προσπαθήσεις να ακούσεις από κοντά το όργανο και να αφιερώσεις και λιγο χρόνο. Αυτό με το ίντερνετ για μουσικά όργανα έχει παραπάει. Βλέπουμε και δεν ακούμε. Μετά αμα πάς σε καμια πίστα μην αναρωτιέσαι πως βγάζει λαικό ήχο το Fantom X.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το triton extreme, δεν έχει μπάσα, δεν έχει ογκώδεις ήχους, έχει ψέυτικα πιάνα, organ , κιθάρες, δεν έχει δυνατότητες, o sequencer του και ο sampler του είναι οι χειρότεροι του είδους, οι μονάδες εφφέ είναι πολύ μέτριες.

 

Δεν ξέρω απο αυτά τα ψέματα που έγραψα, πιο είναι το πιο μεγάλο ψέμα?

 

ΧΑΧΑΧΑ . Μακάρι να το έπαιρνα τώρα , είναι κρίμα να μπορώ να κάνω τα πάντα με αυτό και να μην μπορώ να το έχω, θα το πάρω μεταχειρισμένο όταν μου το δώσει κάποιος 900 ευρώ. Περιμένω την μέρα που θα δώ τέτοια αγγελία. Τότε θα το πάρω κι εγώ, να "γίνω". Ως τότε .......

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου