Προς το περιεχόμενο

Τι digital gear χρησιμοποιείτε και πώς φτάσατε ως εδω


BillTrantos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Ας δούμε σιγά σιγά με τι παίζει ο καθένας, για να έχουμε και μία εικόνα για το πού πρέπει να στοχεύσει το περιεχόμενο. Εννοείται πως θα τα καλύπτουμε όλα αν υπάρχει ενδιαφέρον.

 

Κάνω την αρχή:

Ξεκίνησα το γύρω στο 2011 με το Line 6 POD (φασόλι). Σοκ με τις επιλογές σε ενισχυτές, καμπίνες, μικρόφωνα. Δεν είχα ιδέα πού παν' τα 4, αλλά τουλάχιστον βρέθηκε ευκαιρία τότε να γρατζουνάω λίγο παραπάνω, ακόμα και σε πολύ βραδινές ώρες.

 

Από εκεί πήγα σε κάποια λαμπάτα rigs για μερικά χρόνια, αλλά πάντα το φασόλι το είχα FX Loop για modulation, delay και reverb. Το 2014 έκανα το άλμα σε Fractal Axe Fx Ultra, το οποίο λάτρεψα τότε, αλλά κάποιοι περιορισμοί (κυρίως ο buggy και μη υποστηριζόμενος πλέον editor) με ώθησαν στο να το πουλήσω 1.5 χρόνο αργότερα. Τότε έκανα το πρώτο μου hybrid rig, με μια κεφαλή Victory Kraken, ένα Torpedo Captor loadbox και εφέ από Eventide plugins. Αν και ήταν με διαφορά ο καλύτερός μου ήχος, αναγκάστηκα να πουλήσω όλο το hardware 1 χρόνο αργότερα για να βάλω χρήματα στην άκρη για τη μετακόμιση που έκανα πέρσι στο Amsterdam. Ενδιάμεσα πέρασε και ένα Amplifire 3 από τα χέρια μου, επίσης πολύ καλό (ειδικά σε feel), αλλά ο editor που είχε ήταν ψιλοαπαράδεκτος και η εταιρία δεν είχε ιδιαίτερα ενεργό community για να μάθω τα κόλπα.

 

Έκτοτε έχω κάνει τη μετάβαση σε 100% computer based rig με plugins, γιατί δεν παίζω καθόλου live τα τελευταία 5 χρόνια. Χρησιμοποιώ κυρίως το Line 6 Helix Native, 3-4 plugins της Neural DSP και από effects Eventide, Soundtoys και Valhalla. Τα effects τα χρησιμοποιώ και σε synths, sample libraries, κλπ.

  • Like 5

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 2017 πηρα το helix,μετα απο πολυ ψαξιμο καταφερα να βγαλω καλους ηχους,στην αρχη αγορασα καποια ετοιμα preset αλλα ηταν πεταμενα λεφτα…μονο οταν εκατσα και ασχοληθηκα σοβαρα να στησω τον ηχο απτο μηδεν καταφερα να το φερω εκει που ηθελα ωστοσο δεν με καλυπτε τοσο στα καθαρα και γυρισα παλι σε πεταλια…παραλληλα ομως ειχα και το native στο pc και πριν ενα χρονο πηρα το hx stomp και εστησα hybrid πεταλιερα και ειναι οτι πιο ευελικτο εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης 

 

2E3AC1FA-1785-4CB5-ABFC-0A6AB6EE844D.thumb.jpeg.38fd42daee0acf8aa3f8948dcd5bb2df.jpeg

 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εγγραφές χρησιμοποιώ τα εφέ του reaper daw(reverb delay compression κτλ) και ενισχυτές κιθάρας το δωρεάν guitar rig 6 της native instruments.Βεβαια στο σπίτι και στις πρόβες παίζω με έναν marshall solid state και ένα πετάλι zvex box of rock.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ξεκίνησα πίσω στο 1997, η προφανής επιλογή ήταν για μένα τα πεταλάκια. Ένα-ένα.
Στην αρχή χύμα σε μια τσάντα.
Ύστερα από κάποια χρόνια αάρχισαν να κάθονται πάνω σε Pedaltrain. Σε flight case! Ακόμα πονάνε τα χέρια μου.

 

Ενισχυτή, είχα έναν Fender transistor για το σπίτι και μόνο. Για πρόβες/live ότι υπήρχε διαθέσιμο. (Δε σκάμπαζα και πολλά)

Κάποια στιγμή όταν έσκασε μύτη το G-System (TC Electronic) κάπου το 2006, αρχισα να λοξοκοιτάω, αλλά πολλά τα λεφτά.

 

Η πρώτη μου επαφή με amp modelling έγινε το 2009, όταν αγόρασα το Line 6 POD UX-1 (audio interface) το οποίο συνοδευόταν απο το Pod Farm plugin.

 

Το 2011 αγόρασα το Nova System (TC Electronic) και με αυτό πορεύτηκα για 2-3 χρόνια.

Το 2013 αποφάσισα να "αναβαθμιστώ". Αγόρασα για πρώτη φορά "κεφάλι". To Tubemeister 36 από Hughes & Kettner καθώς και το G-System. Δυστυχώς, δεν ήταν αυτό που περίμενα. Άρχισαν να μαζεύουν σκόνη.

 

Ύστερα από μια 3ετή μουσική αγρανάπαυση, αποφάσισα  το 2016 να πουλήσω τα πάντα και να πάρω το Kemper.

Έκτοτε live, πρόβες, home recording γίνονται με ήχους από το Kemper.

Live πάντα απευθείας στο PA

 

Στις πρόβες τον πρώτο καιρό το συνέδεα στο Return του effects loop του έκαστοτε ενισχυτή.
Τα τελευταία 2 χρόνια χρησιμοποιώ τον τελικό Matrix GT1000FX.
Kemper --> Matrix --> Cabin

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτοξεκίνησα με μια Boss GT-8, δεν κράτησε πολύ αυτό 😅 (αλλά την έχω ακόμα γιατί "ποτέ δεν ξέρεις")

 

Το/τα rig μου ειναι κατα βάση αναλογικά ΑΛΛΑ άλλαξε η καθημερινότητά μου όταν ανακάλυψα το torpedo (live), πριν 2 χρόνια, και τη χαρά του να παίζεις μεσω αυτού σε interface + monitors. Οπότε μπορεί να είμαι φουλ αναλογικός ακόμα (κυρίως διότι έχω ολο τον εξοπλισμό, όχι λόγω άρνησης) μέχρι την έξοδο του τελικού ή του προενισχυτή, και από κει έχω emulated cab + mic chain ή ακόμα και emulated τελικό.

 

Επίσης έχω εντυπωσιαστεί από τα Neural DSP plugins, οπότε παίζω (χαζολογάω) ενίοτε με αυτά χωρίς κανένα εξωτερικό μαραφέτι οπότε 100% digital.

 

Έχω χρόνια την περιέργεια να δοκιμάσω AxeFx (και QUad Cortex) και νομίζω ότι αν ήμουν επαγγελματίας (ή έστω έπαιζα σοβαρά και τακτικά) θα είχα σίγουρα ήδη τέτοια λύση 😁

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

ουφ....αρχίζω.

 

1999 - yamaha lp style - danelectro overdrive - Hughes Kettner attax 100

2000-2013 Strat Plus μεχρι και σημερα - και έχοντας παίξει από 6 μήνες και πάνω το καθένα από τα παρακάτω:

  • boss gx-700 rack
  • Boss GT-8
  • Boss ME-70
  • Digitech - GNX 1 & 3
  • TONELAB SE   & LE
  • Peavey Rockmaster preamp-> dbx 266 comp/gate -> alesis midiverb4 ->  VHT 50-50 -> 2x ADA 2x12'' cabs.
  • Mesa/Boogie Mark 1 combo και μπροστά του (ή στο loop) συνδυασμούς των παρακάτω: vox wah, ernie ball volume, Marshall compressor, Bluesbreaker, Marshall shredmaster, Digitech Metal Master, Rockman sustainor 2, Rockman Stereo chorus delay, Sansamp gt2, Boss ch-1, Boss CE-5, Tech 21 xxl, και άλλα που δεν θυμάμαι πια...
  • Mesa / Boogie Mark iii head -> Digitech RP 1000 -> 2x mesa 12" cabs

 

Πλέον όλα έχουν πουληθεί, έχω μόνο ένα Rat, Μxr Distortion iii και ehx east river drive να συντροφεύουν τον mark iii combo και τη strat plus.

 

 

Σκέφτομαι για ένα pod go και τα τρία πεταλάκια στη λούπα του, για live χρήση. Κάτι με κρατάει πίσω με το pod go.....δε ξέρω.

Επεξεργασμένο από Spiros Mavromatis

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Έκανα κιθάρα μέχρι Β Λυκείου, σταμάτησα, πέρασα πανεπιστήμιο, στρατό, παντρεύτηκα, έκανα 3 παιδιά και ξαφνικά μου τη βίδωσε και ξεκίνησα να ξανασχολούμαι στα τριαντακάτι μου. Έχω τον Marshall MG30 με τον οποίο ξεκίνησαν όλα, έναν λαμπάτο Fender Bassbreaker 30r που μου αρέσει πολύ σαν ήχος, λένε χαλάνε εύκολα αλλά θα δούμε, και έναν Boss Katana MKi που μου αρέσει τόσο πολύ που με κάνει να σκέφτομαι αν αξίζει να βγάζω έξω τον λαμπάτο. Συχνά δεν αξίζει.

Πέρυσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με plugins και έχω 3 της Neural DSP (Cory Wong, Gojira και ένα Fortin, δεν μου πολυαρέσει). Τα plugin μου αρέσουν πολύ για γρήγορη ηχογράφηση ειδικά βράδυ, αλλά σκέφτομαι να επενδύσω και σε κάτι πεταλοειδές. Βασικά με εντυπωσιάζει απίστευτα η ευκολία να βγαίνεις απευθείας κονσόλα, το κάνω με την ακουστική και λέω ουάου. Έχει ακούσει κανείς τίποτα για Tonex?

  • Like 1

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρωτο ψηφιακο πραμα που ειχα ηταν η Boss GT-6. Την πηρα κανα μηνα αφου κυκλοφορησε.

Ενθουσιασμενος τοτε καθως για πρωτη φορα εγραφα στο πισι νορμαλ κ οχι ...καρφι απο ενισχυτη. Την πουλησα πριν κλεισει 6μηνο για αγορα κιθαρας

 

Μετα ηταν το POD 2 (μεταχειρισμενο). Αυτο κι αν ηταν αποκαλυψη. Εγραφα στον υπολογιστη συνεχεια, το καρφωνα κ στον ενισχυτη για γκαζια. Μ'αυτο εβγαλα πανω απο 8 χρονια.

 

Μετα πηρα tonelab. Την ειχα καρφωμενη σε ενισχυτη για τα εφε κ το POD στον υπολογιστη.

Μετα πουλησα το φασολι, κ η tonelab στις εξομοιωσεις κ σε χρηση στον υπολογιστη δε μου αρεσε... Κ ετσι πουληθηκε. Κ ξαναγοραστηκε κ πουληθηκε παλι 😂

 

Καπου εκει πριν 10+ χρονια αρχισαν τα vst. Οποτε δεν υπηρχε η αναγκη για hardware modeller (ή ετσι νομιζα). Απο δαυτα αγορασα την POD HD-500 καποια στιγμη. Την κρατησα μια μερα. Σε σεταπ με λαμπατο ενισχυτη κ πεταλακια, δε με αρεσε καθολου ουτε στα χερια, ουτε στο τι νομιζα οτι εκανε στον ηχο της αλυσιδας μου. Απο αλλα ψηφιακα πραγματα, καποια στιγμη ειχα τον superchamp xd. Οσο μου αρεσε το πρωτο, αναλογικο, λαμπατο καναλι του, τοσο ψευτικουρα ηταν το δευτερο με τις προσωμοιωσεις. Λογικο. Αν ηταν κ αυτο καλο δε θα ηταν τοσο φτηνος

 

Παμε στα vst. Εχουν περασει κ δεν ακουμπησαν πολλα. Amplitube, Guitar Rig κλπ

Αυτα που χρησιμοποιω(-ουσα) για πολυ καιρο ειναι:

-S-Gear. Η αγαπημενη μου αισθηση στα χερια. Σουπερ για clean, crunch ηχους. 

-LIne 6 Helix Native. Φοβερα εφε.Απιστευτες επιλογες. Δε μ'αρεσει να παιζω καθολου μαζι του. Παντα μονο σε προτζεκτ για... reamping. 

-Le pou plugins καποτε, παλι για hi-gain ηχους σε προτζεκτ, ποτε για παιξιμο

 

Τωρα εχω σκοπο να βαλω επιτελους το NAM, οταν το κανω θα το μαθετε🙂

 

Κ επειδη το latency μου σπαει τα νευρα, θελω να παρω hardware modeller. 

Κ να κρατησω τα βι εσ τι μονο για ευκολια στο γραψιμο

Επεξεργασμένο από vrasidas27
  • Like 1

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Πρωτο κιθαριστικο ψηφιακο μαραφετι που επεσε στα χερια μου λογικα πρεπει να ηταν το digital metalizer της boss 😁 ενω λιγο αργοτερα κοπαναγα με την Α5 της Korg.

 

 

 Στην πορεια περασαν πολλα και διαφορα, ενω στην κορυφη οσων ψηφιακων hardware επαιξα ειναι το 3000 της eventide.

 

 Πλεον βαριεμαι να ψαχνω οχι μονο το hardware αλλα ακομα και το software, και για να τσαλαβουταω για την παρτη μου προτιμω μια tonelab που μου εχει ξεμεινει γιατι με το librarian της παιζω στο πολυ τσακ μπαμ. Εφοσον ομως χρειαστει κατι σοβαρο, θα προτιμησω στα σιγουρα τη σιγουρια της λαμπας. 😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε φίλε το πιο σπαστικό από όλα στα ψηφιακά είναι η χρονοβόρα διαδικασία εκμάθησης. Δε θέλω μενού και υπομενού. Δώσε μου κουμπιά, να γυρίζω eq να βγάλω τον ήχο όπως ξέρω στον ενισχυτή. 

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου