Προς το περιεχόμενο

Εμβοές


makis87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα είμαι dj πολλα χρόνια,και πριν 20 μέρες έπαιξα δυνατά σε ένα γάμο με αποτέλεσμα να αποτκησω μόνιμες εμβοες πήγα ενοειτε σε ΩΡΛ. το Άχγος μου είναι ότι θα μπορέσω να συνεχίσω αυτή τη δουλειά με προστασία από ωτοαπσιδες η κρεμάω ακουστικά ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καλώς ήρθες Μάκη.

Αυτό που ρωτάς, μόνο γιατρός μπορεί να στο απαντήσει. 

 

Όλοι μας ξέρουμε μουσικούς, έχουμε φίλους, που έχουν εμβοές, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σίγουρα οι γιατροί, γιατί έχω πάει σε 2 λένε τα κλασικά όχι πολλά db και προστασία.Πιο πολύ η ερώτηση μου έχει να κάνει με άλλους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα αν είχαν πρόβλημα στη δουλειά τους και πώς το διαχειρίστηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
12 λεπτά πριν, makis87 είπε

όχι πολλά db και προστασία

Αυτός είναι ο "κανόνας".

Από φίλο ντράμερ, ωτοασπίδες στις εντάσεις και αποφυγή εντάσεων.

Αλλά όπως σου είπα, σε κάποιους τα συμπτώματα είναι πιο έντονα, σε άλλους λιγότερο.

Το θέμα είναι εσύ σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και κυρίως πώς αντιδράς στον "κανόνα". Βλέπεις κάποια βελτίωση;

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είμαι στην αρχή προσπαθώ ακόμα να συνηθίσω την όλη φάση,είναι εμβοες που δεν μου προκαλούν πρόβλημα στο να κοιμηθώ απλά υπάρχει αυτό το ενοχλητικό σφύριγμα όλη μέρα,και χθες που έπαιξα μουσική σε ένα μπαράκι ενοειτε με ωτοασπιδες δεν ενοχλήθηκα από τον ήχο.Ο χρόνος θα δείξει πως θα πάει όλο αυτό,σ ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

μεγάλη προσοχή πλέον των εντάσεων και στην ψυχολογία σου... προσωπικά για ένα μεγάλο διάστημα και παρότι πρόσεχα αρκετά ως επαγγελματίας, είχα μεγάλες εμβοές μία στο ένα μία στο άλλο μία και στα δύο αυτιά που είχαν καταντήσει την καθημερινότητα μου αφόρητη και την ιδέα ότι τις παντρεύτηκα εφ όρου ζωής μαρτυρική...

 

το καλό νέο είναι ότι παρότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν κάποια άμεσα συνδεδεμένη αιτία ούτε χρησιμοποίησα κάποια φαρμακευτική αγωγή το πρόβλημα σταδιακά αποκαταστάθηκε εντελώς... επανέρχεται βέβαια κάποιες φορές που είμαι τελείως ξενύχτης και πολύ κουρασμένος αλλά οι εμβοές πλέον είναι παροδικές και πταίσμα σε σχέση με το παρελθόν τους... κουράγιο λοιπόν και προσπάθησε να μη σε πάρει από κάτω...

 

επειδή δεν μπορώ να σε φανταστώ με ακουστικά και ωτασπίδες ταυτόχρονα θα σου έλεγα να δοκιμάσεις (σίγουρα πριν τα αγοράσεις μια και τα καλά είναι και ακριβούτσικα) ακουστικά με noise canceling... θέλω να ελπίζω ότι κόβοντας αρκετά db από τον background ήχο οι εντάσεις που θα μπορείς να κάνεις πλέον απρόσκοπτα την δουλειά σου θα είναι τόσο χαμηλές ώστε να μην επιβαρύνεται το πρόβλημά σου (αυτό σαν εν δυνάμει λύση πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου όπως επισημαίνει και ο Terry)...

 

δυστυχώς δεν τα έχω δοκιμάσει σε ανάλογες συνθήκες με αυτές που σε αφορούν αλλά προσωπικά μετακομίζοντας πάνω από χρόνο σε σπίτι πάνω σε πολυσύχναστη πλατεία ανάμεσα σε λεωφόρο και σταθμό ηλεκτρικού χωρίς αυτά ειδικά το καλοκαίρι θα τρελαινόμουν αν σκεφτείς ότι επί το πλείστον δουλεύω από το σπίτι... νομίζω ότι αν μη τι άλλο δεν χάνεις τίποτα να το κοιτάξεις ως ενδεχόμενη λύση...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ φοβάμε ότι δέν υπάρχει βελτίωση στο εν λόγω πρόβλημα,μόνο χειρότερα θα γίνετε άν δεν προσέχεις.Μάθε να ζείς με αυτό.Αν βρισκόσουν σε μία σωστά δομημένη χώρα,θα κατέθετες χαρτιά και θα μπορούσες να πάρεις,εν μέρη,επίδομα αναπηρίας εφόσον ήταν το κύριο επάγγελμα,με κάποια χρόνια προυπηρεσίας.Αυτήν τήν διαδικασία θα τηρούσε(στο περίπου),επαγγελματίας dj σε εταιρία γερμανικών συμφερόντων που δούλευα το 2008.Εγώ έχω υπερευαισθησία τυμπάνων,μετά απο εργασία σε τουριστικές περιοχές στήν κρήτη,που η σεζόν ήταν 6 μήνες σερί χωρίς ρεπό καί οι καταπληκτικοί τεχνικόι ήχου που είχαμε,έδιναν πραγματικό ρεσιτάλ στο στήσιμο,όπως Sub μπροστά απο τον DJ,με αποτέλεσμα να τρώς όλα τα σκουπίδια του Sub μέχρι τις φτέρνες,ο DJ μπροστά και όχι στην ίδια ευθεία με τα ηχεία και κάτι άλλα σουρεαλιστικά.Πώς διάολο ακούω ακόμη...με συνδεσμολογίες κόμπρας κάτω απο την κονσόλα περνούσαν καλώδια ρεύμα και ήχο μαζί.Και παντού μονοτική ταινία.Ρε έκοβαν το κάθε καλώδιο κάθε 10 πόντους.Έλεγα από μέσα μού,θα μου παίξει καμιά το ρεύμα και θα με βρούν καρβουνιασμένο με κάνα cd της Kate Perry στο χέρι.

Στα δικά σου πάλι.Θα στο πώ όσο πιό ομαλά μπορώ.Αν βρείς προσφορά κέρατο αρνιού,κριού η γενικά κάτι πού να είναι περίπου στο σχήμα του κοχλία,αγόρασε το χωρίς δεύτερη σκέψη.Αν συνεχίσεις μέσα σε εντάσεις,θα το χρειαστείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να είμαι και γω γιατρός κάτι που είχα ακούσει ότι προκαλεί εμβοή (περα από τα γνωστά) είναι να υπάρχει διαφορετική πίεση στο κάθε αυτί με ακουστικά. Δηλαδή στο ένα αυτί να παίζει το ακουστικό και το άλλο να είναι ελεύθερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω εμβοές τα τελευταία 10 χρόνια οπότε μπορώ να σου πω μερικά πράγματα από προσωπική εμπειρία.

 

Κατ' αρχήν δεν υπάρχει λόγος πανικού. Στα επαγγέλματα και δραστηριότητες γύρω από το μουσικό performance, πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, να μη σου πω η πλειοψηφία, έχουν αντιμετωπίσει ή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οπότε δεν είσαι μόνος.

 

Στη δική μου περίπτωση, οι εμβοές δεν είναι συνεχείς αλλά κατά περιόδους και αναλόγως με το lifestyle της εποχής. Τα πράγματα που ξέρω πλέον λόγω εμπειρίας ότι επηρεάζουν αρνητικά το φαινόμενο (ενισχύουν την ένταση) είναι ξενύχτι, αλκοόλ, τσιγάρο, κακός ύπνος, πολλή καφεΐνη και προφανώς πολύ μεγάλες εντάσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. 

 

Προσωπικά και ενώ είχα εμβοές και όπως γράφω παραπάνω κατά περιόδους δυνατές, συνέχισα κανονικότατα τη μουσική μου δραστηριότητα. Τουτέστιν πρόβες με την μπάντα σε πολύ μεγάλες εντάσεις και live αρκετά συχνά. Αυτό που πρόσεχα ήταν να μην έχω ηχεία/μεγάφωνα σε άμεση ευθεία με τα αυτιά μου.

 

Απ' όσο μου έχει πει ο ΩΡΛ μου, το φαινόμενο μπορεί να είναι μόνιμο ή και παροδικό. Στη δική μου περίπτωση είναι ημι-μόνιμο ας πούμε. Από τότε που ξεκίνησε, δεν έχει εξαφανιστεί ποτέ πλήρως αλλά υπάρχουν μεγάλες περίοδοι που είναι εντελώς ανεπαίσθητο. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που συνηθίζεται και το ξεχνάς εντελώς. Σταματάει να σε ενοχλεί ακόμα και όταν είναι σε έξαρση.

 

Συμπέρασμα: Ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου, πρόσεξε τις εντάσεις των ακουστικών και το πού στέκεσαι σε σχέση με μεγάλα ηχεία, woofers κλπ. και θα είσαι μια χαρά.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα το πιστέψεις, και γω έχω εμβοές τα τελευταία 15 χρόνια!

(Κακό αστείο) Ειδικά αν παω στην εξοχη που έχει πολύ ησυχία γίνεται της κακομοίρας.

 

Έχω μιλήσει με 3 ΩΡΛ και η γνωμάτευση είναι η ίδια "θα τις έχεις για πάντα αλλά να προσέχεις να μην εκτίθεσαι σε μεγάλες εντάσεις γιατί μόνο χειρότερο θα γίνει, θεραπεία προς το παρόν δεν υπάρχει".

 

προσωπικά πηρα ένα καλό ζευγάρι ωτοασπίδες από αυτές που υποτίθεται δεν κόβουν συχνότητες και τις φοράω παντού όπου υπάρχουν μεγάλες εντάσεις. Τα noise canceling ακουστικά είναι ίσως μια καλή λύση κι ας είναι ακριβή.

 

Γενικότερα πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι οι μεγάλες εντάσεις προκαλούν βλάβη στα αυτιά.

 

Τέλος υπάρχουν κάποια βίντεο στο youtube Που υπόσχονται ανακούφιση/βελτίωση των συμπτωμάτων, για να είμαι ειλικρινής δεν τα πολυπιστεύω, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου. 

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου