Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικα ντραμς Pintech. Γνωμες - Αποψεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

:wink:

Γεια σας και παλι παιδια! Μετα απο επιπλεον ψαξιμο για αγορα ηλεκτρονικων ντραμς απεριψα τα rolland td6

 

http://www.thomann.de/ie/roland_td6kvmds3c_semi_vdrum_set.htm

 

λογω λαστιχενιων pads (προβλημα με τους καρπους) και εκλινα προς τα millenium απο τον thomman

 

http://www.thomann.de/gr/millenium_pro_mesh_headtd6_start_set.htm

 

Πολυ καλη τιμη αλλα εμαθα οτι οι σενσορες (triggers) δεν ειναι τοσο αξιοπιστοι.

 

Ετσι καταληγω στα pintech που εχουν και αντιπροσωπεια στην Ελλαδα για υποστηριξη κτλ. Το μοντελο που εχω σταμπαρει ειναι με snare 2xtom βαθυ hihat μποτα και 2χcrash με εγκεφαλο roland td6. Τι λετε? Γενικα συμφωνειτε? Προτεινετε κατι αλλο ισως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
λογω λαστιχενιων pads (προβλημα με τους καρπους)

 

Θα 'θελες να μας πείς κάτι ποιό τεκμηριωμένο όσον αφορά το πρόβλημα με τους καρπούς;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου εχουν πει οτι το λαστιχο στα παδσ ειναι λιγο πιο σκληρο απο το διχτυ με αποτελεσμα σε μακροχρονια χρηση να 'πιανεται' ο καρπος.Το διχτακι λενε οτι εχει πιο καλη επαναφορα και ειναι σαν αισθηση σαν να χτυπας κανονικο δερμα.

Ειναι οντως ετσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γνώμη μου είναι πως όχι, δεν είναι όντως έτσι.Ναι όντως είναι πιο σκληρά τα λάστιχα αλλά τα συγκεκριμένα της Roland δεν είναι κακής ποιότητος.Έτσι με σωστή τεχνική δεν θα έχεις πρόβλημα στους καρπούς σου.Αντιθέτως τα χέρια σου θα δυναμώσουν αρκετά πιο γρήγορα.Τα διχτάκια εν αντιθέση είναι πιο μαλακά αλλά ταυτόχρονα αρκετά πιο ελαστικά απο ένα κανονικό δέρμα.Ειδικά τα διχτάκια της Millenium δεν ξέρω αν είναι καλής ποιότητος. Σε ότι αφορά πάντως το θέμα των triggers είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ συμφωνώ με τον φίλο philiptheg ... Είχα ακούσει και αλλού ότι τα λαστιχένια pads δημιουργούν πρόβλημα στους καρπούς, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό ..

 

Εκτός αν κοπανάς με όλη σου τη δύναμη όλη μέρα... ¶λλωστε σκέψου απλά ότι αν τα λαστιχένια pads της roland δημιουργούν προβλήματα, το ίδιο θα ισχύει και με όλα τα λαστιχένια practice pads που χρησιμοποιούνται ευρύτατα εδώ και χρόνια ...

 

Γνώμη μου - μην ανησυχείς για τα λαστιχένια pads, αισθητικό είναι το πρόβλημα περισσότερο, αλλιώς μια χαρά είναι ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Όπως πολύ σωστά λένε οι φίλοι, το αν δεν έχουν την αίσθηση στην επαναφορά που δίνει το δέρμα, δεν σημαίνει ότι δημιουργεί και παθολογικό πρόβλημα στους καρπούς.

 

Αν σε πονέσουν θα είναι ίσως από την πολλή και απότομη εξάσκηση ή απλά την έλλειψη της. Αυτά για να μην κυκλοφορούν παρανοήσεις.

 

Τώρα για το θεμα των pads να ξέρεις ότι τα διχτάκια έχουν καλύτερη αίσθηση από τα λάστιχα, όμως όπως παντού, ότι πληρώσεις παίρνεις.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή σας μέρα και από εμένα. Το θέμα των καρπών έχει ξανασυζητηθεί στο noiz. ¶λλοι υποστηρίζουν πως τα λάστιχα, ναι, χαλάνε τους καρπούς, άλλοι το αντίθετο. Δεν θα πω κάτι διαφορετικό, αλλά τη προσωπική μου εμπειρία. Έχω e-drums Yamaha, με 8ιντσα λαστιχένια, αλλά και ακουστικό set. Αυτό που έχω παρατηρήσει, (αλλά μπορεί να φταίει και η ποιότητα της Yamaha), είναι πως η κούραση στα χέρια έρχεται ποιο γρήγορα όταν ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά. Τίποτα όμως το δραματικό. Στο δέρμα, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Η αίσθηση της κούρασης ή της καταπόνησης, μοιάζει σαν να παίζω σε πάρα πολύ τεντωμένα δέρματα. Η λύση σε αυτό το θέμα φαίνεται να έρχεται από μπακέτες με απορρόφηση κραδασμών όπως έχει η Zildzian, (δεν κάνω διαφήμιση, άλλωστε δεν μου αρέσουν οι μπακέτες της συγκεκριμένης μάρκας), που στο τελευταίο κομμάτι της μπακέτας υπάρχει λάστιχο. Δεν τις έχω δοκιμάσει, και δεν νομίζω να μου είναι χρήσιμες και θα καταλάβετε το λόγο στα επόμενα. Ένα tip που πιστεύω πιάνει καλά, είναι να χρησιμοποιούμε (και το εφαρμόζω πολύ καιρό) μπακέτες μικρής διαμέτρου, όπως no7A, ή αυτές που έχω το μοντέλο Steve Gadd. Επειδή οι δυναμικές στο παίξιμο σε αυτά τα μοντέλα που αντέχει και η τσέπη μας, αλλά έχουν περιορισμένα χαρακτηριστικά, δεν έχουν πολλές ρυθμίσεις (π.χ. η δικιά μου DTxplorer έχει 3 μόνο βασικά επίπεδα) μετά από ένα σημείο όσο και να χτυπάς απλά χτυπιέσαι. Γιατί λοιπόν να κουράζομαι με βαρύτερες μπακέτες αφού όλη τη δουλειά το κάνει το volume; Επίσης, σε όποιο set και να κάτσεις, πάντα χρειάζεται μια μικρή προθέρμανση (ότι γνωρίζει ο καθένας αρκεί να είναι ασφαλές) και μέτρο. Όσο μάγκας κι αν το παίζεις και θεωρείς τον εαυτό σου άφθαρτο, άπαξ και κολλήσεις το κουσούρι, δύσκολα φεύγει και το εργαλείο το κρατάς για διακοσμητικό. Τώρα για τα διχτάκια, όντως προσωπικά μου φαίνονται περισσότερο μαλακά σε αίσθηση.

Πάντως μην ξεχνάμε, είναι θέμα συνήθειας γούστου εμπειρίας ψαξίματος. Ρωτάμε, μαθαίνουμε ενημερωνόμαστε αλλά καταλήγουμε σε αυτό που αγγίζει αντέχει η τσέπη μας και είναι κοντινότερου του ονειρικού που έχουμε στο μυαλό μας. Αυτό κυρίως για τους αρχάριους και σιγά σιγά θα έρθουν και τα άλλα. Α! Οι ηλεκτρονικές, δεν αντικαθιστούν επάξια ένα καλό set, αλλά είναι εξαιρετικά εργαλεία και με πολλές εφαρμογές ιδίως σε μικρά και home studios. Αυτό για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είναι μόνο για το θέμα της λύσης του θορύβου. Αλλιώς παίρνουμε Συρτέξ.

 

Rockdrum

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείτε και τα avatars. Αλλιώς είναι τα παλιά αστεράκια (vintage) και αλλιώς τα ψυχρά τετραγωνάκια. Και για να είμαι στη μόδα τώρα που έμαθα τι σημαίνει: lol lol !!!

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλά σίγουρα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης των ηλεκτρονικών με των κρουστών τυμπάνων.Αν και ακούγοντας καλά ηλεκτρονικά όπως πχ την td20 ή td12 της Roland δεν καταλαβαίνεις αν ακούς ηλεκτρονικά ή ηχογραφημένα τύμπανα.Επείσης σε τέτοιας κατηγορίας τύμπανα έχεις πολλες δυνατότητες σε ότι αφορά τις δυναμικές.Εν κατακλείδι έρχομαι να συμφωνήσω με τον rockdrum αν δεν ξέρεις τι θέλεις είναι λάθος να αγοράσεις έστω και κάποιο φτηνό σετ.Όλες οι αγορές πρέπει να γίνονται με γνώμονα τις δινατότητες, τα θέλω αλλα και τα μπορώ κάθε καταναλωτή!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου