Προς το περιεχόμενο

Sound Behind the song: “Elsewhere” by Vangelis


Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

Εμείς, ναι. Κάποιοι άλλοι πάλι δυσκολεύονται, και δεν καταλαβαίνω γιατί...😌

 

 

 Εγω κατι υποψιαζομαι.

 

 Πρεπει να ειναι ο ιδιος λογος που οι κιθαριστες θεωρουν απολυτως φυσιολογικο να δινουν χιλιαδες ευρω για δυο γ@μημενα μαδερια με χορδες.

 

 Τα μουσικα οργανα δεν ειναι απλα αντικειμενα τεχνολογιας, αλλα φετιχ. Και οσο πιο παλια ειναι, τοσο πιο φετιχ γινονται, κυριως λογο της συνδεσης τους με το, αναμφισβητητα ενδοξοτερο, μουσικο παρελθον, αλλα ταυτοχρονα και της αποστασιοποιησης που δινει ο χρονος απο την πρακτικοτητα του παροντος.

 

 Δηλαδη, το να παρεις το montage καινουργιο, μπορει ανετα να ειδωθει ως πρακτικη λυση: Ηθελα ενα πληκτρο και το πηρα. Αν ομως εχεις το αρχαιο το sampler, και περιμενεις το σαλιγκαρι το floppy disk να φορτωσει τον σαπιο ηχο, ε εκει καθε ζητημα πρακτικοτητας εχει φυγει απο το παραθυρο.

 

 Εκει μιλαμε καθαρα για βιτσιο 😆 για φετιχισμο 😆 οποτε πρεπει να δειξουμε κατανοηση 😆 Δεν ειναι ευκολο να δεις ξεκαθαρα το αντικειμενο του ποθου σου, ουτε να παραδεχθεις οτι εχει ξεπεραστει 😆

Επεξεργασμένο από manosx
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, manosx είπε

Εκει μιλαμε καθαρα για βιτσιο 😆 για φετιχισμο 😆 οποτε πρεπει να δειξουμε κατανοηση 😆

Τι να πω...🤔 

Είμαι ένα βήμα πριν τοποθετήσω τους ενοχλητικούς* vintagολάγνους/vintagόπληκτους/vintagόκαυλους στην ίδια κατηγορία που βρίσκονται flat-earthers, οπαδοί των ζωδίων, συνωμοσιολόγοι, purists, vinyl freaks κ.α.😆

 

vintagολάγνοι/vintagόπληκτοι/vintagόκαυλοι που συμπεριφέρονται σαν Ιεχωβάδες, δηλαδή πρηξ@%$&ες 😌 

  • Χαχα 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δεν κατηγόρησε κανείς τα νέα προϊόντα, μιά χαρά είναι και προσιτά από πλευράς τιμής και με πολύ παραπάνω δυνατότητες. Απλά κάποια πράγματα έχουν διαφορά.

Δες για παράδειγμα τους κιθαρίστες, γιατί κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν αναλογικά πεταλάκια ενώ υπάρχουν οι πεταλιέρες που προσφέρουν πολλά παραπάνω και με μεγαλύτερη ευκολία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
1 λεπτό πριν, manosx είπε

 Αναλογικα πεταλια ναι, αλλα αρχαια ψηφιακα αντι για καινουργια ψηφιακα μαλλον οχι.

Ωραία, δηλαδή μόνο τα αναλογικά παλιά synth ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Ωραία, δηλαδή μόνο τα αναλογικά παλιά synth ?

Αυτά κι αν θέλουν σουτ.🤢 Πέρα από τις αδιανόητα υψηλές τιμές τους, κουβαλάνε κι ένα κάρο προβλήματα λόγω ηλικίας. Αν κάποιoς θέλει αναλογικά synths, υπάρχουν μια χαρά σύγχρονα. Μακριά μόνο από overpriced αστειότητες.

 

image.png.9c33933894b546c488cd0d9d7ee818b7.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, αφού με βρίζετε (μπαμπά, με είπανε φετιχιστή) να σας πω και εγώ ότι σύμφωνα με τη θεωρία που έχει αναπτυχθεί, στις μέρες μας ο Vangelis θα είχε πάρει μερικά Montage (για τα ανταλλακτικά ντε) και θα πέταγε οτιδήότε άλλο από το παράθυρο. Περιέργως, όχι μόνο δεν αντικατέστησε εκείνο το φωτογραφημένο setup, αλλά το ενσωμάτωσε σε ένα ακόμη πιο μεγάλο, ακόμη πιο ακριβό, ακόμη πιο περίπλοκο σύστημα. Δηλαδής, δεν παραιτήθηκε καμία εκ΄των παλαιών δυνατοτήτων, υποθέτω ότι και αυτό φετιχισμό μπορείς να το πεις, άλλωστε δε νομίζω ότι σκόπευε να ξαναηχογραφήσει κάποιο από τα παλαιά άλμπουμ.

 

Άρα η θεωρία, όπως έχει διατυπωθεί τουλάχιστον, δεν είναι ορθή. Και κάπου εδώ να ξαναθυμίσω ότι ο WFMKII δεν αναφέρεται καθόλου σε VST (ενώ ο manosx μιλά κυρίως για τέτοια και ορθώς, διότι μόνο σε αυτή την περίπτωση τίθεται θέμα σύγκρισης).

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Ωραία, δηλαδή μόνο τα αναλογικά παλιά synth ?

 

 

 Δεν ειναι τοσο απλο.

 

 Καταρχην, για να απαντησω και στον trolley, ξεκιναμε απο το θεμα του κοστους. Αυτη τη στιγμη ειναι εντελως παραλογο να μπει καποιος στην αγορα των vintage αναλογικων, εκτος αν μιλαμε για επενδυση η για κερδισμενο λοττο. Οι τιμες για τα καλα αναλογικα εχουν ξεπερασει τις τιμες αυτοκινητου και πανε σιγα σιγα προς τις τιμες σπιτιου, ενω ακομα και κατι σαπια σε στυλ single oscillator κλπ εχουν τις τιμες καινουργιου γαματου αναλογικου. Με αλλα λογια, αν δεν τα εχεις ηδη τα ξεχνας, και αν τα εχεις τα βαζεις σε χρηματοκιβωτιο και παιρνεις κανα αλλο για να παιζεις 😆

 

 Μετα ειναι η δυσκολια χρησης. Για synth στο στυλ παλια sampler, η δυσκολια χρησης σαφως επισκιαζει τον οποιο χαρακτηρα τους, τουλαχιστον αν μιλαμε για προιστορικα sampler σιγουρα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν αξιζει να ασχοληθεις. Το ιδιο ισχυει και για πολλα αναλογικα που ειναι στη non reliable side. Ο Βαγγελης ειχε τους παρατρεχαμενους για να τρεχουν απο πισω να τα μαζευουν, αν δεν εχει κανεις κατι αναλογο δεν αξιζει ο κοπος.

 

 

 Παμε στα πιο προσιτα παλια ψηφιακα romplers και synths. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, τα καλυτερα synths της κατηγοριας εχουν ΦΟΒΕΡΕΣ εξομοιωσεις. Γιατι ΟΚ, αν επρεπε να διαλεξουμε μονο ενα σαφως θα παιρναμε το καινουργιο, αλλα κακα τα ψεματα, εχουν και τα παλια το χαρακτηρα τους.

 

 Ε, αυτη τη στιγμη που μιλαμε υπαρχουν ΥΠΕΡΟΧΕΣ και ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΣ εξομοιωσεις για το DX7, το Μ1, το Wavestation, το JV 1080, το TRITON, το kawai k1, το D50, δηλαδη ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΤΕ 😆 ειχατε ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ολα αυτα τα synth 😆 και υπαρχουν και αλλα πολλα, αλλα και μονο αυτα τα 7 που εβαλα να εχει καποιος, ε του π00στη, ειναι 100% καλυμενος στον τομεα "παλια ψηφιακα συνθ", αν δεν του φτανουν αυτα δε θα ειναι ποτε χορτασμενος.

 

 

 Οποτε, τα παλια συνθ, η θα ειναι τοσο ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ που δε θα αξιζει ο κοπος, η θα ειναι τοσο ΔΥΣΤΡΟΠΑ που παλι δε θα αξιζει, η θα υπαρχουν σε εξομοιωση οποτε παλι δε θα αξιζει.

 

 Αν καποιος δεν ειναι συλλεκτης, η απλας λεφτας, η φανατιλας αντιπισακιας, η φετιχιστης να μαζευει synth σα γραμματοσημα, ε τοτε δε βρισκω το λογο να ασχοληθει. Βεβαια μπορει να βρισκει ΑΥΤΟΣ το λογο, οποτε σε αυτην την περιπτωση και δε μας πεφτει ΕΜΑΣ λογος. 😆

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
55 λεπτά πριν, manosx είπε

Οι τιμες για τα καλα αναλογικα εχουν ξεπερασει τις τιμες αυτοκινητου και πανε σιγα σιγα προς τις τιμες σπιτιου, ενω ακομα και κατι σαπια σε στυλ single oscillator κλπ εχουν τις τιμες καινουργιου γαματου αναλογικου.

Για παράδειγμα, κοίτα και την κατάστασή του.
https://musictech.com/news/gear/rza-e-mu-sp-1200-sampler-sells-70000/
 

  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eνταξει, αυτο το ειχε ο ταδε ραπερ, ειναι και καλα συλλεκτικο, Αυτα εδω ομως δεν ειναι 😆

 

 

 https://reverb.com/p/roland-jupiter-8

 

 

 Καλο το jupiter, και με χαρακτηρα, αλλα 25 και 30 χιλιαρικα για αυτο, απο καθαρα συνθικης αποψης 😆 και οχι επενδυτικης με τιποτα. Δινεις 3 στο montage, αλλα 5 στο καινουργιο prophet 10, απο αποψη συνθ εισαι ΚΑΛΥΤΕΡΑ ετσι, και σου μενουν και εικοσι χιλιαδες ευρω, να παρεις μιση μεριδα καλαμαρια και ενα μικρο ποτηρι μπυρα στην Ψαρου. 😆

  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου