Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

@trolley

Θα μιλήσω υποθετικά.

 

Μεγάλη κουβέντα...

Σε κάποια μηχανήμα ανταλλακτικά υπάρχουν πλέον για 7 περίπου χρόνια, σε κάποια άλλα παραπάνω. Εξαρτάται κυρίως από το είδος του ανταλλακτικού αλλά και από άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα ο τρόπος σχεδίασης,  το προβλεπόμενο στοκ εργοστασίου, οι πωλήσεις κ.α.

Όπως θα γνωρίζεις, οι οθόνες (καθώς και άλλα μέρη / πρώτες ύλες) κατασκευάζονται από άλλους κατασκευαστές. Οπότε...

Βλέπε για παράδειγμα το πρόβλημα που προέκυψε πριν κάποια χρόνια με τις μνήμες λόγω ατυχήματος σε γνωστό εργοστάσιο. Επίσης σχετικά πρόσφατα το πρόβλημα με κάποια ολοκληρωμένα (μετατροπείς D/A) λόγω ατυχήματος σε άλλο γνωστό εργοστάσιο. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε πρόβλημα, ειδικά στην δεύτερη .

 

Συνήθως, χρησιμοποιούν εξαρτήματα / πρώτες ύλες που είναι σχετικά πρόσφατες τεχνολογικά, συνήθως. Αλλά  όπως και να το κάνεις, υπάρχει εξέλιξη και η τεχνολογία προχωράει και κάποια στιγμή μοιραία οι κατασκευαστές κάποιων πρώτων υλών πάνε παρακάτω και πρέπει να πάνε παρακάτω. Οπότε, ο κάθε κατασκευαστής πρέπει να κάνει τις προβλέψεις του. Μεγάλη κουβέντα...

 

Εν κατακλείδι, δεν πρέπει να σε ανησυχεί εάν παρουσιάσουν πρόβλημα οι οθόνες ή κάποιο άλλο μέρος του μηχανήματος, όποιου μηχανήματος. Αυτό θα ανησυχήσει πρώτα τον κατασκευαστή όταν και άμα παρουσιαστεί το όποιο πρόβλημα.

Θα πρέπει να σε απασχολεί μετά την δεκαετία, ίσως και παραπάνω.

Άλλωστε, τα άσχημα νέα μαθαίνονται...

 

Όπως είπα και στην αρχή, υποθετικά πάντα.

 

Διόρθωση.

Κυρίως για 7 περίπου χρόνια από την ημέρα που σταματάει η παραγωγή. Εκτός κι αν σταματήσει την παραγωγή του ανταλλακτικού ο προμηθευτής. Οπότε υπάρχει ανάλογη ενημέρωση για το πως και τι.

  • Like 1
  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, εγώ θα ήμουν πρόθυμος να αγοράσω κάποια κρίσιμα ανταλλακτικά, ΠΡΙΝ χρειαστούν, αν ήταν εγκαθιδρυμένη πρακτική να πωλούνται. Δεν ξέρω, αν δεν έχω ανταλλακτικά για κρίσιμα κομάτια εξοπλισμού, ποτέ δεν τον χρησιμοποιώ για επαγγελματική χρήση. Θα μου πεις, πάρε ένα δεύτερο, εντάξει αλλά δεν είναι το ίδιο, να ξεκοιλιάζεις ένα όργανο για να φτιάξεις ένα ίδιο που χάλασε, δεν έχει κάποια λογική.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
Μόλις τώρα, trolley είπε

Πάντως, εγώ θα ήμουν πρόθυμος να αγοράσω κάποια κρίσιμα ανταλλακτικά, ΠΡΙΝ χρειαστούν,

Πετάς τα λεφτά σου.

 

Μόλις τώρα, trolley είπε

αν ήταν εγκαθιδρυμένη πρακτική να πωλούνται.

Αν υπάρχουν διαθέσιμα σαφώς και πωλούνται.

 

Μόλις τώρα, trolley είπε

Δεν ξέρω, αν δεν έχω ανταλλακτικά για κρίσιμα κομάτια εξοπλισμού, ποτέ δεν τον χρησιμοποιώ για επαγγελματική χρήση.

Δεν είναι σωστή πρακτική. Τα ανταλλακτικά αυτά δεν είναι αναλώσιμα. Δεν είναι ούτε χορδές ούτε μπακέτες. Κοστίζουν.

 

Μόλις τώρα, trolley είπε

Θα μου πεις, πάρε ένα δεύτερο, εντάξει αλλά δεν είναι το ίδιο, να ξεκοιλιάζεις ένα όργανο για να φτιάξεις ένα ίδιο που χάλασε,

Γενικά είναι εκτός λογικής. Εκτός κι αν σου είναι τόσο αναγκαίο - απαραίτητο το μηχάνημα.

 

Μόλις τώρα, trolley είπε

δεν έχει κάποια λογική.

Δεν έχει νόημα.

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πρόκειται για οθόνη , δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βγει off ακόμα και χωρίς χρήση, όπως το έπαθα σε ένα synth το οποίο μαλλον είχε ελλατωματική παρτίδα γιατι το έβγαζαν αρκετά της σειράς του. Μπορεί δηλαδή να σακατέψεις το δευτερο συνθ και να έχει το ίδιο πρόβλημα, όμως γιατί προδικάζεις τη δυσλειτουργία σε κάποιο συγκεκριμένο ανταλλακτικό; Θελω να πω πως αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία , θα μπορούσε αυτό να γίνει και με οποιοδήποτε κομμάτι του, και εαν ναι θα γινόταν με πολλούς χρήστες οπότε η εταιρία θα φροντιζε να επανορθώσει απο αυτή τη δυσλειτουργία, σωστά; Υπάρχει κάποια πληροφορία που αφορά την υποβάθμιση ποιότητας στις οθόνες ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρολλευ, για επαγγελματικη χρηση εννοειται οτι θα εχεις back up οργανο, ειτε το ιδιο ακριβως ειτε καποιο αλλο παρομοιο που θα μπορει να καλυψει τις ιδιες αναγκες.

 

  Αλλα να αγοραζεις ανταλλακτικα εκ των προτερων ειναι λαθος λογικη. Ετσι και αλλιως 7 χρονια ειναι και ο κυκλος ζωης αυτων των μηχανηματων, με τα λεφτα που θα εδινες για ανταλλακτικα πουλας και το παλιο και παιρνεις το καινουργιο μοντελο, αν χρειαστεις και κατι παραπανω θα τα παρεις πισω ως ανταποδοση με τις νεες δυνατοτητες του καινουργιου μοντελου.

 

 Καταλαβαινω παντως το σκεπτικο σου, και ειναι για μενα ισως ο κυριος λογος που προτιμω τις software λυσεις, π.χ. στην περιπτωση της οθονης που αναφερεις, χαλασε η οθονη στο PC; Στα παπακια σου, μπαινεις σε ενα οποιοδηποτε καταστημα και παιρνεις καινουργια, ουτε να ψαχνεις οθονες του 1821 ουτε τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Μην προδικάζετε, θα το γρουσουζέψετε 😆

Άλλωστε η οθόνη κατ'εμέ είναι το λιγότερο, μπορεί σε κάποιο όργανο να εμφανιστεί πρόβλημα στο κλαβιέ για παράδειγμα ή ακόμα και στην main board. Οπότε...

Άλλωστε το πιό απλό και πιθανό πρόβλημα είναι το λειτουργικό. Αυτό είναι το νούμερο ένα.

  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

μπορεί σε κάποιο όργανο να εμφανιστεί πρόβλημα στο κλαβιέ για παράδειγμα ή ακόμα και στην main board. Οπότε..

φτου σκορδα, επιστροφή, το montage θα μείνει στην αιωνιότητα! 😎

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου