Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής ή Guitar Box-Ηχείο για την κιθάρα μου...;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω μια Fender American Stratocaster HSS και ενα πολυεφέ BOSS GT6...

 

Το πρόβλημά μου είναι ο ενισχυτής..! Συγκεκριμένα...:

 

Αφού το πολυεφέ <<φροντίζει>> για την προενίσχυση του ήχου, τα κατάλληλα effects κ.τ.λ., γιατί να πάρω ενισχυτή με 432425 δυνατότητες, απο τη στιγμή που δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιώ....; Δηλαδη, γιατί να μην πάρω ενα ηχείο-guitar box, να το συνδέω απλά με την πεταλιέρα και να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα....: Λέτε να το μετανοιώσω...;

EAVY METAL IS THE LAW

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν πάρεις ενισχυτή,θα συνδέεις την πεταλιέρα στο return του effects loop,δηλαδή θα χρησιμοποιείς μόνο την τελική ενίσχυση παρακάμπτοντας την προενίσχυση(τα γράφω αναλυτικά γιατί δεν ξέρω αν τα γνωρίζεις).Οπότε,αν ο ενισχυτής που έχεις στο μυαλό είναι τρανζιστορ,τότε πάρε το guitar box γιατί θα έχεις το ίδιο(πάνω κάτω) αποτέλεσμα.Αν όμως ο ενισχυτής είναι λαμπάτος,τότε φυσικά και είναι προτιμότερος από το guitar box λόγω του ότι θα έχεις λαμπάτη ενίσχυση.Η καλύτερη λύση στο πρόβλημά σου είναι να πάρεις ένα τελικό και μια καμπίνα,αλλά για να μπορέσουμε να το αναλύσουμε περισσότερο πες μας τι ήχο θες και πόσα χρήματα διαθέτεις για να σου δώσουμε και προτάσεις

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πιο πολλοί έτσι λένε... μέχρι να δουν το ΦΩΣ... της λάμπας! 8)

 

Σοβαρά τώρα, μόλις δεις πόσο μεγάλη διαφορά έχει ο ήχος της λυχνίας, πόσο φυσικός - ζεστός - τρισδιάστατος - μουσικός - ευαίσθητος στις παραμικρές αλλαγές της έντασης του παιξίματός σου είναι, θα συνειδητοποιήσεις (σύμφωνα με τη δική μου γνώμη) ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Εγώ απορώ με τον εαυτό μου πώς την χρησιμοποιούσα παλιότερα.

 

Αν οπωσδήποτε δεν μπορείς να αποχωριστείς την πεταλιέρα σου, η γνώμη μου θα ήταν να πάρεις έναν καλό ενισχυτή λαμπάτο με καλά καθαρά που να την αξιοποιεί κατάλληλα, και όχι αυτό που λες. Αν την σετάρεις καλά, θα προσθέσει αρμονικές στον ήχο που κανένα solid state κύκλωμα δεν θα μπορέσει να φτάσει. Επίσης, συμβουλή μου είναι αυτός ο λαμπάτος ενισχυτής να έχει και καλό overdrive, κάτι που θα σε βοηθήσει να... απογαλακτιστείς σιγά σιγά από την Boss!

 

Αν έπρεπε να προτείνω μόνο ένα μοντέλο που να συνδυάζει τα δυο ανωτέρω σε πολύ καλή τιμή, θα διάλεγα τον Peavey Classic 30. 600 ευρώ από γνωστό γερμανικό κατάστημα (ονόματα δεν γράφουμε, διαφήμιση δεν κάνουμε, υπολήψεις δεν θίγουμε).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ηχητικής άποψης, με ενδιαφέρει να απαλλαγώ απο την digitιλα που βγάζει η πεταλιέρα... Καλή, δεν λέω, αλλα ο ήχος που βγαζει στο output ειναι πολύ 'τεχνιτός', σαν ψεύτικος.. Ένας φίλος μου βάζει καρφί την yamaha κιθάρα του σε line6 και ακούγεται πολύ πιο φυσικός ήχος, πιο άμεσος απο εμένα!!!

 

Διαθέτω περίπου 500 Euros, με το ζόρι 650-700 αν κάτι αξίζει... Οπότε λάμπα δύσκολα...

Βασικά η απορία μου ειναι συγκεκριμένη...:

 

Θα εχω καλό ήχο, αντάξιο του υπόλοιπου εξοπλισμου, αν αγοράσω guitar box....? Για παράδειγμα, ο Θωμάς πουλάει κατι HB ηχεια 250 watts, καπου 180 euros....! Ή μήπως να καταφύγω στην κλασική λύση του ενισχυτη..: Επίσης καλύτερος amp θα εξασφαλίσει και πιο φυσικό ήχο...?

 

HELP HORIANOI...!

EAVY METAL IS THE LAW

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο ηχητικής άποψης' date=' με ενδιαφέρει να απαλλαγώ απο την digitιλα που βγάζει η πεταλιέρα... Καλή, δεν λέω, αλλα ο ήχος που βγαζει στο output ειναι πολύ 'τεχνιτός', σαν ψεύτικος.. Ένας φίλος μου βάζει καρφί την yamaha κιθάρα του σε line6 και ακούγεται πολύ πιο φυσικός ήχος, πιο άμεσος απο εμένα!!!

 

Διαθέτω περίπου 500 Euros, με το ζόρι 650-700 αν κάτι αξίζει[/quote']

 

Tότε δεν το συζητάμε.Πουλάς την GT6 και + το budget σου τρεχεις για ενισχυτη+πεταλια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:?: :?: :?: 8O 8O

 

Για να δούμε... 12:51 λέει ότι δημοσιεύτηκε το δικό μου ποστ... 12:56 του Ajowerty... ίσως να μην το διάβασε. Ίσως.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά δεν θα έχεις τον τέλειο ήχο με Guitar box αλλά θα είναι αξιοπρεπής(δεν θα είναι όμως αντάξιος του υπόλοιπου εξοπλισμού).Με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να πάρεις ένα λαμπάτο ενισχυτή.Ο Peavey Classic 30 είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και θα κάνει την πεταλιέρα σου να ακούγεται πολύ(πάρα πολύ) καλύτερα από guitar box.Όμως μπορείς να δεις κάτι πιο φτηνό(πχ.Laney LC15 γύρω στα 300) και να πάρεις με όσα σου μένουν συμπληρώματα για τον ήχο σου.Αλλά αν θες να απαλαγείς τελείως από την ψηφιακίλα,πρέπει να απαλαγείς από την GT-6.

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Peavey Classic 30 είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και θα κάνει την πεταλιέρα σου να ακούγεται πολύ(πάρα πολύ) καλύτερα από guitar box

 

Kανεις ΛΑΘΟΣ! :lol:

 

Θα κανει την κιθαρα του να ακουγεται οχι μονο παρα πολυ ...αλλα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ,ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο οποιαδηποτε "λουπα" υπαρχει στον πλανητη.... :wink: :lol:

 

τα χρηματα που εχεις να δωσεις φτανουν ΑΝΕΤΑ για τον PV CLASSIC που σου προτεινουν ολοι αλλα ακομα και για καποιον Silverface Fender δεκαετιας 70 που ευκολα θα βρεις στην Χρυση Ευκαιρια σε αυτη την τιμη (500-700 ευρω).... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά δεν θα έχεις τον τέλειο ήχο με Guitar box αλλά θα είναι αξιοπρεπής(δεν θα είναι όμως αντάξιος του υπόλοιπου εξοπλισμού).Με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να πάρεις ένα λαμπάτο ενισχυτή.Ο Peavey Classic 30 είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και θα κάνει την πεταλιέρα σου να ακούγεται πολύ(πάρα πολύ) καλύτερα από guitar box.Όμως μπορείς να δεις κάτι πιο φτηνό(πχ.Laney LC15 γύρω στα 300) και να πάρεις με όσα σου μένουν συμπληρώματα για τον ήχο σου.Αλλά αν θες να απαλαγείς τελείως από την ψηφιακίλα' date='πρέπει να απαλαγείς από την GT-6.[/quote']

 

Συμφωνώ.

Λαμπάτος μικρός cοmbo. +1 Για το peavey classic 30 και προτείνω και το Laney LC30. Πολύ καλοί και οι δύο με ουδέτερο πλην όμως "λαμπάτο" ήχο, ό,τι πρέπει για να δεχτούν προενισχύσεις (πεταλάκια, πεταλιέρες κλπ). Και μέσα στο budget σου!

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου