Προς το περιεχόμενο

OASYS vs Kurzweil 2661


harisexp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξαρτάται ρε Χάρη...

 

Ρώτα τον εαυτό σου τα εξής...

 

1.Θες arpeggiators? (M3)

 

2.Θες Physical Modelling? (Extreme) αλλά θα πρέπει να βάλεις moss που θέλει λίγο ψάξιμο και για να τη βρείς αλλά κυρίως για να εντρυφήσεις στη φιλοσοφία προγραμματισμού της.

 

3. Θες μόνο παραπάνω δείγματα? Κάτσε εκεί που είσαι και βάλε την exb smpl και βρες διάφορα άλλα όργανα να σαμπλάρεις. Επειδή έχω και το Le που είναι σχεδόν το ίδιο με το tr έβαλα την exb-smpl και έχω βάλει κάποια δείγματα που του έλειπαν. Το έχω ξαναπεί, το extreme δεν το πήρα για τα παραπάνω δείγματα αλλά για τη moss.(δεν λέω, καλά ειναι που υπάρχουν αλλά δεν είναι και καμια τρελή διαφορά.)

 

4.Θες παραπάνω insert εφφέ? Kαι τα 2 σου προσφέρουν αρκετά αλλά και πάλι μένεις εκεί που είσαι παίρνεις μια εξωτερική μονάδα (pandora px4d ας πούμε και καθάρισες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μονο δειγματα θελω,αλλα το κακο ειναι οτι θελω

τα παραπανω που εχουν το extreme η το Μ3. :oops:

Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε το Μ3...

 

Δεν θα το μετανιώσεις...

 

Μπορώ να στο βρώ και σε πολύ καλή τιμή (πάντα για καινούριο μιλάμε)

 

Αν θες παραπάνω λεπτομέρειες στείλε μου pm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το K2600 κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά (από το '99) και έχει μόλις 48 Mb sample ROM! Το μόνο που μπορείς να πεις ότι αντισταθμίζει την πολύ μικρή ROM είναι η δύναμη της μηχανής VAST (που όντως κάνει φοβερή δουλειά) και τα εξαιρετικά εφφέ του. Και πάλι όμως...

 

Να μαι και γω....

Συμφωνω με τον αλχημιστη στα περισσοτερα πραγματα.Σιγουρα το Oasys ειναι πιο εξελιγμενο οργανο και σιγουρα οτι καλυτερο εχει βγαλει η Κorg.ΑΛΛΑ η ποιοτητα ηχου δεν παιζει ρολο γιατι πχ τον ηχο ενος minimoog δεν το πιανει τιποτα και ας ειναι του 1970.Φυσικα ειναι και πολλα ακομα τα οποια θα μου επερνε πολυ ωρα για να τα γραψω.

Το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να φερω εγω το kurzweil μου,να φερει και καποιος το oasys του,να τα βαλουμε διπλα διπλα για να μας φυγει η περιεργεια.Οχι για κοντρα,ουτε επειδη αμφιβαλω οτι το Oasys ειναι περισοτερο εξελιγμενο απλα γιατι θα ηταν πολυ ωραια και εκπαιδευτικη η φαση..... :D

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

...ΑΛΛΑ η ποιοτητα ηχου δεν παιζει ρολο γιατι πχ τον ηχο ενος minimoog δεν το πιανει τιποτα και ας ειναι του 1970.Φυσικα ειναι και πολλα ακομα τα οποια θα μου επερνε πολυ ωρα για να τα γραψω.

 

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες οτι η ποιότητα ήχου δεν παίζει ρόλο?

 

Σωστά τα λές underground αλλά τώρα αυτό με το minimoog τι ήταν? Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα εντελώς. Είναι σίγουρο οτι αν συγκρίνεις ήχο mini moog με την analog modeling του OASYS (η οποία είναι εξαιρετική σε πληροφορώ), το minimoog ακούγεται πιο "ζεστό". Αλλά στο ένα μιλάμε για full analog και στο άλλο για ψηφιακό analog modelling. Δεν είναι το ίδιο και είναι αδικο.

 

Είναι σαν να σου λέω εγώ οτι το mini moog δεν είναι και κάτι σπουδαίο γιατί δεν μπορεί να αναπαράγει ήχο κλασσικού πιάνου ή ορχηστρικών βιολιών κτλ. Δεν θα είμαι άδικος? Δηλαδή θα συγκρίνω analog όργανο με sample playback (εν προκειμένω για το πιάνο που συνήθως είναι sample) και θα πώ οτι το mini moog είναι μ@λ@κί@ γιατί δεν μπορεί να αναπαράγει καθόλου το πιάνο?

 

Νομίζω οτι γίνομαι αντιληπτός...Κατά την άποψή μου το ΟASYS είναι ένα πακέτο ακριβό μεν αλλά σε αφήνει να έχεις τα πάντα χωρίς πολλούς συμβιβασμούς. Εγώ προσωπικά θα ήθελα και ενα expansion για physical reed και bowed string model αλλα απο όσο ξέρω δεν διαθέτει δυστυχώς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις δικιο,εδωσα απλα ενα παραδειγμα.Σιγουρα ειναι αδικες οι συγκρισεις των analog με τις va των workstation.

Σιγουρα το Oasys ειναι πολυ καλο και θα ηθελα να το εχω και εγω,αλλα επειδη το εχω ακουσει και ξερω και τον ηχο της kurzweil θεωρω οτι σε λιγα πραγματα το ξεπερναει,παντα για σε σχεση τιμης-αποδοσης και μιλαω παντα για ποιοτητα ηχου και μηχανης συνθεσης και οχι γενικα για τις συνολικες ικανοτητες των δυο μηχανηματων.

Οταν σε 2 με τρια χρονια θα βγει το K3000(που σε ρε alchemist) θα ειναι καλυτερο απο το Oasys,αλλα θα ειναι και 5 χρονων νεοτερο μηχανημα αρα πρεπει να το συγκρινουμε με το νεο oasys(εαν και οταν θα βγει).

Εγω ομως εαν ειχα το Oasys δεν θα το πουλαγα για να παρω το K3000 γιατι το Oasys θα συνεχιζει να ειναι ενα εκπληκτικο μηχανημα.

Αυτο συμβαινει και αυτη τη στιγμη με το K2661 και το Οasys.

Mην ξεχναμε οτι το αντιστοιχο οasys του 1999 ηταν το K2600(και σε τιμη και σε δυνατοτητες).

Απλα η korg εφτιαξε ενα μηχανημα το οποιο ειναι βασισμενο πανω στο concept της kurzweil(και φυσικα το παει ακομα παραπερα το θεμα).Ξερεται ποσοι τεχνικοι της kurzweil δουλεψαν στην korg μετα το 2003,οταν οι kurzweil ειχε οικονομικα προβληματα και ειχαν μεινειι 5 ατομα ;

Eλπιζω να γινομαι κατανοητος.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aκριβώς!!

 

Γίνεσαι απόλυτα κατανοητός

 

Έχεις δίκιο σε αυτό και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο

 

Και εγώ το ίδιο έπραξα σε σχέση με extreme και Μ3.

 

Αν διάβασες παραπάνω έγραψα οτι το m3 δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά παραπάνω σε ότι αφορά τα multisamples του απο το extreme και για αυτό δεν το κράτησα...πάραυτα όμως το σύστησα στο φίλο harisexp που θέλει upgrade απο το TR.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου