Προς το περιεχόμενο

MicroKorg ή Micro X ?


gutter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα φιλοι της μουσικης,,

Θελω να πουλησω το midi που εχω, ενα Axiom 49 και να παω και γω για καποιο synth .. Ειμαι αναμεσα στα Micro Korg και Micro X ,, χωρις ουσιαστικα να με ενδιαφερει ο vocoder του πρωτου ... Ασχολουμαι με ηλεκτρονικη μουσικη ,, βασικα trance-psychedelic ,, αλλα και dub κτλ.. κλασσικα διαστημοΗχους ...

Ακουσα samples απο το site της Korg κα απο τα δυο οργανα ,, ισως βαβαια πρεπει να τα δοκιμασω και ο ιδιος ,, αλλα νομιζω οτι το Micro X ειναι πιο ζεστο synth .. Τσεκαρα και το SH-201 της Roland , ακουσα και μερικα samples απο το site τους ,, ειναι αρκετα ομορφο και ευχρηστο οπως φαινεται με ολες αυτες τις διαθεσιμες παραμετρους , βεβαια δεν ξερω για την ποιοτητα ολων αυτων (filters , envelopes , oscilators κτλ..)...

Θαθελα μερικες αποψεις αν εχει χρησιμοποιησει καποιος αυτα τα οργανα και καμια συμβουλη ...

 

Thanx in advance ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το sh-201 και το microkorg είναι virtual analog μηχανής σύνθεσης. Το Micro X πιο all around και είναι με τη sound engine του Triton (κατά κάποιο τρόπο). Δεν νομίζω πως έχουν σχέση και η διαφορά να βρίσκεται απλά στη ζεστασιά. Είναι άλλη φιλοσοφία προγραμματισμού.

Το σωστότερο να τα δείς και να τα ακούσεις από κοντά για να κρίνεις πιο είναι πιο κατάλληλο για σένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαταρχάς να πώ οτι είμαι ο ιδιοκτήτης ένος MicroKorg το οποίο πουλάω. Και επίσης να πώ οτι δεν έχω ακούσει απο κοντά το MICROX. Μιλάμε καταρχάς για δυο δαιφορετικά μηχανήματα.

 

1) ΣΕ θέμα ήχου δεν το συζητάμε οτι MicroKorg κερδίζει με διαφορά. Αυτό γιατί το MICROX είναι rompler (εγγονός του ΤΡΙΤΟΝ) ένω το MicroKorg είναι VIRTUAL ANALOG(αδελφός του MS2000). Που σημαίνει οτι αν δεν προσέξεις μπορει ανέτα να σου καταστρέψει τα ηχεία το δευτερο μιας και το μπάσο που βγάζει είναι ανελέητο.

 

2) Το MicroKORG έχει απαρέδεκτα presets. Aπλώς απαράδεκτα. Aλλά σκίζει στο να δημιουργέι πρωτεύον ηλεκτονικούς ήχους, κοινώς πριονία. Aκομα και το Motif μου ES6 δεν μπορει να το φτάσει σε μπάσο ,leads, μερικά effects και appregios. Έκει που τρώει σοβαρή ήτα είναι τα pads, απλώς δεν έχει τους επαρκείς oscilators και πολυφωνια για κάτι τέτοιο.

 

Απο την άλλη τα λίγο που έχω ακόυσει απο το mICROx είναι ξεκάθαρο οτι στον τομέα presets σκίζει αλλά υπόψην οτι τα presets toy έχουν βιολιά κτλ που μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν.

 

3)Tα πλήκτρα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το MICROKORG είναι πολύ μικρά.

 

4)Είναι λάθος να μην σε ενδιαφέρει ο vocoder γιατι μπορει να χρησιμοποιηθεί άνετα για την δημιουργεία πολύπλοκων soundscapes μια και η ανδρώπινη φωνη είναι το πιο πολυπλοκο synthesizer στον κόσμο αλλά ταυτοχρόνως και το πιο απλό. Βάλε drums , leads κτλ στον vocoder και θα βγάλει μιa ψυχεδελια απράμιλη.

 

Συμπέρασμα: Και τα δύο εργαλέια έχουν τα υπερ και τα κατα τους , φυσικά θα συμφωνώ οτι πρέπει να τα ακούσεις αν και όποιο απο τα δυο να πάρεις δεν προκειται να απογοητευτέις γιατί ειναι υπέροχα μηχανήματα. A! κοίτα και το Alesis MICRO είναι ανάλογο του MICROKORG και το NOVATION XIO SYNTH που είναι το πιο γλυκούλη μικρό με πάρα πολυ καλά presets. Έγω απλός πουλάω το MICROKORG επειδη το MOTIF με κάλυψε παντού σχεδουν κaι επειδή προτιμώ την ποικιλομορφία του ABSYNTH απο τον παχύ πλούσιο ήχου του (αλλά αρκετά απλό για τα γούστα μου) MICROKORG. Εξάλλου τώρα που πήρα τον καινούργιο iMAC είναι αμαρτεία να μην χρησιμοποιώ soft synths.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

πηγα και τα δοκιμασα τελικα...κομπλε ... το χτυπησα το micro X και μπορω να πω οτι ειναι καταπληκτικο ...μαζι με το προγραμμα για το PC της KORG μπορεις να κανεις παπαδες απο τον υπολογιστη ...

φοβερο μηχανηματακι + λευκο --- cooool ...

ευχαριστω για τις πληροφοριες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου