Προς το περιεχόμενο

V-Synth GT(XT) OR Virus TI


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα,

Θα ήθελα να ακουσω γνώμες για τα εν λόγω synth (κυρίως απο αυτούς που τα έχουν δουλέψει εστω και λίγο).

Ειναι το πρώτο hardware synth που θα πάρω και δεν θέλω να ειναι Δυσκολο στη χρήση.

(Γενικότερα ειμαι pressatακιας σε soft synths αλλα επειδή το Mouse σκοτώνει τη δημιουργία και επειδη στα presets πάντα συμβιβάζομαι με κατι που μοιάζει στον ήχο που θα ήθελα,θέλώ να το δω λιγο πιο σοβαρά και να μάθω απο sound synthesis )

Γενικότερα εχω διαβάσει οτι εχετε γραψει στο forum για Virus και XT και κάποια magazine reviews και καποια ξένα forums.

Ενοείτε οτι εχω λιωσει τα MP3 στα Sites των Roland, Access

Σε λίγο καιρο θα πάω και NAKA να ακουσω Virus.

Μεχρι στιγμής απο τα demos η Roland ειναι πιο μπροστα.

Το Synth το θέλω για electro,dance,lounge,ethnic, atmospheric μουσική

Αυτο που ειδα καλύτερο στο GT/XT εινα η δυνατότητα για wavesamples ηχους με χροια κάποιου φυσικού οργάνου πχ SAW που να ακούγετε σαν βιολί και είναι ΠΟΛΥ εντυπωσικό.

Ξέρω οτι το saw του Virus και η πολυφωνία και τα φιλτρα/εφε δεν πάιζονται, αλλα δεν με ενδιαφέρει και πολυ το Hard Core Fat Saw

Πιο πολυ να με ενδιέφερε καποιος ενετλως καινούργιος ήχος οπως αυτοι του AP/Variphrase.

Εχεί το Virus καποια τέτοια δυνατότητα?

Επίσης θα ήθελα να ακούσετε αυτό το Demo (δεν ειναι AP ειναι Variphrase)

http://lib.roland.co.jp/demos/en/V-Synth_XT/PoppyJam.mp3

ειναι οτι εγώ ειμαι σχετικά νέο αυτι ή  εχουν κανει τρελλή δουλεία??

Δεν σας κρύβω οτι απο αυτο και μονο το demo εχω κολλήσει με το XT ενώ το είχα σχεδον standard το Virus

 

Επίσης σαν πιο low budget λύση σκεφτομαι και το RADIAS της korg στο οποιο επίσης εχούν κανει Super demos

Δυνατότητες καθαρού σαμπλερ/ρεαλιστικών φυσκών οργάνων δεν με νοιαζούν γιατι παιζει kontact

 

Ευχαριστώ

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα φίλο που έχει και τα δύο για την ώρα προτιμά το VIRUS , θεωρεί και τα δυο κορυφαία. Exοντας ακούσει το VIRUS και βλέποντας οτι μας ενδιαφέρει περίπου το ίδιο είδος  μουσική. To καλό με το VIRUS είναι οτι

 

1) συνεργάζεται άριστα με τον υπολογιστή όσα κανένα άλλο συνθ στην αγορά, usb , ΤΙ etc. δες το website για αναλυτικές Info

2) Δεν στηρίζεται τόσο στα μενού και τέτοια καλούδια, αλλά στο στρίβεις κουμπάκια

3) Τεράστιος αριθμός presets

4) η μεγάλητερη κοινότητα χρηστών

5) που σημαίνει σχεδον άπειρα presets απο χρήστες

6) Supersaw

7) Φοβερό στην δημιουργία pads , άριστο στην δημιουργία ότι ήχου γουσταρεις

8) Αριστη εταιρεία που ενημερώνει το λειτουργικό του συνθ και συνέχεια προσθέτει νέες δυνατότητες

9) ktl.

 

Εννοείται οτι στα samples το ROLAND VSYNTH είναι έτη φωτός μπροστά απο το VIRUS , αλλά μην τυρανάς το μυαλουδάκι σου και τα δυο είναι θηρία που θα σε φάνε ζωντανο και αφου ρευτουν θα φτήσουν τα κοκκαλά σου. ;D

 

Το να τα ακουσεις καλά απο κοντά δεν λεει τιποτα , αν θες να μαθεις ακριβώς τι είναι ψάξε youtube και δες τι ήχους έχουν φτίαξει οι χρήστες με αυτά τα θηρία. Τέρατα σου λέω τέρατα.  ::)

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μεγάλο πρόβλημα με το v-synth ειναι οτι δεν ειναι multitimbral.

οπωσδήποτε ειναι το κατι άλλο στο χώρο των synths ομως, ενω

το virus ti ειναι ενα virtual analog με μεγαλες δυνατοτητες και ευκολίες.

θα λεγα οτι ειναι δυο εντελως διαφορετικά οργανα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για τις απαντήσεις....

να πω τα εξής

-και το YouTube το έχω λιώσει αλλα στο US και το global site της η Roland εχει τρελλα demos (songs,patch live playing etc..)

-και το V-synth εχει αντιστοιχες δυνατότητες TI οπως το Virus ...

το XT Δεν εχει VST ελενχο του hardware (όμως ο λόγος που παρατάω τα VST ειναι οτι δεν μπορω τα ζωγραφιστά knobs και το mouse ... σιγα μην κανω το Virus soft)

το XT Εχει όμως audio interface με ins/outs και USB συνδεση μεσα απο την οποία περνάει μεσα το Midi και ταυτόχρονα γυρνάει πίσω το audio  ... όπως το Virus

-το GT δεν ειναι multitibral αλλα το XT ειναι 16 parts οπως και το Virus (και αν βγαλουν το GT σε rack πιστευω οτι θα ειναι και αυτο)

 

βεβαια όλα αυτα ειναι θεωρία και specs που έχω διαβάσει ... αυτο που μου λέπει είναι να μάθω/δώ αν όλα αυτα παίζουν και στην πραγματικότητα και δεν crashαρουν όλοι την ώρα ... κυρίως για το κομμάτι USB midi/audio tranfer with perfect sync

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

θα λεγα οτι ειναι δυο εντελως διαφορετικά οργανα

 

συμφωνώ και επαυξάνω.

 

μια άλλη παρατήρηση είναι πως μπορείς να φτάσεις κοντά στον ήχο του κλασικού virus με διάφορα προγράμματα όπως το predator,albino,nexus ενώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (νομίζω) για το v-synth.

αν σου αρέσουν τα presets γιατί δε παίρνεις κάποιο πολύ πιο φτηνό rompler,το οτι κοστίζουν τόσο ακριβά έχει να κάνει και με τη δυνατότητα να προγραμματίζεις εσύ τους ήχους απο το μηδέν και να τους πειράζεις real time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(όμως ο λόγος που παρατάω τα VST ειναι οτι δεν μπορω τα ζωγραφιστά knobs και το mouse ... σιγα μην κανω το Virus soft)

 

 

τοτε μη μπαίνεις καν στη διαδικασία να σκεφτείς το ti,κοίτα προς virus c,indigo 2 κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια

Φιλε johnnyK δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς!

 

Θελεις να πείς οτι το ΤΙ έχει μονο ατού το VST plug in απο τα προηγούμενα??

πέρα απο τα tech spec (πχ Super Saw, 80 voice polyphony... blah ...blah ..blah) που ειναι ανώτερα..

υπάρχει και η δυνατότητα να παίρνεις synced digital audio απο την Usb όπως στο TI (γιατι το TI είναι και καρτα ήχου μαζι)?

 

Μετά γράφω οτι στα presets  πάντα συμβιβάζομαι με κάτι που μοιάζει με αυτό που θέλω οποτε θέλω να δω πιο σοβαρα την συνθεση ήχων για να παιρνώ ακριβώς αυτο που θέλω γιαυτο και κοιτάζω ακριβά synths.

επίσης επειδή το πιο συμαντικό απο όλα ειναι να ξέρεις καλά το εργαλείο που χειρίζεσαι δεν θελώ να μάθω το κάθε VST με τα ακύρα flashy UI , αλλα 1 πολυ καλο Synth ωστε να βγάζω το αποτέλεσμα που θέλω.

θελώ δηλαδή να επενδύσω χρόνο σε 1 καλο synth αλλα να το ξέρω αψογα

Οστοσο αυτο που είπες για τα rompler το ψιλοσκέφτομαι και ίσως είναι λύση αν απογοητευτώ απο την περιπλοκότητα στην χρήση των Virus,V-Synth

 

Αν ώστόσο το Indigo 2 πχ είναι λύση και μου κάνει, γιατι όντως δεν μου χρειάζετε το τέρας ΤΙ (Hobby ειναι δεν ειμαι pro),τοτε το Indigo 2 που το βρίσκουμε???? στο site της access λέει μονο για Virus TI, Power Core,Indigo (pro tools)

Ευχαριστώ

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ti έχει πολλά παραπάνω πράγματα απο το c,όμως λέγεται ti γιατί το killer feature που το κάνει να ξεχωρίζει απο τ'άλλα είναι το total integaration.

το supersaw είναι feature του roland jp.πράγματι και το virus έχει κατι παρόμοιο που το ονομάζει hypersaw. δεν είναι και τπτ για να τρελαθείς ,ο ηχος του είναι χιλιοακουσμένος σε όλα τα trance κοματια απο το 97 μεχρι σήμερα.

το 80 voice polyphony είναι διαφημιστικό κόλπο ,αναφέρεται στο πιο απλο σχεδον init patch που μπορείς να φτιάξεις με φιλτρα,εφφε,modulations όλα bypassed. για νορμαλ ήχους,η πολυφωνία περιορίζεται στις 25-30 φωνές.

οσο για τις δυνατότητες σαν κάρτα ήχου,αυτές είναι για να γελάς.

 

παρόλα αυτά έχει σε σχέση με το c,kc,indigo2 τα εξής +

-παραπάνω τρόπους συνθεσης (wavetable πχ)

-καλύτερα εφφε

-digital out

-(λίγες) παραπάνω φωνές (σε πραγματικές συνθηκες)

-μεγαλύτερη οθόνη αρα λιγοτερο σκρολαρισμα στα menu

 

αν  εσένα αυτα (και καποια που μου ξεφευγουν) σου αρκούν για να δώσεις 1000+ σε σχέση με το c,πάω πασσο  :)

εξακολουθώ να πιστεύω όμως πως το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιο παλαιότερο virus είναι το total integration concept, το πόσο ευκολο είναι να προγραμματίζεις arp,modulation να διαχειρίζεσαι τους ήχους σου κλπ μεσα απο το sequencer σου.

 

αν σε μπερδεψα,ξεκαθαρίζω πως το ti είναι σαφώς προτιμότερη αγορά αν και εφόσον χρησιμοποιήσεις το plug in,αν όχι μπορείς να δώσεις σχεδόν τα μισά και να έχεις ένα κλασικό virus στο οπλοστάσιο σου  8)

ενοειται πως μιλάω για μεταχειρισμένο

 

οσο γι αυτό που λες "το κάθε vst..." ,διακρίνω μια απαξίωση,λογική αλλά λανθασμένη. το οτι κυκλοφορούν δεξια κ αριστερά τσαμπα vst δε σημαίνει πως είναι μάπα και δε κάνουν καλά τη δουλειά τους. σίγουρα κανένα δε μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα ενός virus,σε ενα κομμάτι όμως που παίζουν ένα σωρό πράγματα ταυτόχρονα και είναι σωστά μιξαρισμένο, κανείς δε θα καταλάβει αν αυτό που παίζει είναι virus ή ...predator.

 

για το virus powercore μη το σκέφτεσαι. απ το να αγοράσεις καρτα και το plug in πιο φτηνα σου βγαίνει να αγοράσεις το hardware virus b (στο οποίο ειναι βασισμένο)

 

 

τέλος,αν σε τρώει ο ...ποπος σου  :) και θες οπωσδήποτε να παρεις synth με 2000+ ευρώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα dave smith prophet08,alesis andromeda. άλλη φάση αυτά,αναλογικά ,ο ήχος τους δε μπορεί να συγκριθεί με κανενα vst ή virtual analog.

 

 

οτι αλλο θες,ρωτα  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέψου επίσης σοβαρά αφού σε απασχολεί κυρίως το θέμα Presets την αγορά ενός πολύ καλού midi controller. ΠΧ εγω επειδή όπως και εσένα με εκνευρίζει το Mouse στο να στριφογυρνάω κουμπάκια στα VST αγόρασα το KORE της NATIVE INSTRUMENTS . Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σου εξηγησω όλες τις λειτουργείς του KORE γιατί το μηχάνημα είναι απλώς διαστημοπλοιο περιληπτικα θα σου πώ μόνο οτι μπορεί να ελεγχεις άπειρες παραμετρους των VST με τα knobs του τα οποία είναι και αφής και να κανεις split , layer όλα αυτα χώρις να αγγίξεις mouse και pc keyboard. To Kore ερχόταν μαζι με την συλλογή KOMPLETE στα 1.500 ευρουλάκια όταν πήγα να το πάρω έγω και έχει όλα τα τα synths, effects etc (FM8,ABSYNTH4,REAKTOR 5, B4 ETC.) της πασίγνωστης NATIVE INSTRUMENTS καθώς και χιλιάδες presets που θα χρησιμοποιεί μέχρι να γεράσεις. Και θα σου αφήσει άλλα 1000 ευρώ για ξόδεμα.

 

ΨΑΞΤΟ υπάρχουν πολλοί HARDWARE VST CONTROLLERS ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.

 

Εγώ έχω το KORE1 , η μόνη διαφορά με το KORE2 , είναι ότι είναι και κάρτα ήχου άρα και πιό ακριβό.

Μονο να κοιτάς αυτό το μηχάνημα σε κάνει να θές να φτιάξεις μουσική

http://www.native-instruments.com/index.php?id=kore1

http://www.native-instruments.com/index.php?id=komplete5

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

JohnnyK,

Αυτο για τις φωνές στο Virus, το είχα φανταστεί αλλα το έιχα ακουσει και σε interview του ben crossland.

Tα Hyper/Super Saw (αν και ειναι τρελλό στο Virus) οπως λέω και στο αρχικο post δεν θα με κάνει να χωσω 1800Εουρος

πχ. Ακομα και με το trance lead preset του FM7 και μερικα εφέ ειμαι ΟΚ. Αυτο βεβαια οσο αφορα τα πριονια ... γιατι για άλλους ήχους πιο ethnic-lounge-atmo-dance θέλω πραγματικά κάτι ξεχωριστό.

(Πως είναι πχ ο bass/lead/guitar ηχός με expression κιθάρας/ενχόρδού στο Les Djinns των Djuma Sound System ή το απίστευτο demo του XT που αναφέρω στο αρχικό Post)

 

 

Ξέρω τα πάντα για το Total Integration (Στην θεωρεία πάντα) και είναι στην και ένας απο τους λόγους που σκέφτομαι Hard Synth και μόνο Virus ή XT .Το μόνο κομμάτι του Total Integration που ενδιαφέρει (εκτος απο back up, preset store...etc) ειναι το USB link .

Δηλαδη να στέλνω τα midi parts στο synth ... οσα απευθυνονται στο synth να τα κάνει audio απο τα engines του και τα υπολοιπα (πχ kontact ) να τα επεξεργάζεται σαν καρτα ήχου και να ακουω το τελικό αποτελεσμα με τη μία ... Δηλαδη File-Export-Audio Mixdown με ένα κλικ έχεις demo απο ενα κομμάτι που αποτελείται πχ απο Kontact, Virus και Groove agent.Γινετε αυτο δεν γίνετε? Και αφοσόν γίνετε, γινετε σωστά η Crashαρει σαν το χειρότερο windows.

Για αυτο και δεν θεωρω επιλογή τα αναλογικά (Dave smith πχ), αλλα ούτε και τα VA που βγάζουν audio μόνο

 

Οχι τα σεβομαι άπιστευτα τα VSTs και μεχρι σήμερα μονο με αυτα δουλέυω (absynth,FM7, wavestation, albino, groove agent,stylus rmx,ολα τα arturia.. και άλλα ) αλλα με κούρασε το γεγονός οτι απο τις πολλές επιλογές και τα διαφορετικά UI πλεον δεν ξέρω που να ψάξω για εναν ήχο που έχω στο μυαλό μου ... επισης οταν καταλήξω σε κατι .. ποτε δεν ειμαι σίγουρος αν στο absynth θα ήταν καλύτερα ή στο wavestation... Για αυτο θέλω ένα που να ξέρω οτι αυτο που θέλω γίνετε αρκεί να ξέρω να το χειρίζομαι ....Αν δηλαδη σου λέγανε διάλεξε ΕΝΑ μονο synth να έχεις ... τι θα επερνες??? φανταζομαι κάποιο hardware (το γιατι ένα μονο ... μπορει να ειμαι έγω λιγο καπώς.... αλλα ειλικρινά θέλω ενα μονο..... και ότι μπορεί να κανει)

 

Kilion,

το ξέρω το Kore (και σχεδόν όλα τα VST του komplete) και το σκεφτόμουν αλλα πάλι θελει σετάρισματα και ιστορίες... και για να εξηγηθώ ... Καθότι επάγγελματίας IT το PC μου ειναι πολυ γρηγορο και αξιόπιστο  ...το Nuendo Δεν εχει κολλήσει πότε... ακομα και σε τραγούδια με GigaPiano (gigastudio) ή Grand σε άλλα .... και πάντα έχω 10-12 tracks ολα VSTs και synthia που πίνουν αίμα (πχ Arturia Moog, CV... etc).. Αλλα επειδή το δουλεύω και για άλλα πραγματα (ΙΤ, software development) δυστηχως έχει πάνω άπειρα services, drivers, background tasks ...blah..blah και συνεχως αλλάζω λειτουργικά,configuration και settings ... ασε που μπορεί να του πετάω και κανα-δυο format το χρόνο/εξάμηνο... οποτε θέλω οσο το δυνατόν λιγότερα Settings, setup, compatibility issues, conflicts και άλλα πολλά.

Οχι δηλαδη οτι το kore θελει πολλα σεταρίσματα αλλα επειδή controllαρει VSTs κινδυνέυει να φάει ράφι (επειδή τα VTSs Θέλουν σεταρισματα) και μετα κλαις και τα εουρος .... οποτε στη χειρότερη δίνω λιγα ακομα και παιρνω Radias (λύση low badet) ή πολλα ακομα για XT/Virus

 

Επίσης θεωρώ (αυτο ειναι και το βασικότερο το οποίο πρέπει να απαντηθεί) οτι αν δώσω 1800-2000 για  Virus ή XT και εφόσον το μάθω καλά ....τοτε με ENA μονο μηχάνημα με ΕΝΑ User Interface με ενα πραμα τελοσπάντων θα μπορώ να κάνω οτι  κάνουν σχεδόν ολα  τα VSTs και ακομα πιο πολλά και με καλύτερη ποιότητα (για την ποιότητα το ξέρω ήδη).Σωστα???

 

Ευαχριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου