Προς το περιεχόμενο

ηχογράφηση κλασικής κιθάρας


boem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ηχογράφηση κλασικής κιθάρας με τι μικρόφωνο είναι προτιμότερο να γίνεται; Πυκνωτικό ή ribbon ή προτείνεται κάτι άλλο; Κάπου μέσα στο forum νομίζω είχα διαβάσει ότι είναι αποδοτικότερο να χρησιμοποιείς ένα συνδυασμό των 2 παραπάνω αλλά σε σωστή διάταξη στο χώρο. ισχύει αυτό; Για έναν  τελείως αρχάριο στην ηχογράφηση όπως εμένα συνίσταται κάτι τέτοιο ή τζάμπα ο κόπος μου θα πάει;

deja vu

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με ενα πυκνωτικο σχετικα κοντα στην κιθαρα θα εισαι μια χαρα. με την καταλληλη επεξεργασια (compression,reverb) πλησιαζεις πολυ κοντα τον ηχο ενος cd κλασσικης κιθαρας. αρκει να εχεις ησυχια εκει που γραφεις. εσυ τι ακριβως θες να κανεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια απλή καλή ηχογράφηση κλασικής κιθάρας . εχω καλά ηχομονωμένο χώρο. Αυτό που λες όντως είναι μεγάλη αλήθεια όχι γιατί είναι τόσο απλό να ηχογραφήσεις τέτοια μουσική ΑΛΛΑ γιατί οι περισσότερες  ηχογραφήσεις και παραγωγές κλασικής κιθάρας, είναι για τον.. *&^%$ !!  :D

Τέλος πάντων εμένα με ενδιαφέρει καθαρά και μόνο η ερασιτεχνική αλλά όσο το δυνατόν ποιοτική ηχογράφηση. αν ήθελα κάτι σοβαρότερο θα προτιμούσα κάποιο  επαγγελματικό στούντιο (κάπως πρέπει να ζήσουν και αυτοί που τά χουν!!)

Επειδή διαθέτω και πυκνωτικό (rode nt1a) και ribbon (t.bone rm700 ) γιαυτό ζητάω να μου δώσει τα φώτα του όποιος μπορεί.

thank you guys

deja vu

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλαρακο δεν εχω μεγαλη εμπειρια. μπορω μονο να σου πω οτι παρομοιο ζητημα ειχαμε με ενα φιλο. μεχρι ποιο επιπεδο μπορεις να φτασεις την ηχογραφηση μονος σου κ πως. αυτος ειναι μεγαλος γνωστης της κλασσικης κιθαρας, αλλα οχι της μουσικης τεχνολογιας, και ψαχνεται για cd.

για να μην το συζηταμε φιλολογικα, κατσαμε σε μια καλη αιθουσα συναυλιων ενος ωδειου και γραψαμε δοκιμαστικα με ενα πυκωτικο μικροφωνο. δευτερο μικροφωνο να το τοποθετησουμε πιο μακρια, δεν πηρα εκεινη τη μερα γιατι δεν εχω και δεν μπορεσα να δανειστω.

το βασικο συμπερασμα ηταν οτι μπορεις να κανεις αρκετα καλη δουλεια ετσι  (επίσης, ότι χρειαζεται ειδικο παιξιμο/διαβασμα για τα τριξιματα και τις δυναμικες συμφωνα με το παιδι). Μπορω να σου στειλω κλιπακι αν σε βοηθα αυτο. αυτο που ηθελε περισσοτερο ψαξιμο ηταν η επεξεργασια μετα, με τα εφε (compression,delay).  Νομιζω αν πειραματιστεις με τα 2 μικροφωνα, τις θεσεις τους κλπ στο χωρο σου θα εισαι ενταξει. Δοκιμασε επισης να γραψεις και σε καμια ησυχη εκκλησια με καλη ηχητικη. Ισως το φυσικο reverb εκει να εχει αλλη γλυκα. Αυτο δεν καταφεραμε να το κανουμε, ακομη εστω. Γενικα πειραματισου για να πλησιασεις αυτο που εχεις εσυ κατα νου. Δοκιμασε επισης με διαφορετικα μικροφωνα, αν μπορεις να δανειστεις. Τουλαχιστον πριν πας σε ενα στουντιο να εχεις αποκτησει μια καλη εικονα εσυ γιατι δεν ξερεις τι θα πετυχεις. Γνωστη ηχογραφηση στο μεγαρο και ειναι μεσα απο πηγαδι. Τελος, στο tar.gr ισως υπαρχει κατι σχετικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χρειαζεται ειδικο παιξιμο/διαβασμα για τα τριξιματα και τις δυναμικες

 

Πολύ σωστά αυτή είναι η βάση μιας καλής ηχογράφησης.

 

Ακουστικά όργανα συνήθως ηχογραφούμε με πυκνωτικά (ευαίσθητα) μικρόφωνα ...αλλά όλα επιτρέπονται!

 

Αν είσαι αρχάριος ξεκίνα με ένα (για να μην έχεις προβλήματα φάσης) και πειραματίσου. Βαλε τον κιθαρίστα να παίζει, φόρεσε ακουστικα και με το μικρόφωνο στο χέρι δοκίμασε διάφορες γωνίες και θέσεις, μείνε εκεί που παίρνεις τον καλύτερο δυνατό ήχο.

 

Καλή τύχη

...we are the knights that say Ni, Ni, Ni

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ribbon δεν ειναι και οτι καλυτερο για ακουστικη,με ενα πυκνωτικο ή με ενα πυκνωτικο  και ενα δυναμικο (η με δυο δυναμικα) θα εισαι οκ,παντως αν χρησιμοποιησεις το ribbon προσεξε μη το τροφοδοτησεις κατα λαθος με phantom power.

 

σε καθε περιπτωση μεγαλυτερη σημασια εχει η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ των μικροφωνων παρα τα μικροφωνα που θα χρησιμοποιησεις.

 

απεφυγε να τα τοποθετησεις μπροστα στην "τρυπα" της κιθαρας.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως αν χρησιμοποιησεις το ribbon προσεξε μη το τροφοδοτησεις κατα λαθος με phantom power.

Εκτός αν έχεις το royer r122  ;)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μωρε και δυο...121 να μου κανεις δωρο..πασας θα ειμαι!! :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου