Προς το περιεχόμενο

Καριέρα ελληνικής αγγλόφωνης μπάντας


Clouseau

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι που πιστεύεται μπορεί να φτάσει μια ελληνική αγγλόφωνη μπάντα; Ας συμπεριλάβουμε και την πιθανότητα δουλειάς στο εξωτερικό. Ποιες τέτοιες μπάντες θεωρείται τις πιο επιτυχημένες -ναι με το μεγαλύτερο εισόδημα- .Αν και ξέρω οτι οι απαντήσεις σας θα κινηθούν σε ρεαλιστικά και απαισιόδοξα πλάνα -όπως θα ήταν και η δική μου- με ενδιαφέρει πολύ η αποψή σας.Και στη τελική τι πιστεύεται οτι γίνεται λάθος και πρέπει να αλλάξει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 161
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

 

υπαρχουν ελληνες καλλιτεχνες που εχουν συμμετασχει σε labels οπως ecm,shadow records η που συνεργαζονται με bastard jazz recordings,tru thoughs,wax on records,αλλοι ειχαν και προταση απο τη ninja tune.

 

γιατι σε οτι εχει να κανει με την ανεξαρτητη μουσικη σκηνη οπως και ναχει βγαινουν προς τα εξω πραγματα.

Συνεχιζοντας τα παραδειγματα ο blunt(dj)παιζει εξω,οι modrec εχουν παιξει newcastle(αν θυμαμαι καλα),και ο δισκος τους εχει μιξαριστει απο τον ιδιο ηχοληπτη που εχει μιξαρει sepultura πχ,εχουμε καλλιτεχνες στο hip hop kemp κτλ .

 

ισως να ειμαι και off topic  γιατι σιγουρα κανεις απο αυτους δεν κανει διθνη καριερα οπως πιθανοτατα το εννοεις αλλα νομιζω οτι ειναι μικρα σταθερα βηματα τα οποια μας βαζουν ισως στον χαρτη σιγα σιγα της ανεξαρτητης μουσικης σε πιο διεθνες επιπεδο.αναμφισβητητα ελπιδοφορο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλα νομιζω οτι ειναι μικρα σταθερα βηματα τα οποια μας βαζουν ισως στον χαρτη σιγα σιγα της ανεξαρτητης μουσικης σε πιο διεθνες επιπεδο

 

Αυτό δεν το καταλαβαίνω,γιατί κάτι τέτοιο να απαιτεί μικρά σταθερά βήματα;Δεν είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά πιστεύω,δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στη τελική τι πιστεύεται οτι γίνεται λάθος και πρέπει να αλλάξει;

 

Τo βασικο προβλημα περιγραφεται χαρακτηριστικα απο τη λεξη "κακεκτυπο",αλλα αυτο αδυνατουν να το καταλαβουν οι περισσοτερες αγγλοφωνες μπαντες.Παρατηρησα οταν ταξιδεψα στο εξωτερικο (στο Manchester ιδιαιτερα) οτι η κακη αντιγραφη εχει αλλη μια συνιστωσα : εχει διαφορα φασης με την τρεχουσα μουσικη κατασταση.Ενω δηλαδη εδω συζηταμε για το αν θα πρεπει να επανεκτελειται το smoke on the water,καλούμε εναλλακτικο και καινοτομικο (προσθετουμε βεβαια διπλα τη φραση "για τα ελληνικα δεδομενα") κατι που εχει σταματησει να χαρακτηριζεται ετσι στην πατριδα του,γιατι απλουστατα εχει παλιωσει.

 

Για αυτους τους λογους σε συνδυασμο με την ευκολια που δινουν τα μεσα για παρακολουθηση της πραγματικα τρεχουσας μουσικης πραγματικοτητας,ειναι αδιανοητο για καποιον ακροατη να ασχοληθει με τα χτεσινα.

 

ΥΓ.Μιλαω για την alternative μουσικη γιατι μονο απο εκει ξερω παραδειγματα με σχετικη επιτυχια (εγχωρια με καποια live στο εξωτερικο για τους ελληνες φοιτητες )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρατηρησα οταν ταξιδεψα στο εξωτερικο (στο Manchester ιδιαιτερα) οτι η κακη αντιγραφη εχει αλλη μια συνιστωσα : εχει διαφορα φασης με την τρεχουσα μουσικη κατασταση.Ενω δηλαδη εδω συζηταμε για το αν θα πρεπει να επανεκτελειται το smoke on the water,καλούμε εναλλακτικο και καινοτομικο (προσθετουμε βεβαια διπλα τη φραση "για τα ελληνικα δεδομενα") κατι που εχει σταματησει να χαρακτηριζεται ετσι στην πατριδα του,γιατι απλουστατα εχει παλιωσει.

 

Απίστευτα καίρια παρατήρηση.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει αυτό το "για ελληνικά δεδομένα". Ο σύγχρονος ακροατής μουσικής, έχει πρόσβαση σε υλικό από όλο το κόσμο.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι με το μεγαλύτερο εισόδημα

 

να στο πω αλλοιως.

 

μεγαλυτερη πιθανοτητα εχεις να γινεις προεδρος της Microsoft ή ο πρωτος Ελληνας ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ παρα να κανεις καρριερα (εννοουμε να ΖΕΙΣ απο αυτο) παιζοντας..."αγγλοφωνο" ροκ στο εξωτερικο....(εκτος ισως αν παιζεις παρα,μα παρα πολυ καλα heavy metal και δουλευεις πολυ σκληρα μεσα σε αυτο το πολυ connected & underground κυκλωμα του οποιου οι οπαδοι οντως μπορουν να συντηρησουν βιοποριστικα ενα γκρουπ)

 

Αληθεια εχεις σκεφτει ποτε σου οτι ο...ορρος "αγγλοφωνο" ροκ ΔΕΝ υπαρχει στην ...αγγλικη καθημερινοτητα?

 

(προσθετουμε βεβαια διπλα τη φραση "για τα ελληνικα δεδομενα")

 

εδω ειναι το προβλημα...στο εξωτερικο δεν υπαρχουν "ελληνικα δεδομενα" υπαρχουν απλα δεδομενα τα οποια αν δεν τα υπερβαινεις (και κατα πολυ μαλιστα) επιστρεφεις στην πρωϊνη σου δουλεια.

 

επισης για να ειμαστε και λιγο σοβαροι το να παιζεις μπροστα σε ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ & Ελληνες φοιτητες στο εξωτερικο ΔΕΝ συνιστα διεθνη καρριερα (αυτο το κανει και η Βισση και ο Σφακιανακης και ο Νταλαρας αλλωστε)

 

επειδη εχω παραστει και εγω σε μερικες τετοιες...διεθνης τουρνε... ;D επετρεψε με να σου πω οτι οι μοναδικοι εγγλεζοι στους συναυλιακους χωρους ηταν οι bouncers & οι bar women... ;)

 

ουτε βεβαια το να μιξαρουμε ή να μαστεραρουμε το αλμπουμ μας στο εξωτερικο ειναι διεθνης καρριερα πιστεψε με αυτο μπορει να το κανει ο καθενας που εχει καποια χρηματα να διαθεσει (αν γουσταρεις π.χ σου κλεινω ηχογραφηση σε ενα απο τα ιστορικοτερα στουντιο του πλανητη το HANSA TONSTUDIO στο Βερολινο οπου εχουν ηχογραφησει οι U2,BOWIE,LOU REED,IGGY POP ,οποτε γουσταρεις.Κοστιζει ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο το μεσο στουντιο στην Αθηνα ;))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχετε βαρεθεί να συζητάτε αυτό το θέμα πια;

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι και δεν έχω ενημερωθεί.

Φιλικά πάντα

www.facebook.com/pulsedot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα εσυ κρινεις εκ του ασφαλους μια και ως...Ελληνας (Ελληνα δεν τον βγαλαμε και τον Frank μαζι με τον Κεϊδη? ;D) εχεις ΗΔΗ κανει ΤΕΡΑΣΤΙΑ καριερα στα εξωτερικα...

 

 

;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά.

Δεν υπάρχει καλό για τα ελληνικά δεδομένα.

Η θα είναι καλό ή απλά δεν είναι.

 

Ξεκινώντας να πω, το ότι μίξαρε ο ταδε το δίσκο των τάδε, δεν σημαίνει τίποτα καθώς είναι απλά οικονομικό το θέμα... Επαγγελματίες που πουλανε υπηρεσίες σε πελάτες που τις αγοράζουν.

Οσο σοβαρότερα κάνουν αυτό που κάνουν, τόσες σοβαρότερες επιλογές θα κάνουν για να πετύχουν τον στόχο τους.

 

Σε βάθος χρόνου θα έλεγα ότι δεν θυμάμαι να υπάρχουν λεγόμενα acts που να έκαναν καριέρα εκτός Ελλάδας. Αν εξαιρέσουμε Vangelis, Μούσχουρη, Ρούσσο, Βικυ Λέανδρος...

 

Η γλώσσα και η προφορά της είναι ίσως το σημαντικό σημείο αποτυχίας.

Κι αυτό κυρίως γιατί στα γκρουπ τη φωνή την αναλαμβάνει αυτός και κυρίως αυτή που θα προσφερθεί και όχι αυτός που είναι καλός, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μουσικούς συνήθως.

Στο Death και τα παρεμφερή metal με τα brutal φωνητικά, (που δεν βγάζεις λέξη) υπάρχουν γκρουπ και μουσικοί που κάνουν διεθνή καριέρα. Rotting Christ κλπ. Διεθνή δεν εννοώ φυσικά να παίζουν στους μετανάστες... Τέτοια κάνει και η Βίση.

Οι μουσικοί του metal και η φοβερή σκηνή της Ελλάδας, έχει δημιουργήσει τέτοιες προυποθέσεις, ώστε να υπάρχουν οι πιθανότητες για διεθνή καριέρα, φυσικά στο μέγεθος που αντιστοιχεί στο είδος, με γκρουπ ή και μεμονομένα. Βλέπε Γιώργος Κόλλιας με Nile. Και αρκετά παιδιά που γνωρίζω από επαγγελματική σχέση, ζουν το όνειρό τους!

 

Πάντως τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα συνηστούσα σε κάποιον ή κάποιους να προσπαθήσουν για διεθνή καριέρα. Εχει κάθε δυνατότητα προβολής, (με τις σωστές επιλογές συνεργατών), είναι ισάξια εξοπλισμένος, και αν έχει και διάθεση για σκληρή δουλειά, τουλάχιστον θα δοκιμάσει τι εστι βερύκοκο, σχεδόν με ίσους όρους. Από κει και πέρα είναι θέμα δημιουργηκότητας, μοναδικότητας και ταλέντου.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου