Προς το περιεχόμενο

Αγορά λαμπάτου ενισχυτή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Καιρό παρακολοθώ θέματα σχετικά με κιθάρες και ενισχυτές και ήρθε η στιγμή να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με την αγορά ενός λαμπάτου ενισχυτή.Παίζω αρκετό καιρό ηλεκτρική κιθάρα και επιτέλους θέλω να ακούσω αγνό λαμπάτο ήχο ;D.Η μουσική που ακούω είναι rock και hard rock οπότε και ψάχνω κάτι σε gain ενισχυτή αλλά να διαθέτει και καθαρό καλό κανάλι(ζητάω πολλά το ξέρω).Από εκεί και πέρα αν ο ενισχυτής μπορεί να παρέχει κατι allround τόσο το καλύτερο!!!!

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πηγαίνω προς κεφαλή με καμπίνα οπότε υπολογίζω περίπου στα 1500 ευρω όλα μαζί.

Αυτά.Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Justins κιθαρούλα στον ώμο και βολτούλα στο κέντρο της Αθήνας,

είναι αρκετά τα λεφτά για να βασιστείς στα λεγόμενά μας.  ;)

Τα αυτιά σου ξέρουν καλήτερα

www.facebook.com/pulsedot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω... Λινκάρω, όμως, δύο μοντέλα, που θεωρούνται τοπ επιλογές, και προσωπικά θα ήμουν ανάμεσά τους, αν και θα προτιμούσα την combo έκδοση και στις δύο περιπτώσεις... ;)

 

http://www.thomann.de/gr/koch_amps_studiotone_head.htm

 

http://www.thomann.de/gr/engl_screamer50_e335_gitarrentopteil.htm

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Justins κιθαρούλα στον ώμο και βολτούλα στο κέντρο της Αθήνας, είναι αρκετά τα λεφτά για να βασιστείς στα λεγόμενά μας.  ;)

Τα αυτιά σου ξέρουν καλήτερα

 

Σωστός !

Το ίδιο θα πρότεινα και εγώ.

Βέβαια, την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε τσάρκα με φίλους (ο ένας  έψαχνε ενισχυτή στο ένα τρίτο του προαναφερθέντος budget), μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η ένδεια διαθέσιμων προς ακρόαση ενισχυτών.

 

Οι δε πωλητές, πάντα μια αστείρευτη πηγή γέλιου. Παραθέτω ενδεικτικά:

- Πήγαινε άκου και ότι σ' αρέσει έλα να στο δώσω χαμηλότερα

- Ασε μου μια προκαταβολή και θα σου φέρω δυο τρεις και διαλέγεις όποιον θέλεις

- Αυτός δεν υπάρχει και αν τον βρούμε πάει στα 7-8 κατοστάρικα (Τον είχαμε δοκιμάσει πριν 10 λεπτά σε άλλο μαγαζί που είχε 12 κομμάτια στα 400€)

- Το reverb παίρνει μπρος μόνο από το footswitch

- O ήχος αυτού του ενισχυτή δεν είναι για την ηλικία σας

- Θα σου πω εγώ ποιος ήχος θα σ' αρέσει

- Δεν το έχω ανοικτό. Ελα άλλη μέρα (Για ενισχυτή που ακουμπούσα στη βιτρίνα του)

 

Να σται καλά παιδιά. Πάντα μια ευχάριστη νότα στην μίζερη καθημερινότητα.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ζητάω πολλά το ξέρω

 

Δεν ζητας καθολου πολλα το...90% των λαμπατων ενισχυτων που κυκλοφορουν ειναι ετσι (με δυο ή και τρια δηλ. καναλια)

 

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πηγαίνω προς κεφαλή με καμπίνα οπότε υπολογίζω περίπου στα 1500 ευρω όλα μαζί.

 

γιατι?σκοπευεις να παιξεις στο Ολυμπιακο Σταδιο χωρις ΡΑ? ;D

 

Κυκλοφορουν τουλαχιστον....300 ενισχυτες που θα...μπορουσαν να σε καλυψουν σε αυτο που ζητας οποτε κανεις σοβαρος ανθρωπος δεν θα σου προτεινει εδω μεσα μια λυση απο τη στιγμη μαλιστα που μονο εσυ ξερεις τι σου αρεσει ;)

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστά Νίκο.

 

Εγώ για παράδειγμα παίζω rock - Hard rock - Heavy rock, και έχω βολευτεί με τον αξεπέραστο για την τιμή του σε σχέση με απόδοση Peavy 6505+ και 2χ12'' Peavy καμπίνα με V30s ακριβώς στα λεφτά που ψάχνεις.

 

Με βγάζει πανέμορφα σε live, ακόμα και στο σπίτι οι ώρες που έπιλέγω να παίξω δεν ενοχλείται κανείς, σε φυσιολογικές εντάσεις. (βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ενδύκνειται αυτός ο συνδιασμός κεφαλής - καμπίνας για το σπιτάκι μας.... θα μας καθαρίσουν οι γείτονες...)

 

Στα σύν του για μένα προσωπικά, τα απίστευτο "παχύ" γκάζι του, το χρώμα του ήχου, η τιμή του από άλλα αντίστοιχα Αμερικανικά, και η ποιότητά του... δε σπάει - δε χαλάει.... σε βγάζει "παλληκάρι" παντού, δεν ανησηχείς ποτέ μήπως και δεν φτάσουν τα γκάζια χεχε ...

 

Στα πλήν του, φυσικά το βάρος που το συνοδεύει (αλλά όλες οι κεφαλές τέτοιας κατηγορίας έτσι είναι οπότε δεν είναι κανένας τρελός αρνητικός πόντος), μαζί με την καμπίνα του στις μετακινήσεις, το μετριότατο κατά την γνώμη μου καθαρό κανάλι του που δεν λέει και πολλά (άλλωστε hard rock θέλεις, τι να το κάνεις το πεντακάθαρο Jazzoκάναλο, ε??), και το "τσάφ" που ακούγεται όταν απομονώνεις ή ενεργοποιείς την λούπα από το ποδοδιακοπτοτέτοιο.

 

Κατά την γνώμη μου ο καλύτερος ενισχυτής από άποψη ποιότητας, κόστους, κατασκευής, ευελιξίας στο rock , hard rock, blues rock & metal.

 

Το ποιό σωστό όμως θα ήταν να πάρεις την κιθάρα σου ένα απόγευμα και να κατέβεις στο κέντρο και να δοκιμάσεις στα χρήματα που θές και τις υπόλοιπες επιλογές όπως... τον Marshall DSL100 ή τον vintage modern με τις καμπίνες τους πάνω κάτω  στα ίδια χρήματα. 

 

 

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις!Αρκετό καιρό ψάχνω ενισχυτή και όποτε πάω να καταλήξω σε καποιόν τσουπ βρίσκω κάτι καλύτερο ηχητικά πάντα :).

 

Όντως είναι ότι πιο σώστο να τους ακούσω όλους αλλά θέλω πρώτα να κατάλήξω σε τι οικονομικά μπορώ να αντέξω - να φτιάξω λίστα των υποψήφιων ενισχυτών και να πάω να τους ακούσω όλους (αφού επικοινωνήσω πρώτα).

 

Φίλε kultura πολύ ωραίες οι προτάσεις σου.Τον engl τον έχω δοκιμάσει αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.Ίσως να έπρεπε να τον τεστάρω περισσότερο.Ο άλλος από όσα γράφετε είναι αρκετά καλός - ιδιαίτερα προτεινόμενος από τον Superfunk. Σωστά?Θα τον τεστάρω αλλά δεν ξέρω που τον έχουν Αθήνα.

 

Superfunk σωστά με ρωτάς.Απλά έλεγα επείδη θα πάρω πολλά βατ γιάτι να μην έπαιρνα καμπίνα που έχει και καλύτερο ήχο και μεγαλύτερο χεντρουμ :) - νομίζω δηλαδή.Επιπλέον ένας λόγος είναι ότι διαθέτω τον απαιτούμενο χώρο για κάτι τέτοιο!

 

Επείδη πολλοί από σας διαθέτετε τον εξοπλισμό και την πείρα θα μπορούσατε να μου προτείνετε ορισμένους ενισχυτές και τεστάρο τις λεπτομέρειες γνωρίζοντας ποιους.

 

Σχετικά με τους ενισχυτές από laney http://www.thomann.de/gr/laney_tth50.htm ή http://www.thomann.de/gr/laney_vh100r.htm που είναι πολύ καλή στα καθαρά αλλά λίγο gain.

 

Από peavey τον http://www.thomann.de/gr/peavey_6505_plus_gitarrentopteil.htm που είναι πολύ καλός στο gain αλλά στα καθαρά απλά πραγματά.

 

Αν υπάρχει κάποιος που να τα συνδυάζει τότε ώραια :).

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για μενα ασυζητητη τον ENGL screamer....και για αυτο που θες να παιξεις!

 

οχι πολλα λογια απλα πηγαινε ακουσε τον.....ειτε τον κομπο γυρο στα 1000 κατι ειτε τον κεφαλι-καμπινα 2χ12 αν θες περισσοτερο headroom γυρω στα 1500.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι κι' εδώ:

 

http://www.thomann.de/gr/soldano_astroverb_112_gitarrencombo.htm

 

Ωραιότατα καθαρά, ωραιότατα βρώμικα και όχι υπερβολικά πολλά watt. Και θα τον βρεις σε πολύ γνωστό κιθαρομαγαζί της Αθήνας για να τον δοκιμάσεις ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου