Προς το περιεχόμενο

korg karma...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας,

μπορειτε να μου πειτε αν και που μπορω να βρω ηχους για korg karma???απο ολα τα ιδη και ποιο πολυ λα'ι'κους...

 

ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν μία βασική διαφορά που έχει το Korg Karma με τα υπόλοιπα Triton (Le/Classic/Studio/Extreme)

 

Πέρα λοιπόν από την onboard Karma τεχνολογία που στερούνται τα Triton το Karma δεν μπορεί να διαβάσει ήχους που κάνουν χρήση εξωτερικών multisamples ή μάλλον για να το διατυπώσω καλύτερα τους διαβάζει αλλά δεν τους αναπαράγει όπως θα τους άκουγες σε ένα Triton διότι δεν μπορεί να φορτώσει τα αρχεία ήχου (samples). Δύο είναι οι περιπτώσεις.

 

--Πρώτον ένας ήχος να είναι "υβριδικός", να βασίζεται δηλαδή και σε εξωτερικό και σε εσωτερικό multisample. Σε αυτήν την περίπτωση το Karma θα διαβάσει και θα αναπαράγει τον ήχο όπως αυτός θα ακουγόταν μόνο κάνοντας χρήση του εσωτερικού (onboard στη ROM) multisample.

 

--Δεύτερη περίπτωση ο ήχος να βασίζεται αποκλειστικά σε ένα ή παραπάνω εξωτερικά multisamples κατά την οποία το Karma φορτώνει όλη την πληροφορία αναπαραγωγής του ήχου εκτός από τη θεμελιώδη. To εξωτερικό multisample δηλαδή. Σε αυτήν την περίπτωση όπως γίνεται αντιληπτό το Karma δεν αναπαράγει τίποτα.

 

Επιπροσθέτως τα Triton Studio/Extreme και το TR είχαν κάποια δείγματα στη ROM τους παραπάνω από τα Triton Classic/Le που έχουν ακριβώς την ίδια ROM με το Karma.

 

Σαν συνέπεια όλων των παραπάνω έχεις πλήρη συμβατότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τους ήχους με τα ακόλουθα:

Korg Triton Classic: Πλήρη συμβατότητα σε ήχους που βασίζονται σε Onboard Multisamples.

Korg Triton Le: Πλήρη συμβατότητα σε ήχους που βασίζονται σε Onboard Multisamples.

Κorg Triton Studio: Πλήρη συμβατότητα σε ήχους που βασίζονται σε κοινά Onboard Multisamples

Korg Triton Extreme: Πλήρη συμβατότητα σε ήχους που βασίζονται σε κοινά Onboard Multisamples

Korg TR: Πλήρη συμβατότητα σε ήχους που βασίζονται σε κοινά Onboard Multisamples

 

Αν επίσης στο Karma έχεις εγκαταστήσει τις Optional ΕΧΒ-PCM επεκτάσεις εμπλουτίζεις τα onboard multisamples σου και αποκτάς μεγαλύτερη πιθανότητα να έχεις κοινά onboard samples με τα μοντέλα Studio/Extreme και TR.

Επίσης αν έχεις εγκατεστημένη την EXB-MOSS έχεις πλήρη συμβατότητα με τους ήχους της F-Bank από τα Triton Classic/Studio/Extreme.

 

Σε γενικές γραμμές δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάζεις να φορτώνεις αρχεία από όλα τα όργανα που ανέφερα παραπάνω αρκεί να είσαι προετοιμασμένος οτι μερικοί ήχοι είτε δεν θα αναπαράγονται καθόλου είτε θα αναπαράγονται διαφορετικά για τους λόγους που μόλις εξήγησα.

 

Τα αρχεία που μπορείς να φορτώνεις λέγονται PCG (από τα αρχικά των Program Combi Global) και είναι τα αρχεία που περιέχουν την πληροφορία για την διαχείριση και επεξεργασία που έχουν υφισταθεί τα multisamples προκειμένου να ακουστεί το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Mια λεπτομέρεια σχετικά με τα PCG. Υπάρχουν PCG που προέρχονται από τα όργανα που ανέφερα παραπάνω τα οποία όμως έχουν διαφορετικό αριθμό Banks. Το Karma έχει Banks A,B,C,D,E,F,G ενώ τα Studio και Εxtreme έχουν σχεδόν τις διπλάσιες. Σαν επακόλουθο αν επιχειρήσεις να φορτώσεις ολόκληρο PCG από Studio ή Extreme το αρχείο θα σου γεμίσει όλες τις Banks αλλά θα περιέχει και άλλες τις οποίες δεν θα μπορείς να δεις γιατί το Karma σου δεν θα έχει που να τις αποθηκεύσει. Για να δεις λοιπόν και να ακούσεις και τις υπόλοιπες μπορείς να επιλέξεις να μην φορτώσεις όλο το PCG κατευθείαν αλλά να φορτώσεις επιλογικά ανά bank. Ανοίγεις το αρχείο και φορτώνεις πχ την Βank Η που θα έχει το αρχείο σε μία εκ των A,B,C,D,E του Karma. (Η F που είναι αφιερωμένη στη Moss μπορεί να φορτώσει μόνο από άλλη F και αυτό λόγω της διαφορετικής αρχιτεκτονικής των ήχων της Moss από τους υπόλοιπους ήχους. H G δεν είναι κανονικά επανεγγράψιμη αν και μπορεί να γίνει μετά από "πείραγμα" του λειτουργικού)

 

Από όσο ξέρω το Karma φορτώνει μόνο μέσω Floppy Disk. (Δεν γνωρίζω κάτι για SCSI). Ένα "γεμάτο" PCG από Triton Classic/Le/TR είναι γύρω στα 520kB αν θυμάμαι καλά και στην περίπτωση του Classic που περιέχει αρχεία Moss πρόσθεσε άλλα 77kb. Άρα συνολικά γύρω στα 600kB πράγμα που σημαίνει οτι χωράει άνετα σε μια δισκέτα. Το κακό στην υπόθεση είναι με τα "πλήρη" αρχεία PCG από Triton Studio/Extreme τα οποία υπερβαίνουν τα 2MB. Σε αυτήν την περίπτωση είσαι υποχρεωμένος να "σπάσεις" το PCG σε 2 κομμάτια για να μπορέσεις να το χωρέσεις σε δισκέτες αλλά και για να μπορέσει να φορτωθεί στο Karma (επιλογική φόρτωση που έγραψα παραπάνω). Για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς Librarians/Editors που είναι απλές εφαρμογές για PC που σε βοηθούν να διαχειριστείς δεδομένα αλλά και να κάνεις edit σε ήχους με τη μεγαλύτερη άνεση που σου δίνει ένας υπολογιστής από την οθόνη ενός synth.

 

Υπάρχουν στο Internet αρκετοί ήχοι για λαϊκό πρόγραμμα. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις θα σου ανεβάσω εδώ μερικά σετάκια αργότερα γιατί είμαι στον υπολογιστή της δουλειάς και δεν έχω τα αρχεία μου εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε korg_nikos ολα αυτα που μου ηπες τα επαληθευσα και ισχουν...απεκτος στο θεμα korg μπραβο!!!ειναι το πρωτο μου korg και γιαυτο δεν ξερω πολλα πραγματα,εγω ειμαι yamahakias ;)  στειλε σε παρακαλω αν θες τα links για τους ηχους!!!

 

σε ευχαριστω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα να σου ανεβάσω 18 pcg σε .rar φάκελο εδώ αλλά δυστυχώς το noiz δε με αφήνει να ανεβάσω .rar αρχείο.

 

Τσέκαρα το προφιλ σου αλλά το e-mail σου είναι κρυμένο οπότε τα ανέβασα rapidshare και σου παραθέτω το link πιο κάτω.

 

Αλήθεια γιατί δεν επιτρέπει το noiz το upload .rar αρχείων ενώ επιτρέπει .zip; Νομίζω οτι είναι πολύ λίγοι οι χρήστες zip από τους αντίστοιχους .rar εκτός και αν είναι ιδέα μου.

 

http://rapidshare.com/files/174034884/HXOI_KARMA.rar.html

 

Όπως θα δεις όλα τα αρχεία είναι κάτω των 1,4MB έτσι ώστε να χωράνε ατόφια σε δισκέτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου